Burgerschap Compact niveau 3-4: we zijn live!

We zijn trots! Onze gloednieuwe digitale methode Burgerschap Compact is live. Je kunt vanaf nu in Studiereader aan de slag met de eerste vijf taken voor niveau 3 en 4 van het mbo. Na de herfstvakantie staan ook de drie laatste taken en de eindopdrachten voor je klaar. In dit artikel lees je meer over de methode.

Burgerschap Compact niveau 3-4: we zijn live!

maandag, 13 september, 2021

We zijn trots! Onze gloednieuwe digitale methode Burgerschap Compact is live. Je kunt vanaf nu in Studiereader aan de slag met de eerste vijf taken voor niveau 3 en 4 van het mbo. Na de herfstvakantie staan ook de drie laatste taken en de eindopdrachten voor je klaar. In dit artikel lees je meer over de methode.

Burgerschap Compact: online en versneld

Burgerschap Compact is onze eerste volledig digitale methode burgerschap. Perfect als je jouw studenten graag digitaal aan het werk zet. Daarnaast is de methode zeer geschikt om in te zetten als je weinig lesuren beschikbaar hebt. Met Burgerschap Compact kunnen studenten namelijk in beperkte tijd voldoen aan alle eisen voor burgerschap, waaronder de kritische denkvaardigheden.

In de handige docentenomgeving van Studiereader kun je als docent altijd de voortgang van je studenten volgen. En dankzij de nakijktool kijken je studenten zelf hun werk na. Zo houd jij tijd over voor persoonlijke en klassikale begeleiding.

Burgerschap Compact live

Opbouw en structuur

Burgerschap Compact voor mbo-niveau 3 en 4 is opgedeeld in acht taken, die elk bij een of meerdere dimensies van burgerschap aansluiten. Deze taken zijn allemaal op dezelfde manier opgebouwd. Je studenten starten door zich te oriënteren op de leerdoelen van de taak. Ook maken ze kennis met het onderwerp. Daarna gaan ze aan de slag met de theorie en opdrachten. Hierbij maken ze gebruik van korte uitlegblokken, actuele artikelen, video’s en uitlegfilmpjes. Aan het einde van elke taak maken je studenten een kernopdracht, waarin de belangrijkste stof van de taak samenkomt.

Als de taken zijn afgerond, kunnen je studenten kiezen uit verschillende aansprekende eindopdrachten. Denk hierbij aan een vlog over een productvergelijking of een voorlichtingsfolder over een maatschappelijk probleem. De kritische denkvaardigheden komen hierin expliciet aan bod.

Burgerschap Compact bestaat uit de volgende taken:

Taak 1 | Gelijke rechten
Taak 2 | Democratie
Taak 3 | Criminaliteit en rechtspraak
Taak 4 | Multiculturele samenleving
Taak 5 | Werk
Taak 6 | Kritisch consumeren (na de herfstvakantie beschikbaar)
Taak 7 | Gezondheid (na de herfstvakantie beschikbaar)
Taak 8 | Media (na de herfstvakantie beschikbaar)

De studenten hebben met een licentie voor Burgerschap Compact ook toegang tot De Nieuwsrubriek. Hiermee kun je actualiteiten eenvoudig in de klas behandelen aan de hand van actuele nieuwslessen, -quizzen en -polls.

Interactieve theorie

In Burgerschap Compact komt de theorie tot leven via interactieve afbeeldingen, waaronder infographics, grafieken en schema’s. Zo maken we complexe onderwerpen, zoals de werking van het Europees bestuur, toegankelijker en nemen studenten de theorie actief tot zich. Ben je nieuwsgierig naar hoe dit er in de praktijk uitziet? Hiernaast zie je de interactieve theorie over de samenstelling van de Tweede Kamer.

Widget Tweede Kamerverkiezingen Uitgeverij Deviant

Entree en niveau 2

En er is meer nieuws: de redactie werkt momenteel aan de versie van Burgerschap Compact voor de entree-opleidingen en niveau 2. De taken in deze versie stemmen we speciaal af op deze doelgroep, zodat ook studenten op deze niveaus in beperkte tijd aan alle burgerschapseisen kunnen voldoen.

Naar verwachting kunnen je studenten vanaf de zomer van 2022 aan de slag met Burgerschap Compact voor entree en niveau 2.

Wil je meer weten over Burgerschap Compact?

Mail ons dan gerust via [email protected] of bel 033-4650831. Je kunt ook een persoonlijke online demo of voorlichting aanvragen via onze website.

Gerelateerde nieuwsberichten

Wereldburgerschap
09-06-2021

Studenten in het mbo krijgen niet alleen vakkennis aangeleerd om te worden klaargestoomd voor een beroep of vervolgopleiding. Ook worden ze voorbereid op hun rol in de samenleving. Het kernvak bij dit aspect van het mbo? Burgerschap. Aan de hand van vier dimensies ontwikkelen studenten alle belangrijke burgerschapsvaardigheden om actief mee te doen in de maatschappij. Wat houden die vier dimensies precies in? En op welke manier behandelen we ze in onze burgerschapsmethodes?

Werken bij

Wij benaderen onze werknemers hetzelfde als we het onderwijs benaderen. Zoals we elke leerling passend lesmateriaal willen bieden, zo zoeken we altijd naar de invulling van een functie die het best bij een collega past. 

Activiteiten

Wij leren continu bij. Het liefst een leven lang, want zo kunnen we ons lesmateriaal blijven vernieuwen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook jij bij de les blijft, bieden we verschillende workshops, voorlichtingen en cursussen aan. 

Nieuws en achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. 


Contact

Of je ons nu belt, mailt of langskomt in Amersfoort: bij ons kun je terecht voor al je vragen. Geen vraag is te veel, geen probleem te groot. Wij ondersteunen je waar we kunnen. Want jij bent de belangrijkste schakel in goed onderwijs.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
[email protected]

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
Tel: 033 – 46 50 560
Mail: [email protected]
WhatsApp: 06 – 27408353