FAQ Gut Gemacht!

Ben je benieuwd hoe je de Gut Gemacht!-methodelijn kunt inzetten voor jouw lessen? En wil je meer weten over de inhoud? Lees hieronder onze antwoorden op veelgestelde vragen.

FAQ Gut Gemacht!

Ben je benieuwd hoe je de Gut Gemacht!-methodelijn kunt inzetten voor jouw lessen? En wil je meer weten over de inhoud? Lees hieronder onze antwoorden op veelgestelde vragen.

In de Gut Gemacht!-methodelijn gaan studenten aan de slag met relevante beroepssituaties. Hierdoor zien ze hoe belangrijk Duits is in de praktijk. Gut Gemacht! focust zich op het toekomstige beroep van studenten met relevante thema’s en taken die inhoudelijk volledig zijn afgestemd op de kwalificatiedossiers voor de verschillende logistieke beroepsopleidingen. In Gut Gemacht! Transport & Logistik leren studenten bijvoorbeeld een gesprek te voeren met medewerkers van een distributiecentrum, een bestelformulier in te vullen, te bellen met hulpdiensten in een noodgeval, een offerte te lezen of een e-mail te schrijven aan een klant. Twee onderdelen staan in de methode steeds centraal: de ‘supply chain’ van goederen en de werkzaamheden van medewerkers in verschillende logistieke beroepen waarin communicatie een belangrijke rol speelt. Gut Gemacht! geeft studenten zelfvertrouwen om straks in de beroepspraktijk in het Duits te communiceren.

De Gut Gemacht!-methodelijn is volledig afgestemd op de kwalificatiedossiers voor:

✓ logistieke opleidingen zoals Planner wegtransport, Havenlogistiek, Logistiek medewerker, Logistiek supervisor, Logistiek teamleider, Manager transport & logistiek, Binnenvaart;
✓ chauffeursopleidingen zoals Chauffeur wegvervoer.

Door het beroepsgerichte karakter is de methode eveneens zeer geschikt voor studenten die een logistieke opleiding volgen binnen het hbo en voor professionals die al in de logistiekbranche werkzaam zijn.

De methode bevat vier beroepsgerichte thema’s (Wegtransport & Warehousing, Webshop & Distributie, Scheepvaart & Havenlogistiek, Logistiek Management) met taken die onderdeel zijn van een doorlopend verhaal. Binnen een thema gaan studenten aan de slag met het aanleren van de taalvaardigheden lezen, luisteren, spreken, gesprekken voeren en schrijven. Daarbij is er ook aandacht voor de opbouw van relevante woordenschat en toegepaste grammatica. De student sluit een thema af met een eindtaak, waarin hij aantoont dat hij de lesstof begrijpt en kan toepassen. Daarnaast is er het thema Generiek A1, bedoeld voor studenten die ook aan een generieke basiswoordenschat Duits willen werken.

Nee. We hebben bewust gekozen voor Nederlands als voertaal in de opdrachten, om geen onnodige drempels op te werpen voor de studenten. De studenten kunnen zich hierdoor volledig focussen op de inhoud van de opdrachten. Ze hoeven geen moeite te doen om te begrijpen wat in de opdracht de bedoeling is. Zo kan hun taalvaardigheid Duits zich – afhankelijk van de thema’s waar de studenten mee aan de slag gaan – ontwikkelen van 0 naar niveau A1, A2 of B1.

De methodelijn Gut Gemacht! is volledig digitaal beschikbaar via de interactieve online leeromgeving Studiereader. Zowel de theorie als de opdrachten worden hier in interactieve, digitale vorm aangeboden. Studenten kunnen online samenwerken, elkaar feedback geven en ervaren meer eigenaarschap over hun leerproces. Bovendien heb jij altijd inzicht in de voortgang en resultaten van de studenten.

Studiereader is het online methodeplatform van Uitgeverij Deviant. Voor jou en je studenten heeft deze online leeromgeving vele voordelen, waaronder:

✓ automatische én persoonlijke feedbackfunctionaliteiten;
✓ altijd inzicht in de voortgang en resultaten van de studenten;
✓ online oefeningen in de Duitse grammatica en woordenschat;
✓ de mogelijkheid voor studenten om direct vragen te stellen bij gemaakte opdrachten;
✓ een online lesplanner waarmee je een persoonlijke leerroute kunt samenstellen.

Wil je meer weten? Onze voorlichter laat je graag alle ins en outs zien tijdens een kosteloze en vrijblijvende online demo.

Ja, de vier beroepsgerichte thema’s en het thema Generiek A1 zijn prima afzonderlijk van elkaar in te zetten.

Ja, door de opbouw in vier beroepsgerichte thema’s en een thema Generiek A1 is Gut Gemacht! heel goed inzetbaar als keuzedeel voor de niveaus A1, A2 en B1.

Op het interactieve online methodeplatform Studiereader is het mogelijk om elke gemaakte oefening weer leeg te maken en een keer opnieuw te doen. Bovendien zijn er voor alle aangeboden woordenschat en grammatica veel extra oefeningen beschikbaar.

Ja. Bij elk beroepsgericht thema is er een toets beschikbaar. In deze toetsen worden alle vaardigheden, de geleerde woordenschat en de aangeboden grammatica getoetst. Je kunt daarbij steeds kiezen voor een toets in een uitprintbare vorm, zodat de studenten de toets op papier kunnen maken, maar ook voor een digitaal invulbare vorm, zodat de studenten de toets digitaal kunnen maken en inleveren.

Onze vakvoorlichters zijn altijd bereid om mee te kijken met je planning en hoe je de methode het best kunt inzetten. Ze geven kosteloos voorlichting, training en zijn altijd bereikbaar voor vragen. Verder is de redactie ook altijd bereikbaar voor inhoudelijke specifieke vragen en hulp.

Daarnaast is onze servicedesk gedurende het schooljaar en in de vakanties altijd bereikbaar voor vragen met betrekking tot het opstarten van de methode en het verhelpen van problemen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Of wil je persoonlijk contact met een voorlichter? Neem dan contact met ons op.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
[email protected]

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
Tel: 033 – 46 50 560
Mail: [email protected]
WhatsApp: 06 – 27408353