Ga schooljaar 2022-2023 goed van start

Ben jij klaar voor het nieuwe schooljaar? Maak een soepele start met ons lesmateriaal en laat ons je helpen op een manier die bij jou past: bekijk de instructievideo’s, doe mee aan een starttraining voor Studiemeter of Studiereader of neem contact op met onze servicedesk.

Ga schooljaar 2022-2023 goed van start

Ben jij klaar voor het nieuwe schooljaar? Maak een soepele start met ons lesmateriaal en laat ons je helpen op een manier die bij jou past: bekijk de instructievideo’s, doe mee aan een starttraining voor Studiemeter of Studiereader of neem contact op met onze servicedesk.

Optie 1

Doe mee aan een starttraining

Ben je nieuw met Studiemeter en Studiereader? Dan wil je de platformen goed kennen voordat je er met je studenten of leerlingen mee aan de slag gaat. Ga je dit jaar van start met nieuwe methode? Dan wil je weten hoe de methode in elkaar zit, hoe je er je lessen mee vult en wat je moet doen om startklaar te zijn. 

Bij deelname aan een starttraining heb je in een uur de basis van het platform of de methode onder de knie en ben jij klaar voor het nieuwe schooljaar. Schrijf je hieronder in op de datum die jou het beste uitkomt. Alle trainingen vinden online plaats van 15:30 tot 16:30 uur en deelname is gratis.

Starttraining Studiemeter

Data van de trainingen van het oefen- en toetsplatform Studiemeter:

16 augustus 2022
25 augustus 2022
30 augustus 2022

Starttraining Studiereader

Data van de trainingen van het methodeplatform Studiereader:

18 augustus 2022
23 augustus 2022
1 september 2022

Starttrainingen PrO en vso

Vraag voor onze PrO- en vso-methodes een training aan bij onze voorlichter Timon via voorlichting@uitgeverij-deviant.nl

Training docenten

Optie 2

Training of advies op aanvraag

Teamtraining
Starten jij en je collega’s samen met een nieuwe methode? Of kunnen jullie wel wat hulp gebruiken bij het starten met Studiemeter of Studiereader? Vraag dan een teamtraining aan. Deze kunnen we online én op locatie verzorgen. 

Persoonlijk advies
Vind je het fijn om persoonlijk advies te krijgen bij het werken met ons lesmateriaal? Ons team van vakvoorlichters staat voor je klaar! Neem contact  met ze op via 
voorlichting@uitgeverij-deviant.nl

Optie 3

Zelfstandig starten

Wil je liever zelfstandig starten? Bekijk dan de informatie in de uitklappers hieronder.

Ontdek jij liever zelf hoe je Studiemeter of Studiereader het beste kunt inzetten? Bekijk hoe je een docentenaccount kunt aanvragen, je profiel kunt instellen, toetsen kunt inplannen en nog meer via de onderstaande manieren.

Zelfstandig opstarten in Studiemeter:
Volg de stappen op de webpagina
Bekijk de instructievideo’s

Zelfstandig opstarten in Studiemeter:
Volg de stappen op de webpagina
– Bekijk de instructievideo’s

Als je aan de slag gaat met een nieuwe methode is een docentenaccount onmisbaar! Het geeft je toegang tot online methodes én tot het aanvullende materiaal bij papieren methodes. Vraag een docentenaccount aan. Dit kost je niets. 

Voor papieren methodes kun je tegen een gereduceerd tarief een docentenexemplaar bestellen in de webshop. Kies op de bestelpagina van het betreffende boek dan voor ‘Ik bestel voor docenten’. Wij sturen het boek dan zo snel mogelijk naar je op zodat jij  je goed kunt voorbereiden voordat je lessen starten.

Als je studenten gaan werken met een combipakket dan zit op de boeken die ze ontvangen een sticker met aanwijzingen voor het activeren van de bijbehorende licentie. Als ze die aanwijzingen volgen komen ze op deze pagina waar ze verder worden geholpen met het activeren van hun licenties. 

marilissa

Meestgestelde vragen

Meestgestelde vragen van docenten

Als je in Gebruikersbeheer je klassen niet kunt vinden, moet je deze waarschijnlijk nog aan je account koppelen. Dit kun je doen onder Instellingen -> ‘Mijn klassen’. Kun je je klas hier ook niet vinden? Dan moet die nog worden aangemaakt. Een nieuwe klas kun je zelf aanmaken via het orderportaal of via ‘Gebruikersbeheer’ > ‘Klassen’ en dan rechts onderin op het knopje ‘Nieuwe klas’.

Als je dit schooljaar met een nieuwe methode start, dan moet je die zelf koppelen aan je account. Zo heb je niet alleen toegang tot de methode zelf, maar ook tot al het aanvullende materiaal, zoals docentenhandleidingen en antwoordmodellen. Klik links in het menu op ‘Instellingen’ en dan op ‘Mijn lesmateriaal’. Voeg hier de methodes toe die je nodig hebt. Dit kost je als docent niets.

Klik links in het menu op ‘Studiemeter’ en vervolgens op ‘Toetsen inplannen’. Klik dan linksonder op de blauwe knop ‘+ Nieuwe toets’.

Meestgestelde vragen van studenten

Controleer waar je je licenties hebt besteld, log daar in en probeer je licenties te activeren. Als dat lukt zijn ze daarna zichtbaar in Studiemeter of Studiereader onder je lesmateriaal. Lukt het niet? Neem dan contact op met de plek waar je je licenties hebt besteld.

Heb je een activatiecode ontvangen? Klik dan in Studiemeter links in het menu op ‘Lesmateriaal’ en klik op de blauwe knop ‘+ Activatiecode invoeren’. Op deze pagina vind je hulp voor het activeren van een licentie bij onze boeken. 

Als je toets nog niet is ingepland, moet je docent dit voor je doen. Die kan je dus verder helpen met deze vraag.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
info@uitgeverij-deviant.nl

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
033 – 46 50 560
servicedesk@uitgeverij-deviant.nl