Onze visie op onderwijs

Wij van Uitgeverij Deviant vinden dat iedereen recht heeft op onderwijs dat het best bij zijn situatie past. Want in iedere leerling en student zien wij een talent voor de toekomst. Daarom doen we in ons lesmateriaal recht aan de verschillen tussen studenten en leerlingen. En omdat jij de belangrijkste schakel bent in goed onderwijs, ondersteunen we jou waar we kunnen.

Onze visie op onderwijs

Wij van Uitgeverij Deviant vinden dat iedereen recht heeft op onderwijs dat het best bij zijn situatie past. Want in iedere leerling en student zien wij een talent voor de toekomst. Daarom doen we in ons lesmateriaal recht aan de verschillen tussen studenten en leerlingen. En omdat jij de belangrijkste schakel bent in goed onderwijs, ondersteunen we jou waar we kunnen.

Voor het talent van de toekomst

‘Als je vindt dat iedereen in Nederland een kans verdient, dan moet je ook iedereen helpen.’ Deze woorden komen van Jelle, directeur en medeoprichter Uitgeverij Deviant. We vinden het zulke mooie woorden, dat we ze altijd in gedachten houden tijdens het ontwikkelen van onze lesmethodes. Ze vormen het fundament van onze visie op onderwijs: iedereen heeft recht op goed onderwijs.

We zien echter dat er in Nederland aan bepaalde onderwijstypen niet genoeg aandacht wordt besteed. Daarom ontwikkelen wij lesmateriaal voor juist die onderwijstypen: het mbo, maar ook voor het PrO, vso en vo. We willen namelijk álle studenten en leerlingen volwaardig lesmateriaal geven. Want elke student en elke leerling bezit unieke talenten. Het is aan ons als educatieve uitgeverij en aan jou als docent om ervoor te zorgen dat die talenten zo goed mogelijk kunnen worden ontplooid. Zodat elke student en elke leerling de toekomst krijgt die hij of zij verdient.

Als je vindt dat iedereen een kans verdient, dan moet je ook iedereen helpen.

Lesmateriaal van hoge kwaliteit

Om lesmateriaal van een hoge kwaliteit te kunnen maken, hebben we ons gespecialiseerd in de algemeen vormende vakken: Nederlands, Engels, Duits, rekenen, burgerschap en loopbaan. Bij de ontwikkeling van onze lesmethodes volgen we de wetenschap op de voet en gebruiken we actuele onderzoeksresultaten om ze constant te verbeteren. Maar daar laten we het niet bij. Misschien nog wel belangrijker is wat jij, de docent, vindt. Daarom wonen veel van onze collega’s regelmatig lessen bij die docenten geven met ons lesmateriaal, om te kijken of ons lesmateriaal voor studenten, leerlingen en docenten werkt.

Eerlijk lesmateriaal

Nog zo’n mooie quote van Jelle: ‘Het zou gek zijn als je kennis verkoopt, maar zelf de kennis niet in huis hebt om goed lesmateriaal te maken.’ Daarom besteden we tijdens de ontwikkeling van ons lesmateriaal niets uit. Alles doen we in eigen huis. Alleen het drukken van de lesboeken wordt gedaan door een externe drukker. Maar die ligt dan wel weer praktisch naast de deur. We hebben namelijk een maatschappelijke verplichting om ons productieproces zo goed, eerlijk en duurzaam mogelijk in te vullen. Ons lesmateriaal moet van de beste kwaliteit zijn die wij kunnen bieden, tegen een eerlijke prijs. Maar ook de totstandkoming moet eerlijk zijn.

Hardwerkende collega's

We werken dus op een eerlijke manier aan kwalitatief lesmateriaal. Dat doen we met meer dan honderd hardwerkende collega’s in ons mooie historische kantoorpand in hartje Amersfoort. Naast de redacties per vak kom je in dit pand ICT’ers, vormgevers, methodespecialisten, systeembeheerders, facilitair medewerkers, een directieteam en onze collega’s van marketingcommunicatie, office, hr en servicedesk tegen.

De waarden die we naar buiten toe uitdragen, worden ook intern toegepast. Dat betekent dat iedereen binnen Uitgeverij Deviant volledig zichzelf mag zijn. En dat er wordt ingezet op ieders talenten en de ontwikkeling ervan. Wat weer zorgt voor een werkomgeving waarin iedereen zich oprecht inzet voor goed onderwijs voor iedereen.

Het zou gek zijn als je kennis verkoopt, maar zelf de kennis niet in huis hebt om goed lesmateriaal te maken.

Persoonlijke service

Als docent ben jij de eerste gebruiker van ons lesmateriaal. Daarom willen we je zo goed en snel mogelijk van dienst zijn. Loop je in (of buiten) de klas tegen een acuut probleem aan of heb je een vraag? Bel dan naar onze servicedesk. Onze behulpzame en vriendelijke collega’s kunnen je direct helpen. Ze zullen er alles aan doen om jouw vraag te beantwoorden.

We willen je ook op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in onderwijsland. Daarom kun je je aanmelden voor verschillende nieuwsbrieven. Daarnaast organiseren we regelmatig docentenbijeenkomsten, workshops en voorlichtingen. Hieraan kun je – natuurlijk kosteloos – deelnemen. En je kunt uiteraard altijd een van onze methodespecialisten benaderen voor inhoudelijke vragen. Met hun gedegen vakkennis hebben zij altijd wel een antwoord. Zij komen bovendien graag bij je langs voor een voorlichting of aanvullende lestips. Hun persoonlijke benadering staat symbool voor hoe wij als Uitgeverij Deviant willen zijn: betrokken, toegankelijk en klantgericht.

Werken bij

Wij benaderen onze werknemers hetzelfde als we het onderwijs benaderen. Zoals we elke leerling passend lesmateriaal willen bieden, zo zoeken we altijd naar de invulling van een functie die het best bij een collega past.

Activiteiten

Wij leren continu bij. Het liefst een leven lang, want zo kunnen we ons lesmateriaal blijven vernieuwen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook jij bij de les blijft, bieden we verschillende workshops, voorlichtingen en cursussen aan. 

Nieuws

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. 


Contact

Of je ons nu belt, mailt of langskomt in Amersfoort: bij ons kun je terecht voor al je vragen. Geen vraag is te veel, geen probleem te groot. Wij ondersteunen je waar we kunnen. Want jij bent de belangrijkste schakel in goed onderwijs.