Voorleesontbijt Anansi de spin

Vorige maand verlootten we onder bestellers van een Anansi de spin-klassenpakket een voorleesontbijt met Iven Cudogham, auteur van de prentenboeken van Anansi de spin. Woensdag 9 november was het zover. Iven ging met zijn boeken én broodjes op weg naar de winnende school: de Openbare Basisschool Pantarijn in Rotterdam.

Voorleesontbijt Anansi de spin

donderdag, 17 november, 2022

Vorige maand verlootten we onder bestellers van een Anansi de spin-klassenpakket een voorleesontbijt met Iven Cudogham, auteur van de prentenboeken van Anansi de spin. Woensdag 9 november was het zover. Iven ging met zijn boeken én broodjes op weg naar de winnende school: de Openbare Basisschool Pantarijn in Rotterdam.

De leerlingen van groep 2 van Obs Pantarijn kregen een leuke verrassing toen ze woensdagochtend op school kwamen: lekkere broodjes en een uur lang de doldwaze verhalen van Anansi de spin. Al tijdens het ontbijt zag juf Wendy dat deze ochtend een succes zou worden: ‘We waren verbaasd dat alle kinderen zelf hun boterham smeerden en die ook hadden opgegeten. Dat gebeurt niet altijd.’

Na het ontbijt kwam Iven aan het woord. Hij las voor uit zijn prentenboeken van het slimme en ondeugende spinnetje Anansi. Dat deed hij, zoals altijd, met veel gebaren en energie. Binnen de kortste keren had hij de hele klas mee. Bovendien was zijn voorleesuurtje interactief, aldus de juf: ‘In het begin dacht ik: een uur is best lang. Maar dat viel reuze mee. Iven had het heel leuk ingevuld, de kinderen mochten echt meedoen. Ze hadden ook nog naar een filmpje van Anansi de spin gekeken, dus het was heel afwisselend.’

Dat de leerlingen het een geslaagd voorleesontbijt vonden, bleek wel toen Iven zijn nieuwe boek liet zien: Anansi de spin en de eieren voor de koning. De reactie van de leerlingen: ‘Wanneer ga je dat dan voorlezen?’

Meer Anansi? 

Wil je dat Iven komt voorlezen in jouw klas? Dat kan! Ben je benieuwd naar het Anansi-klassenpakket? Lees er meer over.

Gerelateerde nieuwsberichten

Lesmateriaal groep 1 en 2 - Anansi de spin
27-07-2022

De afgelopen tijd zijn verschillende Amsterdamse basisscholen aan de slag gegaan met het lesmateriaal van Anansi de spin. Dat lesmateriaal laat leerlingen ontdekken en ervaren dat zij zelf kunnen bijdragen aan een betere en inclusieve samenleving voor zichzelf en hun leeftijdsgenootjes. Sanne van der Flier, docent van groep 1 en 2 op Basisschool Oostelijke Eilanden (BOE), vertelt wat zij en haar leerlingen van Anansi vonden.

Iven Cudogham_Anansi_de_spin
28-03-2022

Elk mens, elk dier en elke plant heeft een eigen verhaal. Die boodschap probeert Iven Cudogham, schrijver van de prentenboeken van Anansi de spin, aan jonge kinderen mee te geven: ‘Het is buitengewoon belangrijk om aan jonge kinderen door te geven hoe ze met elkaar om kunnen of moeten gaan.’ Samen met Uitgeverij Deviant ontwikkelde hij lespakketten van Anansi de spin voor leerlingen uit groep 1 en 2 van het basisonderwijs. Iven en Jelle, directeur-eigenaar van Uitgeverij Deviant, vertellen je er alles over.

Werken bij

Wij benaderen onze werknemers hetzelfde als we het onderwijs benaderen. Zoals we elke leerling passend lesmateriaal willen bieden, zo zoeken we altijd naar de invulling van een functie die het best bij een collega past. 

Activiteiten

Wij leren continu bij. Het liefst een leven lang, want zo kunnen we ons lesmateriaal blijven vernieuwen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook jij bij de les blijft, bieden we verschillende workshops, voorlichtingen en cursussen aan. 

Nieuws en achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. 


Contact

Of je ons nu belt, mailt of langskomt in Amersfoort: bij ons kun je terecht voor al je vragen. Geen vraag is te veel, geen probleem te groot. Wij ondersteunen je waar we kunnen. Want jij bent de belangrijkste schakel in goed onderwijs.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
[email protected]

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
Tel: 033 – 46 50 560
Mail: [email protected]
WhatsApp: 06 – 27408353