Account Studiemeter

Account Studiemeter

Docentenaccount Studiemeter

Een docentenaccount voor Studiemeter is kosteloos en feitelijk onmisbaar. Het account geeft docenten toegang tot de digitale leermiddelen en tot het aanvullend lesmateriaal bij de boeken, waaronder docentenhandleidingen, antwoordmodellen en papieren toetsen. Daarnaast kan de docent via zijn docentenaccount digitaal lesmateriaal voor zijn studenten of leerlingen bestellen.

Docentenaccount aanvragen

Licenties voor studenten of leerlingen aanvragen

Studenten of leerlingen hebben via Studiemeter toegang tot digitale leermiddelen en tot (kosteloos) aanvullend materiaal bij de boeken, waaronder kijk- en luisterfragmenten en aftekenkaarten. Om bij het lesmateriaal te kunnen, hebben zij een persoonlijk account en daaraan gekoppelde licenties nodig. Accounts en licenties voor studenten of leerlingen kunnen op twee manieren worden aangevraagd:

  • Rechtstreeks bij Uitgeverij Deviant
  • Via een boekhandel

Rechtstreeks bij Uitgeverij Deviant

De docent kan accounts en licenties aanvragen via zijn account op Studiemeter. Hiervoor volgt de docent de volgende stappen:

  • De docent logt in op www.studiemeter.nl en klikt op Gebruikersbeheer > Aanmeldportaal.
  • De docent downloadt de bestellijst door linksonder op de knop ‘Deelnemers bestellijst’ te klikken.
  • De docent vult op de bestellijst de gegevens van de studenten of leerlingen en de school in, en geeft aan welke licenties zij nodig hebben en hoe de betaling dient te verlopen (school betaalt of student/leerling betaalt zelf).
  • Een volledig ingevulde bestellijst kan in het Aanmeldportaal worden geïmporteerd via de knop Importeer bestand.
  • Vervolgens kan de docent de status van de bestelling via de portal blijven volgen. Afhankelijk van de drukte zal het maximaal twee werkdagen duren voordat de aanvraag wordt verwerkt.
  • Zodra de aanvraag is verwerkt, kan de docent een Excelbestand downloaden met de inloggegevens voor de studenten of leerlingen.

NB De docent kan de ingevulde bestellijst ook mailen naar servicedesk@studiemeter.nl. De docent ontvangt dan een mail met inloggegevens zodra de aanvraag is verwerkt.

Betaalmogelijkheden

De licenties kunnen op twee manieren worden betaald:

  • Factuur aan school – De kosten voor de licenties worden aan school gefactureerd zodra de licenties door de student of leerling in gebruik zijn genomen.
  • De  student/ leerling betaalt – De student of leerling koopt de licenties in de Webshop van Studiemeter voordat hij met het digitale lesmateriaal aan de slag gaat. De student of leerling heeft de mogelijkheid te betalen via iDEAL, Afterpay of Paypal.

Via een boekhandel

Een school kan de aanschaf van accounts en licenties via een boekhandel laten verlopen. De manier waarop het bestelproces verloopt, is afhankelijk van de gekozen boekhandel.

Servicedesk

Heeft u vragen over het aanvragen van accounts en licenties voor Studiemeter? Neemt u dan contact op met onze Studiemeter-servicedesk via 033-4650560 of via servicedesk@studiemeter.nl.