Compact in vorm, uitgebreid in flexibiliteit

Het groeiende takenpakket en lerarentekort zorgen ervoor dat mbo-docenten steeds minder tijd hebben om dat te doen wat ze het liefst doen: lesgeven. Daarom hebben wij de Compact-methodes ontwikkeld: compacte varianten van onze reguliere lesmethodes, die de nodige flexibiliteit bieden aan mbo-docenten.

Compact in vorm, uitgebreid in flexibiliteit

woensdag, 9 november, 2022

Het groeiende takenpakket en lerarentekort zorgen ervoor dat mbo-docenten steeds minder tijd hebben om dat te doen wat ze het liefst doen: lesgeven. Daarom hebben wij de Compact-methodes ontwikkeld: compacte varianten van onze reguliere lesmethodes, die de nodige flexibiliteit bieden aan mbo-docenten.

Vraag naar flexibiliteit en eigenaarschap

De laatste jaren stijgt de vraag naar vernieuwend lesmateriaal in grote mate, aangezien steeds meer docenten aanlopen tegen het gebrek aan lestijd, het toenemende aantal leerdoelen waaraan hun studenten moeten voldoen én de grote berg aan administratie en nakijkwerk. Dit alles heeft tot gevolg dat docenten minder lestijd overhouden, niet alleen voor de lesstof die op het programma staat, maar ook voor eigen inbreng.

Voor het vaktijdschrift Profiel hebben wij een artikel geschreven met de oplossing voor deze problemen: onze Compact-methodes. Benieuwd hoe deze methodes kunnen zorgen voor meer flexibiliteit bij docenten?

Hans Mes, senior redacteur Engels: ‘Met de online lesplanner in Studiereader
kan de docent gemakkelijk een leerroute samenstellen.’

Gerelateerde nieuwsberichten

compacte mbo-methodes
01-11-2021

Steeds meer mbo-studenten kozen de afgelopen jaren voor een beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Een ontwikkeling die binnen de onderwijswereld voor uitdagingen zorgt. Want hoe leer je studenten hetzelfde in kortere tijd, waarbij ook nog de nadruk moet liggen op het werkende leven? En die ‘kortere tijd’ gaat niet enkel op voor BBL’ers. Want ook veel studenten die een beroepsopleidende leerweg (BOL) volgen, moeten vaak met te weinig tijd toewerken naar het examen. Onze oplossing: compacte varianten van reguliere lesmethodes, toegespitst op studenten met minder onderwijstijd.

Marlies Peeters Burgerschap Compact
28-10-2021

Je kent onze methodes als didactisch sterke en betrouwbare producten. Maar alle ideeën, drijfveren en vooral mensen achter deze producten ken je misschien nog niet. Wat drijft hen in hun werk? En wat vinden ze eigenlijk van de methodes die ze maken? Je komt het te weten in ‘Het gezicht achter …’, een reeks van interviews met onze methodemakers: enthousiaste, deskundige Devianters die iedere dag hard werken aan onze methodes. Deze keer: Marlies Peeters, een van de gezichten achter Burgerschap Compact, onze eerste volledig digitale methode burgerschap.

Werken bij

Wij benaderen onze werknemers hetzelfde als we het onderwijs benaderen. Zoals we elke leerling passend lesmateriaal willen bieden, zo zoeken we altijd naar de invulling van een functie die het best bij een collega past. 

Activiteiten

Wij leren continu bij. Het liefst een leven lang, want zo kunnen we ons lesmateriaal blijven vernieuwen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook jij bij de les blijft, bieden we verschillende workshops, voorlichtingen en cursussen aan. 

Nieuws en achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. 


Contact

Of je ons nu belt, mailt of langskomt in Amersfoort: bij ons kun je terecht voor al je vragen. Geen vraag is te veel, geen probleem te groot. Wij ondersteunen je waar we kunnen. Want jij bent de belangrijkste schakel in goed onderwijs.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
[email protected]

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
Tel: 033 – 46 50 560
Mail: [email protected]
WhatsApp: 06 – 27408353