Uitgeverij Deviant Magazine

Als educatieve uitgeverij met hart voor onderwijs willen we meer met u delen dan we in onze methodes kwijt kunnen. Daarom delen we in Uitgeverij Deviant Magazine inspirerende verhalen met u. Verhalen van mensen recht uit de lespraktijk en de wereld daarachter. Zij hebben allemaal iets gemeen: hart voor onderwijs!

Lees digitaal door op de cover te klikken.

Uitgeverij-deviant-magazine-2

Lees digitaal door op de cover te klikken.

Uitgeverij Deviant Magazine

Lees digitaal door op de cover te klikken.

Uitgelichte artikelen

Educatieve games: waardevolle educatieve ervaringen

Educatieve games als On the Ground Reporter winnen terrein in het onderwijs. Het jonge mediabedrijf Butch & Sundance Media is bedenker van verschillende educatieve games die zijn uitgegeven door Uitgeverij Deviant. Hoe komen deze games tot stand en wat maakt een game nu geschikt voor educatieve doeleinden? Een gesprek met Ludo Hekman, één van de oprichters van Butch & Sundance.

Lees het hele artikel

Concreet handelen als uitgangspunt voor de rekenles

De meeste rekendocenten willen hun rekenlessen graag verrijken door hun studenten activerende werkvormen aan te bieden, maar beschouwen deze werkvormen vaak als ‘extra’. Dit geldt niet voor Elise Dekker, rekendocent bij de entreeopleidingen van ROC Nijmegen. Zij en haar collega’s beginnen elke les met een praktische opdracht, meestal door henzelf bedacht. Zo is informeel handelen de basis voor het rekenonderwijs.

Lees het hele artikel

Een docent die beter wil worden, wordt vanzelf geweldig

Allerlei mensen hebben het voornemen om het Nederlandse onderwijs te reorganiseren. Maar er zijn er maar weinig die een goedbetaalde baan in het bedrijfsleven opzeggen om een cultuuromslag in het onderwijs teweeg te brengen. Jaap Versfelt deed dat wél. Hij richtte Stichting leerKRACHT op met maar één doel: het onderwijs beter maken voor de leerling.

Lees het hele artikel