Scholen dicht: online onderwijs komt op gang

Scholen dicht: online onderwijs komt op gang

Geplaatst op: 17-03-2020

Duizenden leerlingen en studenten kunnen per direct online aan de slag

Twee dagen na de schoolsluiting hebben onze medewerkers na intensief contact met docenten meer dan 20.000  activatiecodes voor online lesmateriaal verstuurd. Studenten in het mbo en leerlingen in het PrO, vso vmbo en po kunnen hierdoor per direct aan de slag en weer ritme in hun online schooldag proberen te vinden. En voor ons: topdrukte vanuit huis, stilte op de werkvloer.

Continue stroom van aanvragen
Vanaf de allereerste aankondiging om online lesmateriaal te verstrekken, stromen de aanvragen van allerlei scholen binnen. Gisteren zijn er 3.000 activatiecodes uitgegeven, aan het einde van deze tweede dag zijn dat er meer dan 20.000. “Alle aanvragen komen rechtstreeks bij ons binnen dus we kunnen snel schakelen. Bij twijfel over het juiste lesmateriaal bespreken we dat met onze voorlichters. Een half uur later zijn de accounts aangemaakt en kunnen we de activatiecodes versturen,” aldus de leidinggevende van de servicedesk.

Ons pand van is verlaten.

Bijzondere tegenstelling
Hoewel ons pand praktisch verlaten is, is het online een drukte van jewelste. Na een dagelijkse stand-up zijn alle afdelingen om negen uur volop in bedrijf en worden er naast het bieden van hulp tijdens deze coronacrisis ook nog gewoon nieuwe methodes afgemaakt. Hoofd ICT: “Onze ICT-afdeling bouwt door aan nieuwe toepassingen en ondertussen genereren we activatiecodes voor online afstandsonderwijs. We kunnen het allemaal prima aan.”

Samen voor beter onderwijs
We wil docenten ook goed begeleiden bij het opstarten met het nieuwe online lesmateriaal. Een van de voorlichters:

Het team van de servicedesk helpt docenten vanuit huis.

“Normaal rijd ik naar een school om instructie te geven, nu doe ik dat via een webinar en dat gaat prima. Het is even wennen voor iedereen, maar het werkt. We bieden nu elke dag vier online instructiesessies waarop docenten makkelijk kunnen inloggen. Onze slogan ‘Beter onderwijs maak je samen’ heeft per direct een extra lading gekregen.”

Bekijk ons aanbod van lesmateriaal voor afstandsonderwijs