Rekendocenten op bezoek bij Uitgeverij Deviant

Van 17 tot 21 oktober liepen drie welkome gasten een week lang mee op de rekenredactie van Uitgeverij Deviant: rekendocenten Brigitte, Daphne en Lizet van het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam wilden graag achter de schermen meekijken met onze methodeontwikkelaars. Het werd een ervaring die zowel bij de docenten als bij ons naar meer smaakt. Daphne: ‘Als ik in de buurt ben weet ik nu dat ik gewoon kan binnenlopen voor een kop koffie.’

Rekendocenten op bezoek bij Uitgeverij Deviant

maandag, 7 november, 2022

Van 17 tot 21 oktober liepen drie welkome gasten een week lang mee op de rekenredactie van Uitgeverij Deviant: rekendocenten Brigitte, Daphne en Lizet van het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam wilden graag achter de schermen meekijken met onze methodeontwikkelaars. Het werd een ervaring die zowel bij de docenten als bij ons naar meer smaakt. Daphne: ‘Als ik in de buurt ben weet ik nu dat ik gewoon kan binnenlopen voor een kop koffie.’

Warm onthaal

Gasten kunnen bij ons gewoonlijk op een warm onthaal rekenen. Zeker als het docenten zijn die werken met ons lesmateriaal of nieuwsgierig zijn naar onze methodes. Rekendocenten Brigitte, Daphne en Lizet ontdekten de gastvrijheid van de rekenredactie. Die had een heel weekprogramma in elkaar gezet om onze nieuwe rekenmethode Startrekenen MBO te leren kennen, zodat ze die met een goed plan in hun klas in kunnen gaan zetten.

Functionaliteiten in Studiereader

Het programma had naast een kijkje in de keuken van de rekenredactie een rondleiding in petto, waarin de docenten langs alle facetten van de ontwikkeling van Startrekenen MBO werden geleid. Zo konden ze op de ICT-afdeling meekijken naar de functionaliteiten die ons online methodeplatform Studiereader biedt aan gebruikers van Startrekenen MBO. Daphne: ‘Wat er allemaal mogelijk is op het dashboard – dat je de voortgang van studenten kunt zien bijvoorbeeld – daar word ik vrolijk van.’

Een gouden servicedesk

Ook gingen de docenten langs bij de servicedesk, die liet zien welke vragen de nieuwe rekenmethode en -eisen allemaal oproepen. En hoe die worden beantwoord. Dit laatste was voor Daphne cruciaal in de keuze voor Startrekenen MBO: ‘Jullie servicedesk was doorslaggevend in onze keuze. Via de servicedeskmedewerkers hadden we al goed contact met Uitgeverij Deviant. Jullie servicedesk is goud!’

De stap naar de nieuwe rekeneisen

Voorheen werkten de rekendocenten met Startrekenen Online, maar door de nieuwe rekeneisen en -examens willen ze overstappen op Startrekenen MBO, zegt Brigitte: ‘In Startrekenen Online zit heel veel lesmateriaal, maar niet meer genoeg om studenten voor te bereiden op het nieuwe rekenexamen. Hierin moeten studenten hun berekeningen laten zien. Daar kun je niet op oefenen met Startrekenen Online, alleen met Startrekenen MBO.’ Door de kans te krijgen om de methodemakers het hemd van het lijf te vragen én alle aspecten van de ontwikkeling van de methode te ontdekken, wordt de stap naar de nieuwe rekeneisen iets kleiner.

Gemoedelijk en gemakkelijk

Naast de inhoudelijke kennismaking met de nieuwe rekenmethode, konden de docenten ook proeven hoe de sfeer binnen Uitgeverij Deviant is. Aan de lunchtafel bijvoorbeeld. ‘Dat jullie elke dag samen lunchen, dat geeft een familiair karakter. Alsof jullie één grote familie zijn. Het maakt hier binnenstappen gemoedelijk en gemakkelijk, alsof je er al jaren bij hoort,’ aldus Daphne.

Verbinding met docenten

Ook voor de rekenredactie zelf was het bezoek van de drie rekendocenten heel fijn en nuttig. Martine: ‘Het bezoek heeft ons heel veel energie gegeven, omdat we zien voor wie we het doen, hoe blij docenten met onze methode zijn en wat voor effect het in de klas heeft. Het heeft ons meer inzicht gegeven in de organisatie in de klas, de praktische obstakels waar docenten tegenaan lopen en hoe ons materiaal daarbij kan helpen.’ Maar vooral de verbinding met de docenten is belangrijk gebleken voor de rekenredactie: ‘Zo’n bezoek zorgt altijd voor een directere, intensievere verbinding tussen de makers van de methode en de gebruikers.’

Ook meekijken?

Ben je ook benieuwd welke ideeën en welke mensen er zitten achter de lesmethode die jij gebruikt? En ben je nieuwsgierig naar de binnenkant van ons mooie pand aan de Zuidsingel in Amersfoort? Of zou je het leuk vinden als wij een keertje met jóú meekijken in de klas? Laat het ons weten: stuur een mail naar
[email protected].

Gerelateerde nieuwsberichten

vrouw zit voor haar laptop met een hoofdtelefoon op
27-10-2022

Door toetsen eerst te gebruiken als leer- en oefenmomenten en daarna pas als formeel meetmoment, onthouden én begrijpen studenten de lesstof veel beter. Daarom bieden wij in onze nieuwe rekenmethode Startrekenen MBO, die helemaal voldoet aan de nieuwe rekeneisen, zowel formatieve als summatieve toetsen aan.

startrekenen mbo - nieuwe rekeneisen
16-11-2021

Volgend schooljaar is het zover: de nieuwe rekeneisen voor het mbo gaan in. Vanaf 1 augustus 2022 moet het rekenonderwijs hierop zijn ingericht en nieuwe, gemoderniseerde rekenmethodes kunnen ervoor zorgen dat het rekenonderwijs op het mbo weer aansluit bij de belevingswereld van de studenten.

Werken bij

Wij benaderen onze werknemers hetzelfde als we het onderwijs benaderen. Zoals we elke leerling passend lesmateriaal willen bieden, zo zoeken we altijd naar de invulling van een functie die het best bij een collega past. 

Activiteiten

Wij leren continu bij. Het liefst een leven lang, want zo kunnen we ons lesmateriaal blijven vernieuwen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook jij bij de les blijft, bieden we verschillende workshops, voorlichtingen en cursussen aan. 

Nieuws en achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. 


Contact

Of je ons nu belt, mailt of langskomt in Amersfoort: bij ons kun je terecht voor al je vragen. Geen vraag is te veel, geen probleem te groot. Wij ondersteunen je waar we kunnen. Want jij bent de belangrijkste schakel in goed onderwijs.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
[email protected]

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
Tel: 033 – 46 50 560
Mail: [email protected]
WhatsApp: 06 – 27408353