Burgerschap BBL leerwerkboek

Burgerschap BBL leerwerkboek

Vak Burgerschap
Doelgroep mbo
Niveau mbo-niveau 2, mbo-niveau 3, mbo-niveau 4
ISBN 978-94-63260-633
Particulier Bestel dit product bij bol.com
Inkijkexemplaar Blader door het online inkijkexemplaar 
Wissen

Compacte methode burgerschap voor BBL en verkorte trajecten

Burgerschap BBL is dé methode burgerschap voor mbo-studenten die een BBL-opleiding of verkort traject volgen. Het leerwerkboek bestaat uit 14 overzichtelijke lessen over diverse burgerschapsthema’s, zoals democratie, duurzaamheid en mensenrechten. De vier dimensies van burgerschap komen geïntegreerd aan bod.

In het leerwerkboek lezen studenten beknopte theorie en beantwoorden ze afwisselende vragen aan de hand van actueel en relevant bronmateriaal. De casuïstiek sluit aan op (jong)volwassenen en is relevant voor werkende studenten.

Elke les is een afgesloten geheel. Als docent kun je er daarom voor kiezen om de lessen in een andere volgorde te behandelen dan in het boek.

Kritische denkvaardigheden

De ontwikkeling van kritische denkvaardigheden is in de lessen verweven. Zo zoeken studenten regelmatig betrouwbare informatie, bekijken ze casussen vanuit verschillende perspectieven en reflecteren ze op hun eigen keuzes en ideeën. Ook is er een aparte les over kritisch omgaan met (informatie in) de media.

Eindopdrachten

De methode sluit af met een serie eindopdrachten. Daarin werken studenten aan een eindproduct zoals een betoog, presentatie of reportage. Elke eindopdracht is gekoppeld aan een of meerdere dimensies en aan een of meerdere kritische denkvaardigheden.

De uitwerking van de eindopdrachten kunnen studenten opnemen in hun portfolio. Zo kunnen zij aantonen dat ze voldoen aan de eisen die de school stelt op het gebied van burgerschapsonderwijs.