Stagediscriminatie: structureel probleem, structurele aanpak

Mbo-studenten met een niet-westerse afkomst krijgen vaak te maken met stagediscriminatie. Doen Nederlandse bedrijven wel genoeg om een inclusieve werkomgeving te garanderen? En hoe gaan scholen om met meldingen van discriminatie?

Stagediscriminatie: structureel probleem, structurele aanpak

donderdag, 29 juni, 2023

Mbo-studenten met een niet-westerse afkomst krijgen vaak te maken met stagediscriminatie. Doen Nederlandse bedrijven wel genoeg om een inclusieve werkomgeving te garanderen? En hoe gaan scholen om met meldingen van discriminatie?

Het afgelopen decennium is er veel onderzoek gedaan naar discriminatie op de arbeidsmarkt. Aan de hand van dit onderzoek heeft het Kennisplatform Inclusief Samenleven (KIS) veertien verschillen in kaart gebracht tussen werkenden met en zonder migratieachtergrond. Enkele van deze verschillen: werkenden met een migratieachtergrond (vooral van niet-westerse komaf) hebben doorgaans een significant lager uurloon, minder kans om intern door te stromen naar een beter betaalde functie en ze ervaren minder autonomie over hun eigen werk.

Hoe komt het dat er zoveel verschillen zijn? En wat is de oorzaak ervan? En nog belangrijker: hoe lossen we dit probleem op? We zochten het uit voor de nieuwe editie van het Uitgeverij Deviant Magazine.

Een donkere student wordt afgewezen voor zijn stage

Uitgeverij Deviant Magazine

Als educatieve uitgeverij met hart voor onderwijs willen we meer met je delen dan we in onze methodes kwijt kunnen. Daarom geven we twee keer per jaar het Uitgeverij Deviant Magazine uit, een tijdschrift vol ideeën, inspirerende voorbeelden en persoonlijke verhalen over en uit het onderwijs. In elke editie staat een ander thema centraal.

Alle edities van het Uitgeverij Deviant Magazine zijn online te lezen. Wil je het tijdschrift op je deurmat krijgen? Abonneer je dan en we sturen het je toe. Kosteloos, natuurlijk.

Gerelateerde nieuwsberichten

Muur in New York met tekst 'Everyone's different'
26-06-2023

Je hebt al kunnen lezen hoe Stichting Dedicon tekst en beeld toegankelijk probeert te maken voor mensen met een leesbeperking. Maar hoe doen wij dat met ons (digitale) lesmateriaal? We vroegen het aan Onno, onze toegankelijkheidscoördinator van de ICT-afdeling, en methodespecialist Mariëlle, een van de aanjagers van toegankelijkheid binnen Uitgeverij Deviant.

Werken bij

Wij benaderen onze werknemers hetzelfde als we het onderwijs benaderen. Zoals we elke leerling passend lesmateriaal willen bieden, zo zoeken we altijd naar de invulling van een functie die het best bij een collega past. 

Activiteiten

Wij leren continu bij. Het liefst een leven lang, want zo kunnen we ons lesmateriaal blijven vernieuwen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook jij bij de les blijft, bieden we verschillende workshops, voorlichtingen en cursussen aan. 

Nieuws en achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. 


Contact

Of je ons nu belt, mailt of langskomt in Amersfoort: bij ons kun je terecht voor al je vragen. Geen vraag is te veel, geen probleem te groot. Wij ondersteunen je waar we kunnen. Want jij bent de belangrijkste schakel in goed onderwijs.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
[email protected]

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
Tel: 033 – 46 50 560
Mail: [email protected]
WhatsApp: 06 – 27408353