Studenten werken aan concrete doelen

Studenten werken aan concrete doelen

Oefenen en leren van fouten

In Studiereader bespreken studenten met hun docent welke leerdoelen voor hen belangrijk zijn en oefenen zij vooral met lesstof die ze nog niet beheersen. Hierbij wordt het werken in Studiereader bij voorkeur afgewisseld met oefenen in Studiemeter en opdrachten maken in bijbehorend foliomateriaal. Studenten krijgen tijdens het leren directe feedback op gegeven antwoorden en zij kunnen daarbij ook hun medestudenten om feedback vragen. Met deze opbouwende feedback kunnen studenten hun werk verbeteren en nieuwe kennis en vaardigheden opdoen.
Tijdens het leren is het proces minstens zo belangrijk als het eindresultaat en daarom zet Uitgeverij Deviant in op procesgericht leren.

Reflecteren en doelen bijstellen

In Studiereader krijgen studenten ook de mogelijkheid om aantekeningen en notities te maken in hun digitale boek. Daarnaast hebben ze inzicht in hun voortgang en reflecteren ze op hun eigen leerproces, onder andere door structureel eigen werk te controleren en te verbeteren. Ook werken studenten veel samen met klasgenoten en evalueren zij deze samenwerking. Studenten krijgen daarmee meer inzicht in hoe ze leren en kunnen hun leerdoelen bijstellen als dit nodig is.

Optimale balans tussen offline en online leren

Studenten maken in Studiereader afwisselende oefeningen bij lesstof die ze nog niet beheersen. Ze kunnen kiezen of ze de oefeningen willen maken in het digitale of in het papieren boek.  Ze kunnen aan de slag in het online oefen- en toetsprogramma bij de methode. Daarnaast kunnen studenten ook instructievideo’s bij theorie en opdrachten bekijken, educatieve 3D-games spelen en een taal leren spreken in een virtuele wereld.

Leren zichtbaar maken

Uitgeverij Deviant zet met al haar lesmateriaal zo veel mogelijk in op leren zichtbaar maken. In Studiereader wordt formatieve evaluatie ingezet om studenten te laten zien hoe zij zich hebben ontwikkeld zodat ze weten waaraan zij in het vervolgtraject moeten werken.

Terug naar de Studiereader overzichtspagina