Groen is de toekomst

Met vernieuwende opleidingen spelen mbo-opleiders in op de energietransitie. Maar ook traditionele opleidingen, zoals de hoveniersopleiding, spelen een belangrijke rol in een duurzame en groene toekomst. We spraken we met Mark van Noppen, docent aan de hoveniersopleiding van Yuverta mbo in Houten. Het volledige interview verscheen in het Vaktijdschrift Profiel.

Groen is de toekomst

donderdag, 7 september, 2023

Met vernieuwende opleidingen spelen mbo-opleiders in op de energietransitie. Maar ook traditionele opleidingen, zoals de hoveniersopleiding, spelen een belangrijke rol in een duurzame en groene toekomst. We spraken we met Mark van Noppen, docent aan de hoveniersopleiding van Yuverta mbo in Houten. Het volledige interview verscheen in het Vaktijdschrift Profiel.

Een spil in verduurzaming

De boomlange Mark is de vriendelijkheid zelve. En hij is vooral ook een gedreven docent én vakman. Als docent aan de hoveniersopleiding is hij zich goed bewust van de rol die de hovenier kan spelen in het streven naar een duurzame toekomst.

Al jaren loopt Mark mee en hij heeft zijn vak zien veranderen: ‘Technieken veranderen, en daarin gaan we mee. Zo verdwijnt diesel en gebruiken we voortaan de elektrische shovel. Daarbij is ook het groen aan het digitaliseren; waar we eerst met meetlijntjes de tuinen stonden te meten, lopen we nu met gps rond.’

Maar vooral dat wat hetzelfde is gebleven, de kern van het hoveniersvak, maakt dat de hovenier een spil kan zijn in verduurzaming. Hoezo? Dat lees je in het volledige artikel in het Vaktijdschrift Profiel of via onderstaande button.

Mark van Noppen, Yuverta-docent hoveniersopleiding

Mark van Noppen, docent aan de hoveniersopleiding van Yuverta mbo in Houten

Uitgeverij Deviant Magazine

In het Uitgeverij Deviant Magazine staat een groot interview met Yuverta-docent Mark van Noppen en zijn voormalige student Nathan den Besten. We vroegen aan hen wat er zo mooi is aan het hoveniersvak en hoe je goede hoveniers opleidt.

Gerelateerde nieuwsberichten

Kantoorpand Uitgeverij Deviant
12-12-2022

‘Het is het makkelijkst om lesmateriaal te maken voor grote groepen, maar we willen ook voorzien in de behoeftes van kleinere groepen.’ Onze directeur Jelle vindt dat iedereen recht heeft op goed onderwijs. In Vaktijdschrift Profiel verscheen een artikel waarin hij onze visie op onderwijs uitlegt.

docentendag praktijkonderwijs
08-11-2022

De najaarseditie van het Uitgeverij Deviant Magazine is uit! Het thema: Trots op je vak! Leer de verhalen kennen van trotse mensen uit het middelbaar beroepsonderwijs, praktijkonderwijs of voortgezet speciaal onderwijs. En lees waarom het zo belangrijk is dat jonge mensen worden opgeleid voor de arbeidsmarkt. En waarom ze met recht trots mogen zijn op hun vak.

Werken bij

Wij benaderen onze werknemers hetzelfde als we het onderwijs benaderen. Zoals we elke leerling passend lesmateriaal willen bieden, zo zoeken we altijd naar de invulling van een functie die het best bij een collega past. 

Activiteiten

Wij leren continu bij. Het liefst een leven lang, want zo kunnen we ons lesmateriaal blijven vernieuwen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook jij bij de les blijft, bieden we verschillende workshops, voorlichtingen en cursussen aan. 

Nieuws en achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. 


Contact

Of je ons nu belt, mailt of langskomt in Amersfoort: bij ons kun je terecht voor al je vragen. Geen vraag is te veel, geen probleem te groot. Wij ondersteunen je waar we kunnen. Want jij bent de belangrijkste schakel in goed onderwijs.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
[email protected]

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
Tel: 033 – 46 50 560
Mail: [email protected]
WhatsApp: 06 – 27408353