VIA Werkboek 3F Mbo-breed (herziene druk)

VIA Werkboek 3F Mbo-breed (herziene druk)

Vak Nederlands
Doelgroep mbo
Niveau 3F
ISBN 978-94-91699-320
Particulier Bestel dit product bij bol.com
Inkijkexemplaar Blader door het online inkijkexemplaar 
Wissen

Opbouw VIA Werkboek

VIA Werkboek 3F Mbo-breed behandelt alle taalvaardigheden voor het vak Nederlands: lezen, schrijven, spreken, gesprekken voeren en luisteren. Het werkboek bestaat uit drie delen:

  1. VIA Cursorisch
    In VIA Cursorisch werkt de student aan de vijf vaardigheden die hij bij zijn examen Nederlands moet beheersen. Deze vaardigheden worden apart van elkaar aangeboden. De student werkt met behulp van opbouwopdrachten stap voor stap toe naar examenopdrachten die zijn afgestemd op de examens Nederlands.
  2. VIA Beroepsgericht
    In VIA Beroepsgericht past de student de vaardigheden toe die hij bij VIA Cursorisch geleerd heeft. De vijf examenvaardigheden worden gecombineerd aangeboden in een beroepsgerichte context. Daarnaast verzamelt de student bewijsstukken voor in zijn taalportfolio.
  3. VIA Toetsen
    In VIA Toetsen maakt de student voor elke examenvaardigheid een aantal oefentoetsen. De vraagstelling en opdrachten in de oefentoetsen zijn afgestemd op het centraal examen (CE) en het instellingsexamen (IE). Elke oefentoets wordt voorbereid met behulp van een stappenplan of een aantal voorbereidingsvragen.

Op Studiemeter.nl is een uitgebreide docentenhandleiding beschikbaar met didactische tips voor de docent.

Aanvullend lesmateriaal

Bij de methode VIA is aanvullend docentenmateriaal beschikbaar, waaronder antwoordmodellen, toetsen, een taalportfolio en aftekenkaarten. Docenten die met de methode werken, kunnen deze materialen kosteloos downloaden via Studiemeter. Docenten kunnen hier een inlogcode voor Studiemeter aanvragen. Voor de studenten kunnen kosteloze accounts worden aangevraagd voor toegang tot kijk- en luisterfragmenten en oefeningen.