FAQ Good Job!

Ben je benieuwd hoe je de Good Job!-methodelijn kunt inzetten voor jouw lessen? En wil je meer weten over de inhoud? Lees hieronder onze antwoorden op veelgestelde vragen.

FAQ Good Job!

Ben je benieuwd hoe je de Good Job!-methodelijn kunt inzetten voor jouw lessen? En wil je meer weten over de inhoud? Lees hieronder onze antwoorden op veelgestelde vragen.

De Good Job!-methodelijn laat studenten zien hoe belangrijk Engels in de praktijk is door ze aan de slag te laten gaan met relevante beroepssituaties. Good Job! focust zich op het toekomstige beroep van studenten met relevante thema’s en taken. In Good Job! Horeca leren studenten bijvoorbeeld hoe ze gasten in een restaurant te woord kunnen staan of hoe ze omgaan met leveranciers. Naast de beroepspraktijk krijgen studenten ook een goede basis mee als voorbereiding op centraal examen Engels, zéker als ze ook oefenen met de inbegrepen Examencoach Engels.

De Good Job!-methodelijn is volledig afgestemd op de kwalificatiedossiers van:

✓ horeca-opleidingen zoals Manager horeca, Gastheer/Gastvrouw en Kok;
✓ hospitality-opleidingen zoals Leidinggevende of medewerker travel & hospitality en Frontofficemanager of -medewerker;
✓ retail-opleidingen zoals Verkoopspecialist detailhandel, Manager retail en Ondernemer retail;
✓ business-opleidingen zoals office- en managementsupport, commercie, ondersteunende administratieve beroepen, financiële administratieve beroepen, marketing, communicatie en evenementen.

De geheel Engelstalige methode bevat relevante Cases die zijn opgebouwd rondom een specifiek thema. Binnen een Case gaan studenten aan de slag met het aanleren van de taalvaardigheden lezen, luisteren, spreken, gesprekken voeren en schrijven. Op ons online methodeplatform Studiereader kunnen studenten zelfs gebruikmaken van spraakherkenningsfunctionaliteiten. Alle Tasks binnen een Case vormen samen een doorlopend verhaal. De student sluit een Case af met een Final Task waarin de student aantoont dat hij de lesstof begrijpt en kan toepassen.

Een van de pijlers van Good Job! is communicatie, dus binnen de methode vind je meer dan genoeg opdrachten en aanknopingspunten om je studenten met elkaar te laten praten. Daarnaast bieden we een innovatieve en leuke nieuwe manier aan om te oefenen met Engels: spraakherkenning in Studiereader.

De spraakherkenning wordt ingezet om studenten op een veilige en laagdrempelige manier te laten spreken in het Engels. Zo kunnen ze oefenen met spreken zonder beoordeeld te worden of het gevoel te hebben dat ze voor gek staan. Het is een opstapje naar vrij en openlijk communiceren op de werkvloer en wordt altijd binnen de beroepscontext aangeboden voor herkenbaarheid en motivatie. Zo leren studenten in hun eigen tijd en op hun eigen plaats vol vertrouwen Engels spreken.

Door het maken van de Final Task laat de student zien dat hij het geleerde begrijpt en kan toepassen op nieuwe situaties. Er wordt een beroep gedaan op de ondernemerszin van de student, of hij krijgt de kans om na te denken over zijn toekomst in bijvoorbeeld de horeca of retail, waarbij hij de vaardigheden laat zien die in de Case zijn behandeld. De Final Task kun je inzetten als formatieve toets zodat zowel jij als de studenten kunnen zien waar ze staan in hun leerproces en om ze voor te bereiden op de uiteindelijke Case-toets.

De keuze ligt volledig bij jou. In Studiereader – met geïntegreerde spraakherkenning – kunnen studenten volledig online werken. Daarnaast is Good Job! ook verkrijgbaar als leerwerkboek inclusief een aanvullend online oefenprogramma. Good Job! Business & Administration is enkel als online methode verkrijgbaar.

Studiereader is het online methodeplatform van Uitgeverij Deviant. Voor jou en je studenten heeft deze online leeromgeving vele voordelen, waaronder:

✓ automatische én persoonlijke feedbackfunctionaliteiten;
✓ altijd inzicht in de voortgang en resultaten van de studenten;
✓ online oefeningen in de Engelse grammatica en woordenschat;
✓ geïntegreerde spraakherkenning waarmee studenten online kunnen oefenen met spreken;
✓ de mogelijkheid voor studenten om direct vragen te stellen bij gemaakte opdrachten;
✓ een online lesplanner waarmee je een persoonlijke leerroute kunt samenstellen;

Wil je meer weten? Onze voorlichter laat je graag alle ins en outs zien tijdens een kosteloze en vrijblijvende online demo.

Als docent heb je volop flexibiliteit en kun je een persoonlijke leerroute voor jouw studenten opstellen. De Cases kunnen door elkaar gebruikt worden. Je kunt ervoor kiezen om de gehele methode, oplopend in moeilijkheidsgraad, door te lopen. Wil je studenten laten oefenen op een bepaald niveau? Dan kun je kiezen uit een specifieke Case.

Alle leesteksten en het audio- en videomateriaal is op ERK-niveau B1. Toch kunnen grote groepen studenten met Good Job! uit de voeten. Zo kunnen studenten (in overleg met hun docent) ervoor kiezen om de vragen in het Nederlands te beantwoorden. Voor studenten die meer aankunnen, kun je ervoor kiezen om andere eisen te stellen aan de verwerking van de opdracht, door bijvoorbeeld een minimum aantal woorden mee te geven of de studenten uitgebreider te laten antwoorden.

Ja, zowel bij de online methode als de leerwerkboeken ontvangen studenten toegang tot de digitale examentrainer Examencoach Engels. De examencoach bevat oefen- en proefexamen op A1-, A2-, B1- en B2-niveau voor de vaardigheden lezen en luisteren. De opmaak, de vraagstelling en de werking zijn volledig afgestemd op het officiële examen.

Uiteraard! We hebben toetsen op twee niveaus: mbo-niveau 2 en mbo-niveau 3/4. Aan jou de keuze welke toets het best past bij jou en je studenten. Verder kun je kiezen voor een van deze drie opties:

✓ een digitale toets (voor de vaardigheden lezen, luisteren, woorden en grammatica);
✓ een digitaal invulbare pdf-versie;
✓ een downloadbare en printbare pdf-versie om op papier te toetsen.

Ja, zowel bij de online methode als de leerwerkboeken worden extra online oefenmogelijkheden geboden met Good Job! Online  en First Aid Course of English (FACE). Studenten kunnen op hun eigen tempo oefenen met woorden en grammatica-onderwerpen waar zij veel moeite mee hebben. In de online methode in Studiereader zitten extra woordenschat- en grammaticaoefeningen ingebouwd.

Onze vakvoorlichters zijn altijd bereid om mee te kijken met je planning en hoe je de methode het best kunt inzetten. Ze geven kosteloos voorlichting, training en zijn altijd bereikbaar voor vragen. Verder is de redactie ook altijd bereikbaar voor inhoudelijke specifieke vragen en hulp.

Daarnaast is onze servicedesk gedurende het schooljaar en in de vakanties altijd bereikbaar voor vragen met betrekking tot het opstarten van de methode en het verhelpen van problemen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Of wil je persoonlijk contact met een voorlichter? Neem dan contact met ons op.