Het gezicht achter … Starttaal Entree

Je kent onze methodes als didactisch sterke en betrouwbare producten. Maar alle ideeën, drijfveren en vooral mensen achter deze producten ken je misschien nog niet. Wat drijft hen in hun werk? En wat vinden ze eigenlijk van de methodes die ze maken? Je komt het te weten in ‘Het gezicht achter …’, een reeks van interviews met onze methodemakers: enthousiaste, deskundige Devianters die iedere dag hard werken aan onze methodes. Deze keer: Michael Mandersloot, een van de gezichten achter Starttaal Entree, onze allernieuwste methode Nederlands voor entreeopleidingen in het mbo en praktijkonderwijs.

Het gezicht achter … Starttaal Entree

woensdag, 7 juli, 2021

Je kent onze methodes als didactisch sterke en betrouwbare producten. Maar alle ideeën, drijfveren en vooral mensen achter deze producten ken je misschien nog niet. Wat drijft hen in hun werk? En wat vinden ze eigenlijk van de methodes die ze maken? Je komt het te weten in ‘Het gezicht achter …’, een reeks van interviews met onze methodemakers: enthousiaste, deskundige Devianters die iedere dag hard werken aan onze methodes. Deze keer: Michael Mandersloot, een van de gezichten achter Starttaal Entree, onze allernieuwste methode Nederlands voor entreeopleidingen in het mbo en praktijkonderwijs.

Als masterstudent van de opleiding Redacteur/Editor aan de Universiteit van Amsterdam kwam Michael meer dan tien jaar geleden Uitgeverij Deviant binnen. Het eerste jaar werkte hij voor de servicedesk, maar al snel maakte hij de overstap naar de redactie Nederlands. Sinds zijn aanstelling in 2011 zag hij niet alleen de samenstelling van zijn redactieteam grotendeels veranderen, ook zijn eigen rol binnen de redactie kreeg een metamorfose. Michael: ‘Door de jaren heen is mijn rol in het team veranderd. Mede daardoor blijft mijn werk uitdagend. Ik heb nieuwe teamleden onder mijn hoede genomen en gecoacht.’ Inmiddels is Michael een dragende kracht binnen de redactie, die op het moment druk bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe methode Nederlands voor entreeopleidingen: Starttaal Entree.

Waar ben je het meest trots op in jouw tien jaar bij Uitgeverij Deviant?
‘Hoe we als team van nieuwe mensen zo’n sterk teamgevoel hebben opgebouwd. We hebben nu al langer dan een jaar op afstand van elkaar gewerkt, maar toch is Starttaal Entree door echt teamwork ontstaan. We bespreken kopij door te videobellen, hebben online stand-ups en overleggen veel met elkaar. Thuis zijn de dagen soms langer dan op kantoor, maar met een goede kop koffie kom ik de dag prima door. Zeker als ik die drink uit zo’n toffe Studiereadermok.’

Michael Mandersloot
het gezicht achter

Wat is jouw grootste drijfveer als methodemaker?
‘Wat me het meest motiveert, is dat we onderscheidende methodes maken voor onze doelgroep en echt wat bijdragen aan het leerproces van een student. Binnen entreeopleidingen in het mbo en het praktijkonderwijs werkten ze vroeger met boekjes van groep acht, die totaal niet op de belevingswereld van een zestienjarige aansluiten. Met Starttaal Entree maken we nu een methode voor een doelgroep waar geen methode voor bestond. En dat doen we bij veel methodes van Uitgeverij Deviant: kijken naar vergeten doelgroepen. De doelgroep van Starttaal Entree is complex, want de leerlingen en studenten volgen niet structureel lessen, en maar voor korte tijd. Daarbij hebben ze vaak ook nog motivatieproblemen. Ik vind het een fijn uitgangspunt dat wij met Starttaal Entree een methode maken waarin we deze studenten echt serieus nemen. Dat we vervolgens ook echt iets moois neerzetten, daar ben ik wel trots op.’

Wat maakt Starttaal Entree zo’n goede methode?
‘Gedurende de ontwikkeling van methodes krijgen we steeds meer inzichten en verwerken we het goede uit eerdere methodes weer in een nieuwe. In Starttaal Entree zie ik een soort van cumulatie terugkomen van al het goede dat wij uit eerdere methodes als inzicht hebben verkregen. Of het nu het vooraf nadenken over leerdoelen is, het maken van oriëntatieopdrachten of het aanbieden van een manier van samenwerken die de organisatie van de les niet in de weg zit.’

Noem eens één aspect van Starttaal Entree waar jij heel blij van wordt.
‘Een uniek aspect van Starttaal Entree is dat we aan het begin van elke taak de theorie op een spread, een overzichtspagina, aanbieden. Daar word ik blij van. Daarnaast proberen we Starttaal Entree vooral aansprekend te maken voor de student. Zo kent de methode andere opdrachtvormen, zoals het maken van een vlog. Ook proberen we een nog aansprekendere schrijfstijl toe te passen dan we al deden in vorige methodes, en gebruiken we nog passendere afbeeldingen in de methode. Dat vind ik het mooie aan Starttaal Entree: dat we inzetten op het plezier voor de student.’

Gerelateerde nieuwsberichten

20-04-2021

Je kent onze methodes als didactisch sterke en betrouwbare producten. Maar alle ideeën, drijfveren en vooral mensen achter deze producten ken je misschien nog niet. Wat drijft hen in hun werk? En wat vinden ze eigenlijk van de methodes die ze maken? Je komt het te weten in ‘Het gezicht achter …’, een reeks van interviews met onze methodemakers: enthousiaste, deskundige Devianters die iedere dag hard werken aan onze methodes. Deze keer: Marije Caudron, een van de gezichten achter Good Job!, onze beroepsgerichte methodelijn Engels voor het mbo.

het gezicht starttaal vooraf
15-03-2021

Je kent onze methodes als didactisch sterke en betrouwbare producten. Maar alle ideeën, drijfveren en vooral mensen achter deze producten ken je misschien nog niet. Wat drijft hen in hun werk? En wat vinden ze eigenlijk van de methodes die ze maken? Je komt het te weten in ‘Het gezicht achter …’, een reeks van interviews met onze methodemakers: enthousiaste, deskundige Devianters die iedere dag hard werken aan onze methodes. Deze keer: Floortje Grooten, een van de gezichten achter Starttaal Vooraf, onze allernieuwste methode Nederlands voor het praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs.

Werken bij

Wij benaderen onze werknemers hetzelfde als we het onderwijs benaderen. Zoals we elke leerling passend lesmateriaal willen bieden, zo zoeken we altijd naar de invulling van een functie die het best bij een collega past. 

Activiteiten

Wij leren continu bij. Het liefst een leven lang, want zo kunnen we ons lesmateriaal blijven vernieuwen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook jij bij de les blijft, bieden we verschillende workshops, voorlichtingen en cursussen aan. 

Nieuws en achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. 


Contact

Of je ons nu belt, mailt of langskomt in Amersfoort: bij ons kun je terecht voor al je vragen. Geen vraag is te veel, geen probleem te groot. Wij ondersteunen je waar we kunnen. Want jij bent de belangrijkste schakel in goed onderwijs.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
[email protected]

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
Tel: 033 – 46 50 560
Mail: [email protected]
WhatsApp: 06 – 27408353