FAQ Gut Gemacht!

Ben je benieuwd hoe je de Gut Gemacht!-methodelijn kunt inzetten voor jouw lessen? En wil je meer weten over de inhoud? Lees hieronder onze antwoorden op veelgestelde vragen.

FAQ Gut Gemacht!

Ben je benieuwd hoe je de Gut Gemacht!-methodelijn kunt inzetten voor jouw lessen? En wil je meer weten over de inhoud? Lees hieronder onze antwoorden op veelgestelde vragen.

Gut Gemacht!

Gut Gemacht! is een methodelijn van methodes Duits, waarin studenten aan de slag gaan met relevante beroepssituaties. Hierdoor zien ze hoe belangrijk Duits is in de praktijk. Gut Gemacht! richt zich op het toekomstige beroep van studenten met relevante thema’s en taken die inhoudelijk volledig zijn afgestemd op de kwalificatiedossiers voor de verschillende beroepsopleidingen. Gut Gemacht! geeft studenten zelfvertrouwen om straks in de beroepspraktijk in het Duits te communiceren.

De Gut Gemacht!-methodes zijn volledig afgestemd op de kwalificatiedossiers voor:

✓ logistieke opleidingen, zoals Planner wegtransport, Havenlogistiek, Logistiek medewerker, Logistiek supervisor, Logistiek teamleider, Manager transport & logistiek, Binnenvaart;
✓ chauffeursopleidingen, zoals Chauffeur wegvervoer;
✓ horeca-opleidingen, zoals Manager/ondernemer horeca, Meewerkend horeca-ondernemer, Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw, Kok;
✓ toerisme-opleidingen, zoals Leidinggevende leisure & hospitality, Leidinggevende travel & hospitality, Leidinggevende international hospitality, Zelfstandig medewerker leisure & hospitality, Zelfstandig medewerker travel & hospitality, Touringcarchauffeur/reisleider.

Door het beroepsgerichte karakter is de methodelijn eveneens zeer geschikt voor studenten die een hbo-opleiding op het gebied van logistiek, horeca en toerisme volgen en voor professionals die al in een van deze branches werkzaam zijn.

Nee. We hebben bewust gekozen voor Nederlands als voertaal in de opdrachten om geen onnodige drempels op te werpen voor studenten. De studenten kunnen zich hierdoor volledig richten op de inhoud van de opdrachten. Ze hoeven geen moeite te doen om te begrijpen wat in de opdracht de bedoeling is. Zo kan hun taalvaardigheid Duits zich ontwikkelen van 0 naar niveau A1, A2 of B1.

De methodelijn Gut Gemacht! is volledig digitaal beschikbaar via onze digitale leeromgeving. Zowel de theorie als de opdrachten worden hier in interactieve, digitale vorm aangeboden. Studenten kunnen online samenwerken, elkaar feedback geven en ervaren meer eigenaarschap over hun leerproces.

Voor jou en je studenten heeft werken in deze digitale leeromgeving vele voordelen. Zo kunnen je studenten onder andere:

✓ online spreekvaardigheid oefenen met onze bekroonde spraakherkenningstechniek;
✓ extra online oefenen met de Duitse grammatica en woordenschat.

In de digitale leeromgeving heb jij als docent:

✓ automatische én persoonlijke feedbackfunctionaliteiten;
✓ altijd inzicht in de voortgang en resultaten van de studenten;
✓ een online lesplanner waarmee je een persoonlijke leerroute kunt samenstellen;
✓ de handige mogelijkheid om aan elke oefening ook eigen materiaal toe te voegen.

Wil je meer weten? Onze methodespecialisten laten je graag alle ins en outs zien tijdens een kosteloze en vrijblijvende online demo.

Ja, door de opbouw in verschillende beroepsgerichte thema’s en een thema Generiek A1 is Gut Gemacht! heel goed inzetbaar als keuzedeel voor de niveaus A1, A2 en B1.

In onze digitale leeromgeving is het als docent mogelijk om elke gemaakte opdracht weer leeg te maken en de student die opdracht opnieuw te laten doen. Zo kan de student opdrachten waarmee hij of zij moeite heeft extra oefenen. Bovendien zijn er voor alle aangeboden woordenschat en grammatica veel extra oefeningen beschikbaar.

Jazeker, bij elk beroepsgericht thema is een toets beschikbaar. In deze toetsen worden alle vaardigheden, de geleerde woordenschat en de aangeboden grammatica getoetst. Je kunt daarbij steeds kiezen voor een toets in een uitprintbare vorm, zodat de studenten de toets op papier kunnen maken, maar ook voor een digitaal invulbare vorm, zodat de studenten de toets digitaal kunnen maken en inleveren.

Onze methodespecialisten zijn altijd bereid om mee te kijken met je planning en hoe je de methode het best kunt inzetten. Ze geven kosteloos voorlichting, training en zijn altijd bereikbaar voor vragen. Verder kun je de redactie Moderne Vreemde Talen ook altijd benaderen voor inhoudelijke, specifieke vragen.

Daarnaast is onze servicedesk gedurende het schooljaar én in de vakanties altijd bereikbaar voor vragen met betrekking tot het opstarten van de methode en het verhelpen van eventuele problemen.

Als je kiest voor Gut Gemacht! staat er dus altijd een heel Deviant-team achter je!

Gut Gemacht! Transport & Logistik

De methode bevat vier beroepsgerichte thema’s: Wegtransport & Warehousing, Webshop & Distributie, Scheepvaart & Havenlogistiek en Logistiek Management. Elk thema is opgebouwd uit verschillende taken. In de taken volgen we de ‘supply chain’ van goederen en de werkzaamheden van medewerkers in verschillende logistieke beroepen waarin communicatie een belangrijke rol speelt. Studenten gaan aan de slag met het aanleren van de taalvaardigheden luisteren, lezen, spreken, gesprekken voeren en schrijven. Daarbij is ook veel aandacht voor de opbouw van relevante woordenschat.

Communicatie en praktische toepassing zijn sleutelwoorden. Studenten leren onder andere een gesprek te voeren met medewerkers van een distributiecentrum, een bestelformulier in te vullen, te bellen met hulpdiensten in een noodgeval, een offerte te lezen of een e-mail te schrijven aan een klant. Grammatica wordt in toegepaste vorm en beroepscontext aangeboden en is geen doel op zich.

Ja, de vier beroepsgerichte thema’s en het thema Generiek A1 zijn prima afzonderlijk van elkaar in te zetten.

Ja! Bij elk thema zijn er nu ook meerdere opdrachten ontwikkeld met onze bekroonde spraakherkenningstechniek. Deze  verlaagt de drempel om Duits te spreken. In verschillende soorten oefeningen gaan studenten actief met Duitse woorden en zinnen aan de slag door ze in te spreken.

De techniek herkent wat de student zegt en bovendien kan alles wat is ingesproken ook later worden teruggeluisterd. Zo kan de student veilig achter de eigen laptop oefenen met spreken en fouten maken, zonder dat er mensen meeluisteren. Daardoor voelt het later bij een spreek- of gespreksoefening klas al veel vertrouwder om dezelfde woorden en zinnen te gebruiken. En dat geldt natuurlijk ook voor gesprekken later in de beroepspraktijk!

Gut Gemacht! LKW-Fahrer

De methode bevat drie beroepsgerichte thema’s: ‘Planung’, ‘Lieferung’ en ‘Unterwegs’. Elk thema is opgebouwd uit verschillende taken. In de taken volgen we de ‘supply chain’ van goederen en de werkzaamheden van een chauffeur, waarin communicatie een belangrijke rol speelt. Studenten gaan aan de slag met het aanleren van de taalvaardigheden luisteren, lezen, spreken, gesprekken voeren en schrijven. Daarbij is ook veel aandacht voor de opbouw van relevante woordenschat.

Communicatie en praktische toepassing zijn sleutelwoorden. Studenten leren onder andere een gesprek te voeren met medewerkers van een distributiecentrum, een vrachtbrief te lezen, op de radio filemeldingen en het weerbericht te verstaan, eten en drinken te bestellen in een wegrestaurant, een kort WhatsApp-berichtje te typen en een gesprek te voeren met de politie bij een verkeerscontrole. Grammatica wordt in toegepaste vorm en beroepscontext aangeboden en is geen doel op zich.

Ja! Ook bij Gut Gemacht! LKW-Fahrer zijn er nu ook meerdere opdrachten ontwikkeld met onze bekroonde spraakherkenningstechniek. Deze verlaagt de drempel om Duits te spreken. In verschillende soorten oefeningen gaan studenten actief met Duitse woorden en zinnen aan de slag door ze in te spreken.

De techniek herkent wat de student zegt en bovendien kan alles wat is ingesproken ook later worden teruggeluisterd. Zo kan de student veilig achter de eigen laptop oefenen met spreken en fouten maken, zonder dat er mensen meeluisteren. Daardoor voelt het later bij een spreek- of gespreksoefening klas al veel vertrouwder om dezelfde woorden en zinnen te gebruiken. En dat geldt natuurlijk ook voor gesprekken later in de beroepspraktijk!

Gut Gemacht! LKW-Fahrer is helemaal gericht op chauffeurs wegtransport. In alle drie de thema’s draait het om de ‘supply chain’ van goederen en de werkzaamheden van een chauffeur. Het taalniveau in alle drie de thema’s bouwt op van 0 naar A1.

Gut Gemacht! Transport & Logistik is veel breder van opzet en bedoeld voor studenten van verschillende logistieke opleidingen. De vier thema’s behandelen achtereenvolgens wegtransport & warehousing, webshop & distributie, scheepvaart & havenlogistiek en logistiek management. Daarbij wordt opgebouwd van niveau 0 naar A1 in het eerste thema over wegtransport & warehousing tot niveau B1+ in het laatste thema over logistiek management.

Gut Gemacht! Gastronomie & Tourismus

De methode bevat vier beroepsgerichte thema’s: een busreis, café & bediening, vakantieresort en een zakenhotel. Elk thema is opgebouwd uit verschillende taken. In de taken volgen we de klantreis en de werkzaamheden van medewerkers in verschillende beroepen in horeca en toerisme, waarin communicatie een belangrijke rol speelt. Studenten gaan aan de slag met het aanleren van de taalvaardigheden luisteren, lezen, spreken, gesprekken voeren en schrijven. Daarbij is ook veel aandacht voor de opbouw van relevante woordenschat.

Communicatie en praktische toepassing zijn sleutelwoorden. Studenten leren onder andere gesprekken te voeren met gasten en leveranciers, formulieren in te vullen, een zakelijke e-mail te schrijven, advertenties te lezen, te luisteren naar gesprekken en instructies en mondeling veelvoorkomende problemen op te lossen. Grammatica wordt in toegepaste vorm en beroepscontext aangeboden en is geen doel op zich.

Ja, de vier beroepsgerichte thema’s en het thema Generiek A1 zijn prima afzonderlijk van elkaar in te zetten.

Ja! In Gut Gemacht! Gastronomie & Tourismus zijn de oefeningen met spraakherkenningstechniek verweven in de taken. Oefeningen met deze techniek verlagen de drempel om Duits te spreken. In verschillende soorten oefeningen gaan studenten actief met Duitse woorden en zinnen aan de slag door ze in te spreken.

De techniek herkent wat de student zegt en bovendien kan alles wat is ingesproken ook later worden teruggeluisterd. Zo kan de student veilig achter de eigen laptop oefenen met spreken en fouten maken, zonder dat er mensen meeluisteren. Daardoor voelt het later bij een spreek- of gespreksoefening klas al veel vertrouwder om dezelfde woorden en zinnen te gebruiken. En dat geldt natuurlijk ook voor gesprekken later in de beroepspraktijk!

Staat jouw vraag er niet tussen? Of wil je persoonlijk contact met een voorlichter? Neem dan contact met ons op.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
[email protected]

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
Tel: 033 – 46 50 560
Mail: [email protected]
WhatsApp: 06 – 27408353