Studiereader kanshebber Comenius EduMedia Award

Studiereader kanshebber Comenius EduMedia Award

Geplaatst op: 8-06-2018

Studiereader Comenius AwardDe innovatieve digitale leeromgeving Studiereader is kanshebber voor de prestigieuze Comenius EduMedia Medaille 2018. Deze internationale onderscheiding wordt toegekend aan multimediale onderwijsproducten met een grote didactische waarde. In Studiereader worden onze boeken in digitale en interactieve vorm en de gerenommeerde methodesite Studiemeter geïntegreerd.

Studiereader: de digitale leeromgeving die écht werkt

Studiereader faciliteert bewezen effectieve didactiek, zoals procesgericht en samenwerkend leren en de inzet van peerfeedback. Daarnaast integreert Studiereader theorie, opdrachten, uitlegvideo’s en games. In Studiereader combineert Uitgeverij Deviant dus het beste uit haar boeken met de mogelijkheden van online onderwijs.

Na een pilotjaar in schooljaar 2017-2018 wordt Studiereader komend schooljaar voor het eerst op grotere schaal in het onderwijs ingezet. Leerlingen gaan op verschillende roc’s in Studiereader aan de slag met de methodes Starttaal en Startrekenen. Verbeterpunten en feedback die gedurende het schooljaar naar voren komen, nemen wij mee in de doorontwikkeling van Studiereader en bij de implementatie van andere methodes in Studiereader. Zo komen programmeurs, vormgevers en methodemakers van Uitgeverij Deviant samen met docenten en leerlingen tot een leeromgeving die écht werkt.

Comenius EduMedia Award

De Comenius EduMedia Award wordt door het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI) jaarlijks toegekend aan innovatieve educatieve producten uit heel Europa. Het GPI is een wetenschappelijke vereniging voor multimedia, educatieve technologie en mediadidactiek. Uitgeverij Deviant won eerder Comenius EduMedia Awards voor de methodesite Studiemeter en de educatieve game Wartime Stories.

De winnaars van de Comenius EduMedia Medaille worden op 21 juni 2018 bekendgemaakt in Berlijn.


Meer weten over Studiereader?

Nodig ons uit voor een orienterend gesprek waarin we samen met u nagaan welke meerwaarde Studereader voor uw specifieke situatie heeft. Neem voor een afspraak contact met ons op via info@uitgeverij-deviant.nl of 033-4650831.