#Trending: oorlog in Oekraïne

In deze lesbrief staan de oorlog tussen Oekraïne en Rusland en de effecten daarvan op de wereld centraal. Aan de hand van een tijdlijn en richtvragen krijgen studenten meer grip op de geschiedenis van het conflict en op de huidige situatie.

#Trending: oorlog in Oekraïne

donderdag, 3 maart, 2022

In deze lesbrief staan de oorlog tussen Oekraïne en Rusland en de effecten daarvan op de wereld centraal. Aan de hand van een tijdlijn en richtvragen krijgen studenten meer grip op de geschiedenis van het conflict en op de huidige situatie.

Onderdelen van de lesbrief:

  • Docenteninstructie met uitleg van de lesopbouw.
  • PowerPointpresentatie ‘Oorlog in Oekraïne, Westerse wereld eensgezind’.
  • Het werkblad Oorlog in Oekraïne om te kopiëren en uit te delen, of te delen via Teams of e-mail.

Benodigdheden voor deze les:

  • Bij een fysieke les: smartboard of beamer.
  • Bij afstandsonderwijs: online communicatieplatform (zoals Teams) waarop je een PowerPointpresentatie kunt delen.

Belangrijk

Er kunnen studenten in je klas zitten die ervaring hebben met oorlogsgeweld. Het kan dan misschien lastig zijn om over dit onderwerp te praten. Door voorafgaand aan de les aan te geven wat het onderwerp van de les is, kun je voorkomen dat je studenten overvalt met dit onderwerp. Het kan ook verstandig zijn om na de les met studenten in een persoonlijk gesprek door te praten over het onderwerp.

Downloads

Hieronder kun je het lesmateriaal kosteloos downloaden

Docenteninstructie
PowerPoint
Werkblad

Schrijf je in voor de Trending-nieuwsbrief en ontvang de volgende lesbrief kosteloos in je mailbox.

Gerelateerde nieuwsberichten

gemeenteraadsverkiezingen 2022
01-03-2022
Binnenkort, op 16 maart, zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Nederlanders van 18 jaar en ouder kiezen dan de leden van de gemeenteraad van hun gemeente. Veel zaken die jongeren raken worden op gemeentelijk niveau besloten. Wat kan de gemeente voor jouw studenten betekenen en aan welke onderwerpen mag de gemeente volgens hen écht aandacht besteden?
Trending 27 rellen bij protesten coronamaatregelen en 2G
23-11-2021

Het protest in Rotterdam tegen de coronamaatregelen is afgelopen vrijdag uit de hand gelopen. De demonstratie had vreedzaam moeten verlopen, maar naast vreedzame demonstranten kwamen er relschoppers op het protest af, die vuurwerk afstaken en de politie bekogelden. De politie heeft tientallen arrestaties verricht en heeft relschoppers beschoten. Ook in andere steden in Nederland was het dit weekend onrustig. Ga hierover in gesprek met je studenten aan de hand van onze lestips.

Werken bij

Wij benaderen onze werknemers hetzelfde als we het onderwijs benaderen. Zoals we elke leerling passend lesmateriaal willen bieden, zo zoeken we altijd naar de invulling van een functie die het best bij een collega past. 

Activiteiten

Wij leren continu bij. Het liefst een leven lang, want zo kunnen we ons lesmateriaal blijven vernieuwen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook jij bij de les blijft, bieden we verschillende workshops, voorlichtingen en cursussen aan. 

Nieuws en achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. 


Contact

Of je ons nu belt, mailt of langskomt in Amersfoort: bij ons kun je terecht voor al je vragen. Geen vraag is te veel, geen probleem te groot. Wij ondersteunen je waar we kunnen. Want jij bent de belangrijkste schakel in goed onderwijs.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
[email protected]

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
Tel: 033 – 46 50 560
Mail: [email protected]
WhatsApp: 06 – 27408353