VR-apps Uitgeverij Deviant genomineerd voor Comenius EduMedia Award 2017

VR-apps Uitgeverij Deviant genomineerd voor Comenius EduMedia Award 2017

Geplaatst op: 7-06-2017

De educatieve virtual reality-apps 3D VIP Room en Startrekenen VR zijn kanshebbers voor de prestigieuze Comenius EduMedia Medaille 2017. Deze internationale onderscheiding wordt toegekend aan multimediale onderwijsproducten met een grote didactische waarde. De inzet van virtual reality helpt leerlingen bij het visualiseren van lastige onderwerpen en draagt zo bij aan effectiever onderwijs.

3D VIP Room

Leren saai? Engels leren nog saaier? Niet als je virtual reality en spraakherkenning inzet als motiverende leermiddelen. Reden voor Uitgeverij Deviant om samen met NovoLanguage de 3D Virtual Interactive Presentation Room (3D VIP Room) te ontwikkelen. In deze VR-app kunnen leerlingen virtueel plaatsen bezoeken en dankzij de ingebouwde spraakherkenning hun gespreksvaardigheid oefenen. Op elke uiting van de leerling volgt een levensechte reactie, waardoor de leerling zich in een vreemde taal leert redden.

Startrekenen VR

Sommige rekenkundige onderwerpen zijn lastig te begrijpen vanuit een boek of instructievideo. In de app Startrekenen VR komen onderwerpen uit het domein Meten en meetkunde aan bod die duidelijker worden als je ze ervaart. Denk bijvoorbeeld aan het inschatten van lengtes en hoogtes, het volgen van een routebeschrijving en kaartlezen. De app is op verschillende niveaus in te zetten. Door de ervaring van Startrekenen VR zullen leerlingen gemotiveerder zijn, meer leren en langer onthouden wat ze hebben geleerd.

Comenius EduMedia Award
De Comenius EduMedia Award wordt door het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI) jaarlijks toegekend aan innovatieve educatieve producten uit heel Europa. Het GPI is een wetenschappelijke vereniging voor multimedia, educatieve technologie en mediadidactiek.

De winnaars van de Comenius EduMedia Medaille worden op 22 juni bekendgemaakt in Berlijn.