Tussen de regels

Met het leerwerkboek van Tussen de regels leren je studenten de diepere betekenis van teksten te ontdekken. Dat doen ze door middel van close reading: een effectieve manier om teksten beter te begrijpen. Perfect om de leesvaardigheid én het leesplezier van je studenten te vergroten.

Tussen de regels

Met het leerwerkboek van Tussen de regels leren je studenten de diepere betekenis van teksten te ontdekken. Dat doen ze door middel van close reading: een effectieve manier om teksten beter te begrijpen. Perfect om de leesvaardigheid én het leesplezier van je studenten te vergroten.

Tussen de regels

Waarom Tussen de regels?

De leesvaardigheid van studenten gaat erop achteruit. Hoogste tijd om daar iets tegen te doen. Hoe? Door het leesplezier te vergroten! Laat dat nou precies zijn wat Tussen de regels voor ogen heeft. Met het leerwerkboek van Tussen de regels verbeter je samen met je studenten hun leesvaardigheid én bevorder je hun leesmotivatie. Binnen een thema oefenen je studenten met het lezen van gevarieerde, complexere en verhalende teksten. In verschillende leesrondes duiken ze steeds dieper in een tekst en leren ze om ‘tussen de regels’ door te lezen. Op deze manier ontdekken ze de diepere betekenis van de tekst en kunnen ze er een eigen mening over vormen. En zo is de kans groot dat hun leesplezier wordt vergroot. Want als je teksten beter gaat begrijpen, wordt het leuker om ze te lezen.

Bevordert leesmotivatie en vergroot leesvaardigheid

Lezen in rondes

In Tussen de regels lezen je studenten een tekst altijd in drie rondes. In de eerste leesronde maken ze kennis met de tekst, door die met aandacht te lezen en álle woorden of zinnen die opvallen of verbazen te markeren. Na de eerste leesronde hebben studenten een globaal beeld van de tekst en kunnen ze antwoord geven op de vraag: wat staat er in de tekst?

In de tweede ronde is het doel om een dieper begrip van de tekst te krijgen door antwoord te geven op de vraag: hoe staat het in de tekst? In de derde ronde gaan je studenten de diepere betekenis van de tekst achterhalen, door gedachten of gevoelens in kaart te brengen die niet letterlijk in de tekst staan. Na elke leesronde gaan studenten met elkaar in gesprek over de tekst.

lezen in rondes
Alles voor jullie boek

Alles voor jullie

Een van de teksten die studenten gaan lezen in Tussen de regels komt uit het boek Alles voor jullie. Dit aangrijpende en vooral herkenbare verhaal van Docent van het Jaar Amin Asad vertelt over de hartverscheurende geschiedenis van zijn ouders én over zijn eigen reis naar het docentschap. Vooral door de herkenbare onderwerpen die Asad aansnijdt is dit boek perfect voor studenten om plezier te krijgen in lezen. Bij Tussen de regels zit het boek Alles voor jullie inbegrepen.

Alles weten over Alles voor jullie? Kijk hier verder.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
info@uitgeverij-deviant.nl

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
033 – 46 50 560
servicedesk@uitgeverij-deviant.nl