De inclusiviteitsclub van Uitgeverij Deviant

Dat we bij Uitgeverij Deviant inclusief lesmateriaal zo belangrijk vinden, heeft er vooral mee te maken dat onze collega’s zo maatschappelijk betrokken zijn. Sommigen van hen hebben een inclusiviteitsclub opgericht. Hun verhalen kun je lezen in de nieuwe editie van het Uitgeverij Deviant Magazine.

De inclusiviteitsclub van Uitgeverij Deviant

woensdag, 14 juni, 2023

Dat we bij Uitgeverij Deviant inclusief lesmateriaal zo belangrijk vinden, heeft er vooral mee te maken dat onze collega’s zo maatschappelijk betrokken zijn. Sommigen van hen hebben een inclusiviteitsclub opgericht. Hun verhalen kun je lezen in de nieuwe editie van het Uitgeverij Deviant Magazine.

In de inclusiviteitsclub zitten per redactie een of twee collega’s die er extra op letten of ons lesmateriaal wel inclusief is. Maar waarom zijn zij zo bezig met inclusiviteit? Wat zijn hun drijfveren? En wat ís inclusiviteit volgens hen eigenlijk?

Collega’s Stef, Cyriel, Rosie, Anke, Meie en Linda geven antwoord op deze vragen in de nieuwe editie van het Uitgeverij Deviant Magazine, met als thema ‘inclusief onderwijs’.

Stef: ‘Vanuit mijn eigen achtergrond deden gender en seksualiteit me al op jonge leeftijd realiseren hoe belangrijk representatie en inclusiviteit is. Ik denk dat onderwijs pas echt goed kan zijn als iedere student zichzelf kan herkennen in de lesstof.’

De leden van de inclusiviteitsclub: Stef, Cyriel, Rosie, Linda, Anke en Meie
Van links naar rechts: Stef, Cyriel, Rosie, Linda, Anke en Meie

Uitgeverij Deviant Magazine

Als educatieve uitgeverij met hart voor onderwijs willen we meer met je delen dan we in onze methodes kwijt kunnen. Daarom geven we twee keer per jaar het Uitgeverij Deviant Magazine uit, een tijdschrift vol ideeën, inspirerende voorbeelden en persoonlijke verhalen over en uit het onderwijs. In elke editie staat een ander thema centraal.

Alle edities van het Uitgeverij Deviant Magazine zijn online te lezen. Wil je het tijdschrift op je deurmat krijgen? Abonneer je dan en we sturen het je toe. Kosteloos, natuurlijk.

Gerelateerde nieuwsberichten

Iven leest voor uit Anansi de spin
19-06-2023

Elk mens, elk dier en elke plant heeft een eigen verhaal, een verhaal dat respect verdient. Die boodschap probeert Iven Cudogham, schrijver van de prentenboeken van Anansi de spin, aan jonge kinderen mee te geven. Samen met Uitgeverij Deviant ontwikkelde hij lespakketten van Anansi de spin voor leerlingen uit groep 1 en 2 van het basisonderwijs. Nu er ook Anansi-werkboeken in de Surinaamse basisscholen liggen, komt het project tot zijn einde.

Werken bij

Wij benaderen onze werknemers hetzelfde als we het onderwijs benaderen. Zoals we elke leerling passend lesmateriaal willen bieden, zo zoeken we altijd naar de invulling van een functie die het best bij een collega past. 

Activiteiten

Wij leren continu bij. Het liefst een leven lang, want zo kunnen we ons lesmateriaal blijven vernieuwen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook jij bij de les blijft, bieden we verschillende workshops, voorlichtingen en cursussen aan. 

Nieuws en achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. 


Contact

Of je ons nu belt, mailt of langskomt in Amersfoort: bij ons kun je terecht voor al je vragen. Geen vraag is te veel, geen probleem te groot. Wij ondersteunen je waar we kunnen. Want jij bent de belangrijkste schakel in goed onderwijs.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
[email protected]

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
Tel: 033 – 46 50 560
Mail: [email protected]
WhatsApp: 06 – 27408353