Stappen voor het opstarten in Studiereader

Stappen voor het opstarten in Studiereader

Ga je aan de slag met Studiereader? Door onderstaande stappen te volgen, start je jouw lessen in Studiereader vlot op.
Wil je meer leren over het werken met Studiereader? Bekijk dan ook de instructievideo’s via onderstaande button.

Naar de instructievideo's

Op deze pagina vind je de volgende stappenplannen:

Aan de slag met Studiereader | voor studenten

Je kunt op verschillende manieren inloggen in Studiereader. Als je jouw lesmateriaal via een boekhandel hebt besteld, kun je vanuit je boekhandelaccount of schoolomgeving doorklikken naar Studiereader. Op Studiereader zelf kun je via Entree inloggen met de inloggegevens van school. Of je logt in met een Deviant-ID die je van jouw docent hebt gekregen. Als je niet zeker weet op welke manier je moet inloggen, vraag dit dan aan je docent.

Zodra je bent ingelogd, kom je op de startpagina van Studiereader (klik op de afbeelding om hem te vergroten):

Op je startpagina vind je het volgende:

   1. Je lesmateriaal. Hier vind je alle methodes die je in Studiereader kunt gebruiken.
   2. Recent gebruikt lesmateriaal. Hier vind je de opdrachten waar je als laatst aan gewerkt hebt, zodat je meteen door kunt waar je gebleven was.
   3. Nieuws. Hier vind je nieuws over je methodes en updates van Studiereader.
   4. Meldingen. Als jouw docent een taak heeft klaargezet, feedback heeft gegeven of als je klasgenoot met jou wilt samenwerken, dan zie je hier een melding.
   5. Knop App Switcher. Hier klik je op als je extra wilt oefenen in Studiemeter.
   6. Eigen initialen of avatar. Klik op je eigen initialen als je je profiel wilt bekijken of aanpassen, of wilt uitloggen.

Meer weten? Bekijk hier de instructievideo over het inloggen in Studiereader.

 

Klik om de afbeelding te vergroten.

Lesmateriaal in Studiereader | voor studenten

Ga je voor het eerst aan de slag met jouw lesmateriaal in Studiereader? Zo kun je aan de slag:

  1. Klik op de startpagina van Studiereader op Lesmateriaal.
  2. Overleg met jouw docent in welke methode en op welk niveau je moet gaan werken. Klik vervolgens op de juiste methode en het juiste niveau en start de juiste oefening. Zie de voorbeeldafbeelding.
  3. Wil je navigeren naar een andere oefening? Met behulp van de navigatiebalk bovenin het scherm kun je eenvoudig terug naar het hoofdstuk en een andere oefening kiezen.
  4. Wil je wisselen naar aan andere lesmethode? Klik dan op de knop methodes.
  5. Ben je op zoek naar theorie of een opdracht? Gebruik dan de zoekbalk bovenin het scherm.
  6. Via de knop tekstmarker kun je tekst markeren in theorieblokken.
  7. Via de notitieknop kun je notities maken bij je theorie en opdrachten.
  8. Bij het geven van je antwoord, kun je verschillende hulpmiddelen gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld de kleur en grootte van de tekst aanpassen.

Het kan zijn dat jouw docent al een taak voor je heeft klaargezet. In dat geval kun je op de startpagina van Studiereader onder Meldingen naar je Klaargezette takenlijst om aan de slag te gaan met jouw lesmateriaal. Meer weten? Bekijk ook de instructievideo over het lesmateriaal in Studiereader.

 

Lessen plannen in Studiereader | voor docenten

In Studiereader kun je eenvoudig taken klaarzetten voor jouw studenten, zodat duidelijk is welke opdrachten ze moeten maken. Zo zet je een takenlijst klaar:

 1. Klik via het Docentenportaal door naar de Lesplanner. Zie de voorbeeldafbeelding rechts.
 2. Kies een klas, een methode en selecteer de gewenste opdrachten. De aangevinkte opdrachten worden automatisch ingepland voor alle studenten uit de gekozen klas.
 3. Wil je een opdracht klaarzetten voor één student of een deel van de klas? Klik dan op alle studenten om studenten uit te vinken. Daarna kun je zien voor hoeveel studenten de opdracht is ingepland.
 4. De hokjes kunnen leeg zijn of een vinkje of minnetje bevatten. Bij een vinkje is de opdracht voor alle studenten geselecteerd, bij een minnetje voor een deel van de klas en als het hokje leeg is, voor niemand.
 5. Klik op publiceren om de opdrachten naar de studenten te sturen.
 6. Wil je voor een volgende les nieuwe opdrachten klaarzetten? Plan dan gewoon door in de lesplanner en klik op publiceren. De opdrachten die nog aangevinkt staan, hoef je niet uit te vinken.
 7. Wil je een opdracht uit de takenlijst van een student halen? Vink dan een geselecteerde opdracht uit en klik op publiceren. Als de student de opdracht al gemaakt heeft, blijven de resultaten gewoon staan.

In de takenlijst zien studenten alleen de opdrachten die voor hen geselecteerd zijn. Zodra ze een opdracht af hebben, wordt deze automatisch afgestreept. Zo is de takenlijst altijd een overzicht van nog af te ronden opdrachten. Meer weten? Bekijk ook de instructievideo voor de lesplanner.

Klik om de afbeelding te vergroten.

 

 

 

Klik om de afbeeldingen te vergroten.

Activiteit
Resultaten afgeronde opdracht

Voortgang inzien en feedback geven in Studiereader | voor docenten

In Studiereader kun je eenvoudig de resultaten en antwoorden van je studenten inzien en feedback geven. Wil je live zien waar jouw studenten mee bezig zijn, volg dan dit stappenplan:

 1. Klik via het Docentenportaal door naar Activiteit. Zie de voorbeeldafbeelding links.
 2. Kies een klas en methode. In het overzicht waar je uitkomt (voorbeeldafbeelding links), zie je welke studenten bezig zijn met een opdracht en zie je de resultaten van ingeleverde opdrachten. Als je gebruik maakt van de lesplanner, zie je ook hoeveel taken er nog open staan voor iedere student.
 3. Gebruik de filters om alleen relevante opdrachten en informatie te tonen.
 4. Selecteer rechts in de lijst de studenten die je wilt zien in het overzicht.
 5. Klik op een van de afgeronde opdrachten achter een student om de resultaten in te zien. Er opent een pop-up met de antwoorden van de student. Zie de voorbeeldafbeelding links.
 6. Met de pijltjes wissel je tussen studenten.
 7. Met de knop Poging toevoegen kun je een student een extra antwoordpoging geven. Standaard krijgen studenten één of twee antwoordpogingen bij een opdracht.
 8. Via het tabblad Feedback kun je feedback geven op het antwoord van jouw student.

Meer weten? Bekijk ook de instructievideo voor de voortgang en feedback.

  Voortgang
  Resultaten afgeronde opdracht
  Wil je inzicht krijgen in hoe studenten hun opdrachten gemaakt hebben, volg dan dit stappenplan:

  1. Klik via het Docentenportaal door naar Voortgang. Zie de voorbeeldafbeelding links.
  2. Kies een klas en methode. In het overzicht waar je uitkomt, zie je of studenten bepaalde opdrachten zijn begonnen of al hebben afgerond en hoe goed de opdrachten gemaakt zijn.
  3. Gebruik de filters om alleen relevante opdrachten en informatie te tonen.
  4. Klik op een van de afgeronde opdrachten achter de naam van een student om de resultaten te zien. Er opent een pop-up met de antwoorden van de student. Zie de voorbeeldafbeelding links.
  5. Met de pijltjes wissel je tussen studenten.
  6. Met de knop Poging toevoegen kun je een student een extra antwoordpoging geven. Standaard krijgen studenten één of twee antwoordpogingen bij een opdracht.
  7. Via het tabblad Feedback kun je feedback te geven op het antwoord van jouw student.

  Meer weten? Bekijk ook de instructievideo voor de voortgang en feedback.

  Vragen?

  Heb je vragen over het gebruik van Studiereader? Neem gerust contact met onze Servicedesk via servicedesk@studiereader.nl. Zij staan voor je klaar van maandag tot en met vrijdag, van 08.00 uur tot 17.30 uur.