Show de PRO lesbrieven

Met Show de PRO en de bijbehorende lesbrieven zetten we leerlingen en docenten uit het praktijkonderwijs in de spotlights. Door het delen van inspirerende verhalen en het bieden van creatieve opdrachten willen we de talenten van leerlingen op een bijzondere manier laten zien.

Show de PRO lesbrieven

Met Show de PRO en de bijbehorende lesbrieven zetten we leerlingen en docenten uit het praktijkonderwijs in de spotlights. Door het delen van inspirerende verhalen en het bieden van creatieve opdrachten willen we de talenten van leerlingen op een bijzondere manier laten zien.

Lesbrief Rae

In deze lesbrief staat het verhaal van Rae centraal die heel graag tekent. In de strip wordt duidelijk dat Rae graag stripfiguren tekent die allemaal verschillende persoonlijke eigenschappen van Rae  bezitten. In de opdracht gaan de leerlingen eerst na wat eigenschappen zijn en daarna onderzoeken ze welke eigenschappen ze zelf hebben. 

In de lesbrief voor Nederlands en burgerschap leren leerlingen wat eigenschappen zijn en ontdekken ze welke eigenschappen bij hen horen. In de lesbrief voor Engels gaan ze aan de slag met gevoelens. Ze zien hoe Rae gevoelens kan uiten door te tekenen en hoe zangers en rappers gevoelens gebruiken in hun liedjes. Ze leren Engelse woorden in liedjes herkennen en gaan zelf een tekst schrijven. 

Lesbrief Geld: welke keuzes maak jij?

Deze Show de PRO-lesbrief gaat over keuzes die je kunt maken in geldzaken. De leerlingen ontdekken aan de hand van een aantal situaties dat de goedkoopste keuze niet altijd de beste keuze hoeft te zijn.

Leerlingen oefenen met het uitvoeren van korte berekeningen en met het vergelijken van uitkomsten. Ze oefenen ook met kritisch nadenken over de keuzes die ze hebben gemaakt en ze leggen hun keuzes uit in een klassengesprek. Daarbij letten ze er op dat ze zich aan de gespreksregels houden.

Lesbrief Jochem

In deze lesbrief maak je kennis met Jochem. In het stripverhaal vertelt Jochem over zijn ervaringen met school en stage en denkt hij na over wat hij leuk vindt om te doen. Uit het stripverhaal blijkt waarom Jochem een echte PRO is met veel talenten.

Lesbrief Jade

In deze Show-de-PRO-lesbrief maak je kennis met Jade. Zij is een echte PRO met prachtige dromen en wensen voor de toekomst. Jade deelt haar verhaal met ons in de vorm van een stripverhaal. In het stripverhaal vertelt Jade over haar hond, haar familie en haar vrienden. In de lesbrief vind je opdrachten voor de vakken Nederlands, rekenen, burgerschap en Engels. Werk je met Studiemeter? In Studiemeter vind je bij de methode Show de PRO een extra plusopdracht voor Nederlands en de plattegrond als los downloadbaar bestand.

Lesbrief Jackingson

In de Show de PrO-lesbrief straalt Jackingson. Jackingson is een leerling van De Maat Pro en maakte van zijn verhaal een strip. Wij maakten een lesbrief bij zijn verhaal. In deze lesbrief maken leerlingen kennis met Jackingson en lezen zij over de belangrijke mensen en gebeurtenissen in zijn leven.

Leerlingen gaan vervolgens aan de slag met opdrachten voor Engels, rekenen, burgerschap en Nederlands. Natuurlijk allemaal gerelateerd aan het verhaal van Jackingson. 

Docenten aan het woord

In de videoreeks Show de PrO stellen we aantal docenten uit het praktijkonderwijs aan je voor. Deze PRO’s zetten zich dagelijks met hart in voor het onderwijs. In de video’s vertellen ze over de kracht van het praktijkonderwijs, hoe zij aan de slag gaan met hun leerlingen, wat zij belangrijk vinden in lesgeven en wat zij leren van hun leerlingen. Nieuwsgierig? Maak kennis met deze pro-docenten door de playlist te bekijken.