Verlaag de spreekdrempel met Gut Gemacht!

Gut Gemacht! Gastronomie & Tourismus is onze nieuwste methode in de digitale Gut Gemacht!-methodelijn, speciaal voor mbo-studenten die een horeca- of toerismeopleiding volgen. Een volwaardig nieuw lid van de Gut Gemacht!-familie! De methode heeft dezelfde unieke kwaliteiten als Gut Gemacht! Transport & Logistik en Gut Gemacht! LKW-Fahrer, waaronder onze succesvolle spraakherkenningsfunctionaliteit.

Verlaag de spreekdrempel met Gut Gemacht!

dinsdag, 19 december, 2023

Gut Gemacht! Gastronomie & Tourismus is onze nieuwste methode in de digitale Gut Gemacht!-methodelijn, speciaal voor mbo-studenten die een horeca- of toerismeopleiding volgen. Een volwaardig nieuw lid van de Gut Gemacht!-familie! De methode heeft dezelfde unieke kwaliteiten als Gut Gemacht! Transport & Logistik en Gut Gemacht! LKW-Fahrer, waaronder onze succesvolle spraakherkenningsfunctionaliteit.

Vanaf studiejaar 2024-2025 kun je Gut Gemacht! Gastronomie & Tourismus in je lessen inzetten om je studenten effectief hun Duitse taalvaardigheid te laten oefenen in praktijksituaties. Zo worden ze goed voorbereid op hun toekomstige baan in de horeca of het toerisme. Deze mbo-methode is de derde in de Gut Gemacht!-methodelijn. Na het succes van Gut Gemacht! Transport & Logistik en Gut Gemacht! LKW-Fahrer is besloten om ook hier per beroepsgericht thema een doorlopende verhaallijn te volgen.

Prijswinnende spraakherkenning
Alle drie de Gut Gemacht!-methodes beschikken over onze spraakherkenningsfunctionaliteit. Deze spraakherkenning is ook al gebruikt in Good Job!, onze beroepsgerichte methodelijn Engels, en de methodes Engels Compact en Duits Compact. Duizenden studenten hebben hun spreekvaardigheid er al effectief mee verbeterd. Het mooie is dat niet alleen wij dat zien. Onze spraakherkenningsfunctionaliteit heeft namelijk een IPON Award gewonnen!


Spraakherkenning in Gut Gemacht! Gastronomie & Tourismus
In Gut Gemacht! Gastronomie & Tourismus is de spraakherkenningsfunctionaliteit door de methode heen verweven. Hierdoor hebben je studenten de mogelijkheid om in de doorlopende verhaallijnen van de thema’s met regelmaat te oefenen met spreken, in verschillende en afwisselende opdrachten. Alle audio in de spreekopdrachten (en ook luisteropdrachten) is ingesproken door native speakers. Studenten krijgen dus altijd de juiste uitspraak te horen.

De voordelen van spraakherkenning
Maar wat maakt dan dat onze spraakherkenning zo goed werkt voor studenten? We merken dat veel studenten het spreken, en dan ook nog eens in een vreemde taal, spannend vinden. Die spanning kan hun ontwikkeling in de weg zitten. Doordat ze via onze spraakherkenning individueel aan de slag kunnen gaan met de spreekopdrachten en niemand hen beoordeelt, wordt het oefenen met spreken extra laagdrempelig. In Gut Gemacht! Gastronomie & Tourismus wordt de spraakherkenning bijvoorbeeld vooral gebruikt als voorbereiding op de (klassikale) spreekoefeningen. Via deze functionaliteit kunnen ze de woorden en zinnen die ze gaan gebruiken alvast oefenen in een veilige omgeving, gewoon achter hun eigen laptop.

Gerelateerde nieuwsberichten

28-11-2023

Een nieuwe methode in de Gut Gemacht!-lijn komt op de markt! Vanaf studiejaar 2024-2025 kunnen horeca- en toerismeopleidingen Gut Gemacht! Gastronomie & Tourismus gaan inzetten. Is deze nieuweling net zo goed als haar Gut Gemacht!-zussen? Linda Harshagen, maker van Gut Gemacht!, vindt van wel. Waarom? We vragen het haar.

Spraakherkenning Duits
28-10-2022

Sinds het schooljaar 2022/2023 kunnen studenten in Duits Compact gebruikmaken van spraakherkenning. Met deze innovatieve spraakherkenningstechniek kunnen studenten met behulp van de microfoon online en individueel oefenen met Duitse woorden en zinnen.

Werken bij

Wij benaderen onze werknemers hetzelfde als we het onderwijs benaderen. Zoals we elke leerling passend lesmateriaal willen bieden, zo zoeken we altijd naar de invulling van een functie die het best bij een collega past. 

Activiteiten

Wij leren continu bij. Het liefst een leven lang, want zo kunnen we ons lesmateriaal blijven vernieuwen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook jij bij de les blijft, bieden we verschillende workshops, voorlichtingen en cursussen aan. 

Nieuws en achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. 


Contact

Of je ons nu belt, mailt of langskomt in Amersfoort: bij ons kun je terecht voor al je vragen. Geen vraag is te veel, geen probleem te groot. Wij ondersteunen je waar we kunnen. Want jij bent de belangrijkste schakel in goed onderwijs.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
[email protected]

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
Tel: 033 – 46 50 560
Mail: [email protected]
WhatsApp: 06 – 27408353