Show de PRO lesbrieven

Met Show de PRO en de bijbehorende lesbrieven zetten we leerlingen en docenten uit het praktijkonderwijs in de spotlights. Door het delen van inspirerende verhalen en het bieden van creatieve opdrachten willen we de talenten van leerlingen op een bijzondere manier laten zien.

Show de PRO lesbrieven

Met Show de PRO en de bijbehorende lesbrieven zetten we leerlingen en docenten uit het praktijkonderwijs in de spotlights. Door het delen van inspirerende verhalen en het bieden van creatieve opdrachten willen we de talenten van leerlingen op een bijzondere manier laten zien.

Lesbrief Geld: welke keuzes maak jij?

Deze Show de PRO-lesbrief gaat over keuzes die je kunt maken in geldzaken. De leerlingen ontdekken aan de hand van een aantal situaties dat de goedkoopste keuze niet altijd de beste keuze hoeft te zijn.

Leerlingen oefenen met het uitvoeren van korte berekeningen en met het vergelijken van uitkomsten. Ze oefenen ook met kritisch nadenken over de keuzes die ze hebben gemaakt en ze leggen hun keuzes uit in een klassengesprek. Daarbij letten ze er op dat ze zich aan de gespreksregels houden.

Lesbrief Jackingson

In de derde Show de PrO-lesbrief straalt Jackingson. Jackingson is een leerling van De Maat Pro en maakte van zijn verhaal een strip. Wij maakten een lesbrief bij zijn verhaal. In deze lesbrief maken leerlingen kennis met Jackingson en lezen zij over de belangrijke mensen en gebeurtenissen in zijn leven. 

Leerlingen gaan vervolgens aan de slag met opdrachten voor Engels, rekenen, burgerschap en Nederlands. Natuurlijk allemaal gerelateerd aan het verhaal van Jackingson. Werk je met Studiemeter? Daar vind je bij de methode Show de PRO extra materiaal, zoals de docentenhandleiding en menukaarten. 

Leerlingen in de spotlights
Met Show de PRO wil Uitgeverij Deviant leerlingen uit het praktijkonderwijs in de spotlights zetten. Door het delen van verhalen en het bieden van creatieve opdrachten willen we de talenten van leerlingen op een bijzondere manier laten zien.

Jochem Show de PRO
Show de PrO Jade

Lesbrief Jochem

In deze eerste lesbrief maak je kennis met Jochem. Hij is de eerste PRO die zijn verhaal met ons deelt in de vorm van een stripverhaal. In het stripverhaal vertelt Jochem over zijn ervaringen met school en stage en denkt hij na over wat hij leuk vindt om te doen. Uit het stripverhaal blijkt waarom Jochem een echte PRO is met veel talenten.

 

Lesbrief Jade

In deze Show-de-PRO-lesbrief maak je kennis met Jade. Zij is een echte PRO met prachtige dromen en wensen voor de toekomst. Jade deelt haar verhaal met ons in de vorm van een stripverhaal. In het stripverhaal vertelt Jade over haar hond, haar familie en haar vrienden. In de lesbrief vind je opdrachten voor de vakken Nederlands, rekenen, burgerschap en Engels. Werk je met Studiemeter? In Studiemeter vind je bij de methode Show de PRO een extra plusopdracht voor Nederlands en de plattegrond als los downloadbaar bestand.

Docenten aan het woord

In de videoreeks Show de PrO stellen we aantal docenten uit het praktijkonderwijs aan je voor. Deze PRO’s zetten zich dagelijks met hart in voor het onderwijs. In de video’s vertellen ze over de kracht van het praktijkonderwijs, hoe zij aan de slag gaan met hun leerlingen, wat zij belangrijk vinden in lesgeven en wat zij leren van hun leerlingen. Nieuwsgierig? Maak kennis met deze pro-docenten door de playlist te bekijken. 

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
info@uitgeverij-deviant.nl

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
033 – 46 50 560
servicedesk@uitgeverij-deviant.nl