Kinderboekenweek 2022: gi-ga-groen! met Anansi de spin

Van 5 tot en met 16 oktober 2022 is het weer Kinderboekenweek! Dan duiken kinderen door het hele land de boeken in. Om te lezen, maar ook om bomen te beklimmen, door bossen te struinen en dieren te ontdekken. Het thema dit jaar is namelijk ‘gi-ga-groen!’. Daarin voelt Anansi de spin zich helemaal thuis! Het prentenboek Anansi de spin – Sterker dan Olifant is een van de thematitels van de Kinderboekenweek 2022.

Kinderboekenweek 2022: gi-ga-groen! met Anansi de spin

maandag, 15 augustus, 2022

Van 5 tot en met 16 oktober 2022 is het weer Kinderboekenweek! Dan duiken kinderen door het hele land de boeken in. Om te lezen, maar ook om bomen te beklimmen, door bossen te struinen en dieren te ontdekken. Het thema dit jaar is namelijk ‘gi-ga-groen!’. Daarin voelt Anansi de spin zich helemaal thuis! Het prentenboek Anansi de spin – Sterker dan Olifant is een van de thematitels van de Kinderboekenweek 2022.

Een gi-ga-groene Kinderboekenweek

Elk jaar in oktober stromen de bibliotheken, boekhandels en klaslokalen tien dagen lang vol met kinderboeken en leesgrage kinderen. Want dan staat de Kinderboekenweek op het programma. Door het hele land worden deze week leuke leesactiviteiten georganiseerd. Het thema van dit jaar is gi-ga-groen!, en dus staan boeken centraal waarin de natuur en dieren een belangrijke rol spelen.

Thematitels: Anansi de spin – Sterker dan Olifant

Naast het kinderboekenweekgeschenk – een nieuw verhaal binnen
de serie van De waanzinnige boomhut – worden er elk jaar thematitels
gekozen. Deze boekentips zijn extra leuk om te lezen, omdat ze perfect binnen
het thema passen. Een van de thematitels van 2022 is het prentenboek Anansi de
spin – Sterker dan Olifant. Schrijver Iven Cudogham heeft de eeuwenoude
volksverhalen van Anansi de spin omgetoverd tot prachtige prentenboeken voor
jonge kinderen. Hierin beleeft het slimme maar ondeugende spinnetje Anansi
samen met zijn dierenvrienden allerlei avonturen in de jungle.

Lesmateriaal bij Anansi de spin

Als basisschooldocent kun je de Kinderboekenweek ook in jouw klas brengen. Bijvoorbeeld door het lesmateriaal bij de verhalen van Anansi de spin te gebruiken, waaraan Uitgeverij Deviant heeft meegewerkt. Hiermee kun je leerlingen uit groep 1 en 2 kennis laten maken met de natuur, maar ook met maatschappelijk relevante onderwerpen als inclusiviteit en diversiteit. Zo leren jonge kinderen op een speelse manier bijvoorbeeld andere culturen kennen en de mening van anderen te begrijpen.

Kinderboekenweek Anansi de spin

Gerelateerde nieuwsberichten

Lesmateriaal groep 1 en 2 - Anansi de spin
27-07-2022

De afgelopen tijd zijn verschillende Amsterdamse basisscholen aan de slag gegaan met het lesmateriaal van Anansi de spin. Dat lesmateriaal laat leerlingen ontdekken en ervaren dat zij zelf kunnen bijdragen aan een betere en inclusieve samenleving voor zichzelf en hun leeftijdsgenootjes. Sanne van der Flier, docent van groep 1 en 2 op Basisschool Oostelijke Eilanden (BOE), vertelt wat zij en haar leerlingen van Anansi vonden.

Iven Cudogham_Anansi_de_spin
28-03-2022

Elk mens, elk dier en elke plant heeft een eigen verhaal. Die boodschap probeert Iven Cudogham, schrijver van de prentenboeken van Anansi de spin, aan jonge kinderen mee te geven: ‘Het is buitengewoon belangrijk om aan jonge kinderen door te geven hoe ze met elkaar om kunnen of moeten gaan.’ Samen met Uitgeverij Deviant ontwikkelde hij lespakketten van Anansi de spin voor leerlingen uit groep 1 en 2 van het basisonderwijs. Iven en Jelle, directeur-eigenaar van Uitgeverij Deviant, vertellen je er alles over.

Werken bij

Wij benaderen onze werknemers hetzelfde als we het onderwijs benaderen. Zoals we elke leerling passend lesmateriaal willen bieden, zo zoeken we altijd naar de invulling van een functie die het best bij een collega past. 

Activiteiten

Wij leren continu bij. Het liefst een leven lang, want zo kunnen we ons lesmateriaal blijven vernieuwen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook jij bij de les blijft, bieden we verschillende workshops, voorlichtingen en cursussen aan. 

Nieuws en achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. 


Contact

Of je ons nu belt, mailt of langskomt in Amersfoort: bij ons kun je terecht voor al je vragen. Geen vraag is te veel, geen probleem te groot. Wij ondersteunen je waar we kunnen. Want jij bent de belangrijkste schakel in goed onderwijs.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
[email protected]

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
Tel: 033 – 46 50 560
Mail: [email protected]
WhatsApp: 06 – 27408353