Goed voorbereid op het rekenexamen

Goed voorbereid op het rekenexamen

Met de methode Startrekenen leren studenten of leerlingen de rekenvaardigheden die ze nodig hebben in het dagelijks leven, hun werk en het rekenexamen in het voortgezet onderwijs en het mbo. Na het aanleren van deze vaardigheden kunnen nog extra stappen gezet worden in de voorbereiding op het rekenexamen. Hiervoor zijn onderstaande materialen beschikbaar.

Behoefte aan advies? Wij komen kosteloos op uw school langs voor een adviesgesprek. Adviesgesprek aanvragen


rekenexamen StartrekenenExamentraining in de leerwerkboeken

Beide delen van Startrekenen 2F mbo en Startrekenen 3F worden afgesloten met een extra katern waarin examentraining wordt aangeboden. De vraagstelling in deze examentraining komt overeen met de vraagstelling in het rekenexamen. Hierdoor krijgen studenten of leerlingen onder het oefenen alvast een idee van de opdrachten in het examen.

Meer over Startrekenen

 


rekenexamen ExamencoachExamencoach rekenen

Examencoach rekenen is een online examentrainer die studenten of leerlingen voorbereidt op het rekenexamen op 2A-, 2F- en 3F-niveau. De oefenexamens in Examencoach rekenen zijn door Uitgeverij Deviant ontwikkeld op basis van beschikbare voorbeeldexamens en de rekensyllabus. Examencoach rekenen is los verkrijgbaar of kosteloos bij een licentie voor Startrekenen Online.

Meer over Examencoach rekenen

 


rekenexamen TrainingsexamensTrainingsexamens rekenen 2F en 3F

De Trainingsexamens rekenen zijn papieren examens op 2F- en 3F-niveau waarmee studenten of leerlingen die het beoogde rekenniveau hebben, gericht worden voorbereid op het rekenexamen. De Trainingsexamens zijn gebaseerd op de lastigste vragen van het rekenexamen. Met de Trainingsexamens oefenen studenten leerlingen om veelgemaakte fouten te voorkomen.

Meer over de Trainingsexamens rekenen

 


rekenexamen methodeonafhankelijke toetsenMethodeonafhankelijke eindtoetsen (MOET)

De methodeonafhankelijke eindtoetsen zijn overkoepelende eindtoetsen op 1F-, 2F- en 3F-niveau. In de methodeonafhankelijke eindtoetsen worden de vier rekendomeinen geïntegreerd getoetst. De toetsen worden op papier afgenomen. Hierdoor kunnen bij deze toetsen ook de berekeningen van studenten of leerlingen worden ingezien en beoordeeld.


De beste voorbereiding op het rekenexamen

Rekenspecialisten Jack Nouwens en Jerry de Bruijn geven tips en gedetailleerde uitleg over de meest optimale voorbereiding op het rekenexamen.