Wartime Stories genomineerd voor Comenius Award 2015

Wartime Stories genomineerd voor Comenius Award 2015

Geplaatst op: 9-06-2015

Uitgeverij Deviant is met de educatieve game Wartime Stories genomineerd voor de Comenius EduMedia Awards 2015. In Wartime Stories kruipt de leerling in de rol van journalist en doet hij onderzoek naar waargebeurde verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI) reikt de Comenius EduMedia Awards jaarlijks uit aan de meest innovatieve educatieve producten uit Europa.

Educatieve game en een aanvullend digitaal lespakket

Wartime Stories bestaat uit een educatieve game en een aanvullend digitaal lespakket. In de game onderzoekt de leerling op een interactieve manier de verhalen van personen die de oorlog van dichtbij hebben meegemaakt. De leerling wordt hierbij geconfronteerd met gevaar, gebrek aan informatie, verraad en onzekerheid. Het lespakket bij de game biedt extra verdieping in de vorm van infographics, krantenartikelen en informatiekaders. Wartime Stories is geschikt als verdiepingsproject Geschiedenis en Mens & Maatschappij voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Meer informatie over Wartime Stories

Competentie-bevorderende computerspellen

Het GPI kent Wartime Stories een Comenius EduMedia Zegel toe in de categorie ‘Competentie-bevorderende computerspellen’. Hierdoor dingt de educatieve game automatisch mee naar de prestigieuze Comenius EduMedia Medaille. De medaillewinnaars worden op donderdag 25 juni bekendgemaakt tijdens de Comenius EduMedia Awards 2015 in Berlijn. Uitgeverij Deviant won de medaille al twee keer eerder, in 2012 met de geavanceerde methodesite Studiemeter.nl en in 2014 met de educatieve burgerschapsgame On the Ground Reporter. De Amersfoortse uitgeverij kreeg eerder al twee keer een zegel toegekend, in 2013 voor de educatieve rekengame Startrekenen 3D en in 2014 voor de online examentrainer Examencoach.