Directeur ROC Midden Nederland: ‘Ik draag Alles voor jullie in mijn hart’

Meer dan 140 exemplaren van Alles voor jullie lagen dinsdagmiddag klaar in het kleurrijke zaaltje van het Business & Administration College in Utrecht. De businessschool van ROC Midden Nederland deed, op initiatief van directeur Henk Schotpoort, elke docent een boek cadeau. Schotpoort ziet het boek als hulpstuk voor docenten en voor zijn school om op zoek te gaan naar verbinding: ‘Ik draag dit boek in mijn hart.’

Directeur ROC Midden Nederland: ‘Ik draag Alles voor jullie in mijn hart’

woensdag, 22 september, 2021

Meer dan 140 exemplaren van Alles voor jullie lagen dinsdagmiddag klaar in het kleurrijke zaaltje van het Business & Administration College in Utrecht. De businessschool van ROC Midden Nederland deed, op initiatief van directeur Henk Schotpoort, elke docent een boek cadeau. Schotpoort ziet het boek als hulpstuk voor docenten en voor zijn school om op zoek te gaan naar verbinding: ‘Ik draag dit boek in mijn hart.’

Een kast vol Alles voor jullie pronkt in het zaaltje aan de zijkant van de aula. De diepblauwe omslagen met hun oranje ruggen springen direct in het oog in het toch al kleurrijke stukje school. Gisteren, dinsdag 21 september, kreeg Amin de kans om zijn mededocenten van de Business & Administration College persoonlijk zijn debuut te overhandigen.

Directeur Henk Schotpoort, die dit mogelijk maakte, kende hierover geen enkele twijfel: ‘Ik grijp elke mogelijkheid aan om de mooie kant van het onderwijs te laten zien. Het onderwijs moet je vieren, en dit is bij uitstek een kans om dat te doen.’ Over Alles voor jullie is Schotpoort duidelijk: ‘Ik draag dit boek in mijn hart. Ik zie het als gereedschap voor ervaren docenten, voor nieuwe docenten én voor docenten in opleiding. De boodschap is verbinding en verbinding begint wat mij betreft met zelfkennis. Als het je lukt om elke dag weer in de spiegel te kijken en verbinding te maken met jezelf, dan lukt het om in deze diverse omgeving het beste uit jezelf te halen.’

Amin zelf noemt zijn boek dan ook een ‘ode aan verbinding.’ Als je jezelf kwetsbaar opstelt, stukjes van jezelf weggeeft aan je studenten, dan krijg je vanzelf stukjes van die studenten terug; dat is volgens hem dé manier om ze echt verder te helpen. Maar
Alles voor jullie schreef hij naar eigen zeggen ook voor zijn collega’s: ‘Alles voor jullie is een herinnering aan het feit dat ik ertoe doe als docent, maar vooral ook dat jullie ertoe doen als docent. En ik hoop dat jullie dat besef zelf ook een beetje krijgen door dit boek te lezen.’

ROC Midden Nederland Alles voor jullie

Bestel het boek of vraag een lezing aan

Alles voor jullie is nu beschikbaar via de boekhandel. Wil je namens jouw school meerdere exemplaren bestellen, neem dan contact op via [email protected].
Ben je geïnteresseerd geraakt in het verhaal van Amin en wil je hem uitnodigen voor een workshop, studiedag of lezing? Dat kan! 

Gerelateerde nieuwsberichten

06-09-2021

Amin Asad, Docent van het Jaar van Hogeschool Utrecht, is altijd op zoek naar verbinding met zijn studenten. Dat is het krachtigste middel om elkaar te begrijpen en om zijn studenten iets te kunnen meegeven. Hij vindt het zó belangrijk dat hij er een boek over schreef: zijn debuut Alles voor jullie. Hoe hij op zoek gaat naar verbinding? Onder andere door zijn studenten het verhaal van zijn ouders te vertellen, die hun vaderland Irak moesten ontvluchten.

vooraankondiging
15-07-2021

In september verschijnt bij Uitgeverij Deviant het debuut van Amin Asad: Docent van het Jaar van Hogeschool Utrecht 2021. In ‘Alles voor jullie’ vertelt Amin het bijzondere levensverhaal van zijn familie, die vluchtte uit Irak, Iran en Syrië, om uiteindelijk in Nederland terecht te komen. Hier studeerde Amin rechten. Hij werd vervolgens geen advocaat, maar besloot om zijn passie te volgen: lesgeven.

Werken bij

Wij benaderen onze werknemers hetzelfde als we het onderwijs benaderen. Zoals we elke leerling passend lesmateriaal willen bieden, zo zoeken we altijd naar de invulling van een functie die het best bij een collega past. 

Activiteiten

Wij leren continu bij. Het liefst een leven lang, want zo kunnen we ons lesmateriaal blijven vernieuwen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook jij bij de les blijft, bieden we verschillende workshops, voorlichtingen en cursussen aan. 

Nieuws en achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. 


Contact

Of je ons nu belt, mailt of langskomt in Amersfoort: bij ons kun je terecht voor al je vragen. Geen vraag is te veel, geen probleem te groot. Wij ondersteunen je waar we kunnen. Want jij bent de belangrijkste schakel in goed onderwijs.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
[email protected]

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
Tel: 033 – 46 50 560
Mail: [email protected]
WhatsApp: 06 – 27408353