Stagiair Suze aan het woord

Je kent onze methodes als didactisch sterke en betrouwbare producten. Maar alle ideeën, drijfveren en vooral mensen achter deze producten ken je misschien nog niet. Wat drijft hen in hun werk? En wat vinden ze eigenlijk van de methodes die ze maken? Je komt het te weten in ‘Het gezicht achter …’, een reeks van interviews met onze enthousiaste, deskundige Devianters die iedere dag hard werken aan onze methodes. Deze keer maak je kennis met onze stagiair Engels: Suze.

Stagiair Suze aan het woord

donderdag, 9 juni, 2022

Je kent onze methodes als didactisch sterke en betrouwbare producten. Maar alle ideeën, drijfveren en vooral mensen achter deze producten ken je misschien nog niet. Wat drijft hen in hun werk? En wat vinden ze eigenlijk van de methodes die ze maken? Je komt het te weten in ‘Het gezicht achter …’, een reeks van interviews met onze enthousiaste, deskundige Devianters die iedere dag hard werken aan onze methodes. Deze keer maak je kennis met onze stagiair Engels: Suze.

Hoi, ik ben Suze en ik loop stage bij de redactie Engels – maar nog slechts een weekje! Daarmee komt een ontzettend leuke en leerzame periode ten einde. Tegelijkertijd betekent dat dat ik inmiddels een behoorlijk goed idee heb van hoe de boel bij Uitgeverij Deviant in elkaar steekt. Toen ik hier voor de eerste keer binnenwandelde was dat wel even anders. Ik had eigenlijk maar heel weinig kennis van hoe dat nou in z’n werk ging, een studieboek maken – laat staan of dat iets voor mij was.

Écht onderdeel van de redactie Engels!
Gelukkig kwam ik er al snel genoeg achter dat er genoeg te doen is op een redactie, en daar kon ik mooi de vruchten van plukken: genoeg werk betekent veel variatie en zat kansen om dingen uit te proberen. Ik ben onderdeel (echt onderdeel, geen koffiemeisje 😉) geweest van een ontzettend fijn team waarin iedereen klaarstond om me wegwijs te maken, maar ook om me uitleg te geven over de projecten of taken waar mijn collega’s zich op dit moment over aan het buigen waren. Zo kreeg ik een goed beeld van de verschillende soorten verantwoordelijkheden binnen de redactie Engels.

Een kijkje in mijn takenpakket
Ik mocht bijvoorbeeld een dagje mee naar de studio in Groningen, waar de zorgvuldig in elkaar gezette scripts voor de luisteropdrachten van twee gloednieuwe hoofdstukken van Good Job! werden ingesproken. Diezelfde hoofdstukken heb ik dan weer met een scherp oog doorgelezen, in een poging alle kleine foutjes die over het hoofd gezien waren eruit te filteren. Ik ben een middagje naar de IPON geweest om een presentatie te zien over de prijswinnende spraakherkenningsfunctie van Uitgeverij Deviant. Momenteel ben ik bezig met het analyseren van een enquête die een tijd terug is uitgezet om na te gaan hoe docenten Engels denken over het implementeren van verschillende Engelse accenten tijdens de les. Dat laat alweer zien in hoeverre taken uiteen kunnen lopen.

stagiair redactie engels

Ik heb vooral veel inzicht gekregen in de verschillende Good Job!-methodes. Het was voor mij ontzettend inspirerend om te zien met welke overwegingen de thema’s worden uitgekozen en met hoeveel creativiteit ze vervolgens benaderd worden. Een methode Engels is voor de meeste gebruikers in de eerste plaats een verplichting. Je wilt niet dat dat gevoel te sterk overheerst – school is school, maar mag ook leuk zijn! – maar de student moet zich uiteraard serieus genomen voelen. De stof moet dus niet alleen op het juiste niveau aangeboden worden, maar ook relevant, interessant en motiverend zijn. En daar wordt met veel zorg en nauwkeurigheid aan getracht te voldoen. Zaken als toegankelijkheid en inclusiviteit spelen daarbij een grote rol, iets waar ik me voorheen niet zo sterk van bewust was. (Geleerd: de letters in een papieren methode zijn nooit helemaal zwart – op 80% leest dat namelijk prettiger voor leerlingen met dyslexie.)

Het is me meer dan duidelijk geworden dat Uitgeverij Deviant echt hart heeft voor de producten. Dat zorgt niet alleen voor optimaal lesmateriaal, maar ook voor een ontzettend fijne werksfeer. Ik kijk daarom nu al terug op een fijne en nuttige tijd – en een geslaagde stage!

Wil jij ook stage lopen op een van onze redacties? Stuur dan een open sollicitatiebrief naar [email protected].

Gerelateerde nieuwsberichten

IPON_22
06-04-2022

De inituïtieve spraakherkenningsfunctionaliteit in onze methodes Engels heeft de ‘IPON Award voor het leren mbo’ in de wacht gesleept!

20-04-2021

Je kent onze methodes als didactisch sterke en betrouwbare producten. Maar alle ideeën, drijfveren en vooral mensen achter deze producten ken je misschien nog niet. Wat drijft hen in hun werk? En wat vinden ze eigenlijk van de methodes die ze maken? Je komt het te weten in ‘Het gezicht achter …’, een reeks van interviews met onze methodemakers: enthousiaste, deskundige Devianters die iedere dag hard werken aan onze methodes. Deze keer: Marije Caudron, een van de gezichten achter Good Job!, onze beroepsgerichte methodelijn Engels voor het mbo.

Werken bij

Wij benaderen onze werknemers hetzelfde als we het onderwijs benaderen. Zoals we elke leerling passend lesmateriaal willen bieden, zo zoeken we altijd naar de invulling van een functie die het best bij een collega past. 

Activiteiten

Wij leren continu bij. Het liefst een leven lang, want zo kunnen we ons lesmateriaal blijven vernieuwen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook jij bij de les blijft, bieden we verschillende workshops, voorlichtingen en cursussen aan. 

Nieuws en achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. 


Contact

Of je ons nu belt, mailt of langskomt in Amersfoort: bij ons kun je terecht voor al je vragen. Geen vraag is te veel, geen probleem te groot. Wij ondersteunen je waar we kunnen. Want jij bent de belangrijkste schakel in goed onderwijs.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
[email protected]

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
Tel: 033 – 46 50 560
Mail: [email protected]
WhatsApp: 06 – 27408353