#Trending: mbo’ers richten hun eigen studentenvereniging op

Een studentenvereniging speelt een grote rol in het leven van veel studenten maar mbo-studenten kunnen zich niet inschrijven. Utrechtse mbo-studenten richten daarom zelf een studentenvereniging op. Zouden jouw studenten zich graag aansluiten bij een studentenvereniging en wat vinden ze van het idee om een eigen studentenvereniging op te richten?

#Trending: mbo’ers richten hun eigen studentenvereniging op

dinsdag, 14 juni, 2022

Een studentenvereniging speelt een grote rol in het leven van veel studenten maar mbo-studenten kunnen zich niet inschrijven. Utrechtse mbo-studenten richten daarom zelf een studentenvereniging op. Zouden jouw studenten zich graag aansluiten bij een studentenvereniging en wat vinden ze van het idee om een eigen studentenvereniging op te richten?

Hoe ga je aan de slag?

 1. Bespreek eerst met je studenten het onderwerp en vraag aan je studenten of zij zich als mbo-student wel eens uitgesloten voelen ten opzichte van hbo- of wo-studenten. Lees daarna het artikel Utrechtse mbo’ers zijn uitsluiting zat: ‘Dan richten we zelf gewoon een vereniging op’ of bekijk het filmpje bij het artikel en geef klassikaal antwoord op de vragen:
  • Wat vind jij ervan dat Utrechtse mbo’ers zelf een studentenvereniging hebben opgericht?
  • Wat vind jij ervan dat mbo’ers zich niet mogen inschrijven bij andere studentenverenigingen?
  • Helpt het opzetten van een studentenvereniging voor mbo’ers om uitsluiting tegen te gaan, volgens jou?
   • Zou jij je willen aansluiten bij een studentenverenging? Zo ja, welke vereniging spreekt je aan?
   • Welke activiteiten zou jij graag willen doen met een studentenvereniging?
   • Hoeveel geld zou jij willen uitgeven aan een inschrijving bij een studentenvereniging?
   • Hoeveel tijd zou jij willen besteden aan een studentenvereniging?
  •  
 1. Laat je studenten in groepjes van drie of vier praten over het oprichten van een eigen studentenvereniging. Laat je studenten nadenken over hoe hun ideale studentenvereniging eruit zou zien:
    • Welke activiteiten zouden jullie graag ondernemen met je studentenvereniging?
    • Zouden jullie wel of geen ontgroening willen? Leg uit waarom wel of niet.
    • Wie mag zich aansluiten bij je studentenvereniging?
    • Hoeveel geld zouden jullie de leden van je studentenvereniging laten betalen?
    • Welke naam zouden jullie je studentenvereniging geven?

       Tip: Laat elk groepje hun eigen vereniging klassikaal presenteren.

Schrijf je in voor de Trending-nieuwsbrief en ontvang de volgende lesbrief kosteloos in je mailbox.

Gerelateerde nieuwsberichten

Kinderboekenweek gi-ga-groen
15-08-2022

Van 5 tot en met 16 oktober 2022 is het weer Kinderboekenweek! Dan duiken kinderen door het hele land de boeken in. Om te lezen, maar ook om bomen te beklimmen, door bossen te struinen en dieren te ontdekken. Het thema dit jaar is namelijk ‘gi-ga-groen!’. Daarin voelt Anansi de spin zich helemaal thuis! Het prentenboek Anansi de spin – Sterker dan Olifant is een van de thematitels van de Kinderboekenweek 2022.

Lesmateriaal groep 1 en 2 - Anansi de spin
27-07-2022

De afgelopen tijd zijn verschillende Amsterdamse basisscholen aan de slag gegaan met het lesmateriaal van Anansi de spin. Dat lesmateriaal laat leerlingen ontdekken en ervaren dat zij zelf kunnen bijdragen aan een betere en inclusieve samenleving voor zichzelf en hun leeftijdsgenootjes. Sanne van der Flier, docent van groep 1 en 2 op Basisschool Oostelijke Eilanden (BOE), vertelt wat zij en haar leerlingen van Anansi vonden.

Werken bij

Wij benaderen onze werknemers hetzelfde als we het onderwijs benaderen. Zoals we elke leerling passend lesmateriaal willen bieden, zo zoeken we altijd naar de invulling van een functie die het best bij een collega past. 

Activiteiten

Wij leren continu bij. Het liefst een leven lang, want zo kunnen we ons lesmateriaal blijven vernieuwen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook jij bij de les blijft, bieden we verschillende workshops, voorlichtingen en cursussen aan. 

Nieuws en achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. 


Contact

Of je ons nu belt, mailt of langskomt in Amersfoort: bij ons kun je terecht voor al je vragen. Geen vraag is te veel, geen probleem te groot. Wij ondersteunen je waar we kunnen. Want jij bent de belangrijkste schakel in goed onderwijs.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
info@uitgeverij-deviant.nl

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
033 – 46 50 560
servicedesk@uitgeverij-deviant.nl