#Trending: TikTokverbod overheid

Even TikTokken op je werktelefoon? Voor mensen die voor de Nederlandse regering werken is dat binnenkort verleden tijd. Er komt namelijk een verbod voor ambtenaren op het installeren van TikTok en andere apps die spionagegevoelig zijn. 

#Trending: TikTokverbod overheid

dinsdag, 21 maart, 2023

Even TikTokken op je werktelefoon? Voor mensen die voor de Nederlandse regering werken is dat binnenkort verleden tijd. Er komt namelijk een verbod voor ambtenaren op het installeren van TikTok en andere apps die spionagegevoelig zijn. 

Het kabinet heeft dit besloten na advies van de AIVD en een oproep van de Tweede Kamer. De AIVD waarschuwt dat er bij het gebruik van bepaalde apps gevoelige overheidsinformatie kan lekken naar landen zoals China, Rusland of Iran. En dus komt er een verbod. Nederland is niet het eerste land met zo’n verbod; in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, België en Canada is er al zo’n verbod.

Wat vinden jouw studenten van zo’n app-verbod voor rijksambtenaren? En maken je studenten zich eigenlijk zorgen om hun eigen privacy als ze zelf zo’n app gebruiken? Gebruik deze lestip en bespreek het in de klas!

  1. Leid het onderwerp in en geef aan dat er in Nederland een verbod op TikTok komt voor mensen die voor de overheid werken.
  2. Bekijk het filmpje ‘Personeel van overheid mag niet meer op TikTok’ (Karrewiet van Ketnet, 11 maart 2023) dat de Belgische publieke omroep maakte over een soortgelijk verbod in België.
  1. Bespreek de volgende vragen in de klas:
    – Waarom komt er voor mensen van de Nederlandse regering een verbod op apps als TikTok?
    – Vind je het terecht dat er een verbod komt voor ambtenaren op apps zoals TikTok?
    – Hoe zou jij het vinden als er voor jou ook een verbod komt op TikTok?
    – Denk jij weleens na over jouw privacy als je gebruikmaakt van apps zoals TikTok? Geef een voorbeeld.

  2. Sluit de les af door met elkaar te bespreken wat je kunt doen om je privacy op apps als TikTok te beschermen.

Schrijf je in voor de Trending-nieuwsbrief en ontvang de volgende lesbrief kosteloos in je mailbox.

Gerelateerde nieuwsberichten

04-04-2024

Burgerschap Compact is onze volledig digitale burgerschapsmethode voor het mbo. Burgerschap Compact is perfect voor klassen met weinig lesuren: studenten werken namelijk grotendeels zelfstandig en online aan de lesstof. Wat maakt de methode nou zo goed? We vroegen het aan Marlies Peeters. Zij heeft als projectleider een belangrijke rol gehad in de ontwikkeling van Burgerschap Compact.

05-03-2024

Startrekenen in English is ons nieuwe Engelstalige rekenprogramma waarin studenten domeingericht kunnen oefenen met alle vaardigheden uit de rekeneisen. De oefenstof biedt stapsgewijze oefening richting het eindniveau aan. Vanaf nu kun je gebruikmaken van Startrekenen in English. Wil je meer weten? Kom dan naar onze docentendag of volg de online sessie.

Werken bij

Wij benaderen onze werknemers hetzelfde als we het onderwijs benaderen. Zoals we elke leerling passend lesmateriaal willen bieden, zo zoeken we altijd naar de invulling van een functie die het best bij een collega past. 

Activiteiten

Wij leren continu bij. Het liefst een leven lang, want zo kunnen we ons lesmateriaal blijven vernieuwen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook jij bij de les blijft, bieden we verschillende workshops, voorlichtingen en cursussen aan. 

Nieuws en achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. 


Contact

Of je ons nu belt, mailt of langskomt in Amersfoort: bij ons kun je terecht voor al je vragen. Geen vraag is te veel, geen probleem te groot. Wij ondersteunen je waar we kunnen. Want jij bent de belangrijkste schakel in goed onderwijs.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
[email protected]

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
Tel: 033 – 46 50 560
Mail: [email protected]
WhatsApp: 06 – 27408353