Startrekenen MBO: een nieuwe vereiste in het rekenonderwijs

Volgend schooljaar is het zover: de nieuwe rekeneisen voor het mbo gaan in. Vanaf 1 augustus 2022 moet het rekenonderwijs hierop zijn ingericht en nieuwe, gemoderniseerde rekenmethodes kunnen ervoor zorgen dat het rekenonderwijs op het mbo weer aansluit bij de belevingswereld van de studenten.

Startrekenen MBO: een nieuwe vereiste in het rekenonderwijs

dinsdag, 16 november, 2021

Volgend schooljaar is het zover: de nieuwe rekeneisen voor het mbo gaan in. Vanaf 1 augustus 2022 moet het rekenonderwijs hierop zijn ingericht en nieuwe, gemoderniseerde rekenmethodes kunnen ervoor zorgen dat het rekenonderwijs op het mbo weer aansluit bij de belevingswereld van de studenten.

Al jaren pleiten wij voor relevanter en thematisch onderwijs in het mbo. De herijking van de rekeneisen verwelkomen we dan ook met open armen. Waar veel educatieve uitgeverijen hun methodes slechts aanpassen aan de nieuwe rekeneisen, ontwikkelen wij een volledig nieuwe methode: Startrekenen MBO

Maar hoe zorgen wij daar precies voor? Hoe ziet onze vernieuwde didactische visie eruit? En hoe staat het eigenlijk met de ontwikkeling van onze gloednieuwe rekenmethode? We schreven erover in het mbo-vaktijdschrift Profiel. Benieuwd naar het artikel? Lees het hieronder!

startrekenen mbo - nieuwe rekeneisen
Nieuwe rekeneisen

Nieuw en toch vertrouwd

Startrekenen MBO: geeft je de ruimte

De splinternieuwe rekenmethode Startrekenen MBO is opgebouwd uit vier aansprekende thema’s waarbinnen studenten functionele en praktijkgerichte opdrachten maken. Deze opdrachten maken ze in Studiereader, ons online mbo-methodeplatform. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Jan van Daalen Startrekenen MBO
28-09-2021

Je kent onze methodes als didactisch sterke en betrouwbare producten. Maar alle ideeën, drijfveren en vooral mensen achter deze producten ken je misschien nog niet. Wat drijft hen in hun werk? En wat vinden ze eigenlijk van de methodes die ze maken? Je komt het te weten in ‘Het gezicht achter …’, een reeks van interviews met onze methodemakers: enthousiaste, deskundige Devianters die iedere dag hard werken aan onze methodes. Deze keer: Jan van Daalen, een van de gezichten achter Startrekenen MBO – nieuwe rekeneisen, onze allernieuwste methode rekenen voor het mbo.

online onderwijs
16-03-2021

2020: wat was het een vreemd jaar voor het onderwijs. Scholen sloten, studenten en leerlingen moesten thuisblijven en jij gaf plotsklaps volledig les vanachter je scherm. Het was nieuw, vooral onwennig en soms ronduit lastig. Maar nu we, in het begin van het hoopvolle 2021, alweer een tijdje gewend zijn aan online onderwijs, is het tijd om ook de voordelen ervan onder de aandacht te brengen. Om het nieuwe jaar met een positieve noot te beginnen, noemen we er hier vijf.

Werken bij

Wij benaderen onze werknemers hetzelfde als we het onderwijs benaderen. Zoals we elke leerling passend lesmateriaal willen bieden, zo zoeken we altijd naar de invulling van een functie die het best bij een collega past. 

Activiteiten

Wij leren continu bij. Het liefst een leven lang, want zo kunnen we ons lesmateriaal blijven vernieuwen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook jij bij de les blijft, bieden we verschillende workshops, voorlichtingen en cursussen aan. 

Nieuws en achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. 


Contact

Of je ons nu belt, mailt of langskomt in Amersfoort: bij ons kun je terecht voor al je vragen. Geen vraag is te veel, geen probleem te groot. Wij ondersteunen je waar we kunnen. Want jij bent de belangrijkste schakel in goed onderwijs.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
[email protected]

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
Tel: 033 – 46 50 560
Mail: [email protected]
WhatsApp: 06 – 27408353