Studiereader van Uitgeverij Deviant bekroond met zegel Comenius EduMedia Award

Studiereader van Uitgeverij Deviant bekroond met zegel Comenius EduMedia Award

Geplaatst op: 21-06-2018

Uitgeverij Deviant is met haar vernieuwende digitale leeromgeving Studiereader winnaar van de Comenius Edumedia Zegel 2018. Deze internationale onderscheiding wordt toegekend aan multimediale onderwijsproducten met een grote didactische waarde.

Studiereader: interactieve leeromgeving voor mbo en praktisch onderwijs

Studiereader Comenius Edumedia Zegel 2018Studiereader is een vernieuwende leeromgeving waarin onze boeken in digitale en interactieve vorm worden ontsloten. In Studiereader combineert Uitgeverij Deviant het beste uit haar boeken met de mogelijkheden van online onderwijs. Theorie, opdrachten, video’s en games komen hierin samen met effectieve didactiek werkvormen, zoals procesgericht leren en de inzet van peerfeedback.

Jos Brouwer, adjunct-directeur Uitgeverij Deviant: “Met Studiereader willen we effectief digitaal onderwijs mogelijk maken, zonder dat de kwaliteit van het onderwijs lijdt onder de digitalisering. Studiereader is daarom ontwikkeld in samenwerking met docenten en studenten, waarbij we zochten naar een optimale balans tussen online en offline leren. Wij gaan voor doordachte digitalisering en kijken wat in de klas echt werkt. Het aantoonbaar leereffect staat voorop.”

Na een succesvol pilotjaar starten aankomend schooljaar (2018-2019) verschillende roc’s met Studiereader en gaan studenten aan de slag met de methodes Starttaal en Startrekenen.

Vijfde internationale prijs op rij

De winnaars werden op donderdag 21 juni jl. bekendgemaakt tijdens de Comenius EduMedia Awards 2018 in Berlijn. Uitgeverij Deviant viel al vier keer eerder in de prijzen met haar educatieve producten 3D VIP Room (2017), Wartime Stories (2015), On the Ground Reporter (2014) en Studiemeter (2012).

Comenius EduMedia Award

De Comenius EduMedia Award wordt door het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI) jaarlijks toegekend aan innovatieve educatieve producten uit heel Europa. Het GPI is een wetenschappelijke vereniging voor multimedia, educatieve technologie en mediadidactiek.

Fotocredit: Comenius Edumedia Award