Stappen voor het opstarten in Studiemeter

Stappen voor het opstarten in Studiemeter

Gaat u aan de slag met Studiemeter? Door onderstaande stappen te volgen, kunt u uw lessen in Studiemeter vlot opstarten.
Wilt u meer leren over het werken met Studiemeter? Bekijk de instructievideo’s!

Uw profiel instellen

Ga naar Studiemeter, log in met uw toegestuurde Deviant-ID en wachtwoord en accepteer de algemene voorwaarden. Volg daarna de volgende stappen om uw profiel compleet te maken:

 1. Bij Mijn profiel kunt u het e-mailadres aanpassen, uw voorkeur voor nieuwsberichten in Studiemeter aangeven en aanvinken in welke vakgebieden u les geeft.
 2. Bij Mijn voorkeuren zet u aanvullende functionaliteiten aan of uit. Voor meer informatie klikt u op de ‘i’.
 3. Vervolgens dient u uw wachtwoord te wijzigen. Met dit nieuwe wachtwoord kunt u ook beveiligde documenten (toetsen en antwoordmodellen) downloaden.
 4. Bij Mijn klassen koppelt u één of meerdere klassen aan uw account door bij de gewenste klas te klikken op het ‘pijltje’.
 5. Als laatste selecteert u bij Mijn methodes in de linkerkolom eerst het vak en vervolgens de methode(s) waarmee u gaat werken. Door te klikken op het ‘pijltje’, voegt u de methode(s) toe aan uw account.

Uw profiel is compleet! Klik op Voltooien en u kunt aan de slag.

Studiemeter opstarten

 

aanvullend materiaal in Studiemeter downloaden

Aanvullend materiaal downloaden

Op Studiemeter vindt u aanvullend lesmateriaal, zoals docentenhandleidingen, toetsen, examens en antwoordmodellen.

 1. Om bij dit materiaal te komen, klikt u in het linkermenu op Methodes. U vindt hier alle methodes die gekoppeld zijn aan uw account. Vervolgens kunt u de gewenste methode aanklikken.
 2. Daarna klikt u op Links & downloads om het lesmateriaal op te zoeken en te downloaden. Docentenhandleidingen, toetsen, examens en antwoordmodellen zijn beveiligd met uw Studiemeter-wachtwoord.
 3. Als u in het linkermenu op Support klikt, vindt u binnenkort een mappenstructuur waarin veel voor downloadbare materialen geüpload worden in de komende werkdagen.

 

Account van studenten of leerlingen inzien en wijzigen

Via Gebruikersbeheer kunt u gegevens van studenten of leerlingen wijzigen. Om een profiel aan te passen, klikt u in het linkermenu op Gebruikersbeheer dan op Overzicht en vervolgens achter de naam van de betreffende persoon op het ‘blauwe potlood’. U komt dan in een scherm waar u:

 1. het wachtwoord kunt resetten;
 2. de student of leerling kunt verplaatsen naar een andere klas;
 3. gratis aanvullend materiaal, zoals kijk- en luisterfragmenten, aftekenkaarten en meer, kunt toevoegen of verwijderen;
 4. een vrijstelling kunt geven.
accounts van leerlingen en studenten in Studiemeter inzien

 

Toetsen inplannen

Klik in het menu op Toetsen inplannen, vervolgens op Overzicht en dan rechtsonder op Nieuwe toets. Voor het inplannen van een nieuwe toets doorloopt u drie stappen:

 1. Selecteer een methode, niveau, datum en tijd waarop de toets plaatsvindt. U kunt indien gewenst extra tijd geven voor dyslecten en een wachtwoord of IP-beveiliging instellen. Klik op Volgende.
 2. Selecteer de studenten of leerlingen die moeten deelnemen aan de toets. Typ de klas of de gegevens in. Verplaats de studenten of leerlingen naar de kolom Geselecteerde studenten door te klikken op ‘Alle bovenstaande studenten toevoegen’ of op het ‘plusteken’ achter de naam. Klik op Volgende.
 3. Controleer of alle gegevens correct zijn. Door rechtsonder in beeld op Opslaan te klikken, slaat u de toets op en wordt deze voor u klaargezet.
Toetsen inplannen Studiemeter

 

Bekijken voortgang en resultaten in Studiemeter

Bekijken van voortgang en resultaten

Ga naar de startpagina en klik op de gewenste klas onder Mijn klassen om in het overzicht van Actieve klas te komen.

 1. De laatste activiteit van uw klas bekijkt u door op het tabblad Activiteit te klikken. Selecteer de methode om recent gemaakte opdrachten in te zien.
 2. U kunt hier per student of leerling en per methode het resultaat bekijken. In het tabblad Certificaten kunt u voor gemaakte toetsen een certificaat downloaden.
 3. In het tabblad Niveaus beheren beheert u de niveaus van de oefeningen voor uw studenten of leerlingen. U zet de niveaus eenvoudig aan of uit door het plaatsen van een ‘vinkje’. Klik vervolgens op Opslaan.
 4. In het tabblad Licentieoverzicht kunt u per methode zien of een student of leerling een licentie voor de methode heeft en hoe lang de licentie nog geldig is.

Vragen?

Heeft u vragen over het gebruik van Studiemeter? Neem gerust contact met onze Servicedesk via servicedesk@studiemeter.nl. Zij staan voor u klaar van maandag tot en met vrijdag, van 08.00 uur tot 17.30 uur.