#Trending 42: Onelove-band

Het WK voetbal in Qatar zorgt al een tijd voor commotie. Het nieuwste discussiepunt? De OneLove-band. Twee jaar geleden startte de KNVB de OneLove-campagne om duidelijk te maken dat de bond voor verbinding staat en tegen elke vorm van discriminatie is. De campagne, waarvan de OneLove-band onderdeel is, kreeg navolging in andere landen.

#Trending 42: Onelove-band

dinsdag, 29 november, 2022

Het WK voetbal in Qatar zorgt al een tijd voor commotie. Het nieuwste discussiepunt? De OneLove-band. Twee jaar geleden startte de KNVB de OneLove-campagne om duidelijk te maken dat de bond voor verbinding staat en tegen elke vorm van discriminatie is. De campagne, waarvan de OneLove-band onderdeel is, kreeg navolging in andere landen.

De aanvoerders van verschillende landen zouden de band gaan dragen tijdens de wedstrijden in Qatar. Maar uiteindelijk is dit niet gebeurd; de FIFA heeft aangegeven dat spelers met een OneLove-band een gele kaart krijgen. De KNVB zei teleurgesteld te zijn, maar besloot toch om spelers de OneLove-band niet te laten dragen. Wedstrijden winnen op het WK heeft namelijk prioriteit, aldus de KNVB. Ook de voetballers zelf willen geen gele kaart riskeren. Wel blijven spelers en de KNVB de OneLove-boodschap uitdragen.

De kwestie roept een hoop vragen op: in hoeverre is het voetbalveld de plek om je uit te laten over zaken anders dan voetbal? Mag de FIFA spelers straffen als ze op het veld laten zien dat ze tegen discriminatie en racisme zijn? En wat heeft het verbod op homoseksualiteit in Qatar hiermee te maken? 

Gebruik deze #Trendingles om met elkaar in gesprek te gaan over de OneLove-band en het WK voetbal. Deze les verloopt als volgt: 

  • Je bekijkt met je klas een fragment over de OneLove-band en het WK en gaat hierover in gesprek. (10 minuten)
  • Studenten bespreken stellingen over de OneLove-band en het WK. Zij geven daarbij argumenten en stellen elkaar vragen. (30 minuten)
  • Je blikt met de klas terug op de gesprekken die zijn gevoerd. (5 minuten)
#trending 42: Onelove-band gif

Downloads

Hieronder kun je het lesmateriaal van deze les kosteloos downloaden:

Schrijf je in voor de Trending-nieuwsbrief en ontvang de volgende lesbrief kosteloos in je mailbox.

Gerelateerde nieuwsberichten

03-10-2023

Begin juni bracht een expertgroep van docenten en onderzoekers een advies uit voor het vak burgerschap. De expertgroep adviseert nieuwe kwalificatie-eisen in te voeren en pleit voor een verplicht examen burgerschap. Hoe zijn de reacties op dit advies en wat gaat er de komende jaren veranderen?

 

27-09-2023

Als je jong bent, ben je ontzettend ontvankelijk voor de verkooppraatjes van die snelle influencers, die precies weten hoe ze je moeten verleiden. Docent Amin Asad ziet dan ook dat zijn studenten door influencers worden verleid om the good life te leven, met de nieuwste sneakers, Rolexen en lekker eten. Maar nu is het niet de tijd om rond te lopen met dure schoenen. Nu is het tijd om de mouwen op te stropen en te knallen.

Werken bij

Wij benaderen onze werknemers hetzelfde als we het onderwijs benaderen. Zoals we elke leerling passend lesmateriaal willen bieden, zo zoeken we altijd naar de invulling van een functie die het best bij een collega past. 

Activiteiten

Wij leren continu bij. Het liefst een leven lang, want zo kunnen we ons lesmateriaal blijven vernieuwen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook jij bij de les blijft, bieden we verschillende workshops, voorlichtingen en cursussen aan. 

Nieuws en achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. 


Contact

Of je ons nu belt, mailt of langskomt in Amersfoort: bij ons kun je terecht voor al je vragen. Geen vraag is te veel, geen probleem te groot. Wij ondersteunen je waar we kunnen. Want jij bent de belangrijkste schakel in goed onderwijs.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
[email protected]

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
Tel: 033 – 46 50 560
Mail: [email protected]
WhatsApp: 06 – 27408353