Workshops rekenen

Workshops rekenen

Werkt u voor het vak rekenen met ons lesmateriaal of start u binnenkort met onze methode en bent u samen met uw collega’s op zoek naar inspiratie en verdieping voor in uw lespraktijk? Bekijk hieronder ons workshopaanbod rekenen en nodig ons uit voor een kosteloze workshop bij u op school. Elke workshop maken we op maat en stemmen we af op uw specifieke wensen en situatie. Hieronder vindt u een aantal suggesties.

Voorlichting

Maak kennis met Startrekenen

Doelgroep: mbo, entree, vo, PrO, vso
Workshopomschrijving: Kent u of gebruikt u onze rekenmethode nog niet? We komen graag bij u langs voor een presentatie van de methode Startrekenen. We hebben methodes voor de gehele rekenleerlijn voor leerlingen vanaf 12 jaar, van Startrekenen Instap (rekenen tot 100) tot en met examentraining op 3F-niveau.

Meer informatie


Instructie

Aan de slag met Startrekenen

Doelgroep: mbo, entree, vo, PrO, vso
Workshopomschrijving: Heeft u Startrekenen net aangeschaft of heeft u een groep docenten die voor het eerst met Startrekenen aan de slag gaat? De verschillende mogelijkheden om de rekenmethode Startrekenen effectief in te zetten, staan centraal.

Meer informatie


Verdieping

Ontwikkelen rekenbeleid

Doelgroep: mbo, entree, vo, PrO, vso
Workshopomschrijving: Bent u bezig met het verbeteren van uw rekenonderwijs? Naast een goede rekenmethode is een rekenbeleid op school van essentieel belang om het rekenonderwijs op uw school vorm te geven. We denken graag mee bij het opzetten van een rekenbeleid.

Meer informatie

Rekenen onder 1F-niveau

Doelgroep: entree, vo, PrO, vso
Workshopomschrijving: Geeft u les aan leerlingen die rekenen onder 1F-niveau, bijvoorbeeld in het praktijkonderwijs of het vso? Wij gaan graag met u in gesprek over het bepalen van het rekenniveau van de leerlingen en het differentiëren in de les. We vertellen meer over Startrekenen Instap, Startrekenen Vooraf en Startrekenen 1F en ander lesmateriaal voor deze doelgroep.

Meer informatie

Concrete materialen in de rekenles

Doelgroep: mbo, entree, vo, PrO, vso
Workshopomschrijving: Bent u op zoek naar ondersteuning van het rekenonderwijs met concrete materialen? Welke rekenmaterialen kunt u inzetten om het begrip bij studenten of leerlingen te vergroten? Wij komen graag bij u langs met een koffer vol rekenmaterialen. Zo kan uw hele team kennismaken met manieren om een actieve en afwisselende rekenles vorm te geven.

Meer informatie

Vernieuwingen Startrekenen

Doelgroep: mbo, entree, vo, PrO, vso
Workshopomschrijving: Bent u al een tijdje gebruiker van Startrekenen en wilt u graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Rekenen is een dynamisch vak. Ook het beleid rondom rekenen is aan verandering onderhevig. Wij bespreken graag wat dat betekent voor uw rekenles en vertellen hoe Uitgeverij Deviant inspeelt op nieuwe ontwikkelingen.

Meer informatie

Feedback is belangrijker dan cijfers

Doelgroep: mbo, entree, vo, PrO, vso
Workshopomschrijving: In deze verdiepingsworkshop leert u wat formatief evalueren is en hoe u dit in kunt inzetten in de rekenles. U leert hoe u gebruik kunt maken van feed-up, feedback en feed-forward om het leren te stimuleren. Tijdens de workshop laten we ook zien hoe u de leerwerkboeken, de toetsen en Startrekenen Online hierbij kunt gebruiken.

Meer informatie

Voorbereiding rekentoets of rekenexamen

Doelgroep: mbo, entree, vo, vso
Workshopomschrijving: Uw studenten of leerlingen kunnen rekenen, maar hoe bereidt u ze voor op de rekentoets of het rekenexamen? Wij vertellen graag hoe u uw studenten of leerlingen effectief kunt voorbereiden op het rekenexamen op 2A-, 2F- en 3F- niveau en hoe u daarbij gebruik kunt maken van de materialen van Uitgeverij Deviant.

Meer informatie


Workshops door het Rekenforum

Trainingsexamens rekenen 2F en 3F

Doelgroep: mbo, entree, vo
Workshopomschrijving: In deze bijeenkomst bespreken we hoe u bij uw examentraining effectief gebruik kunt maken van de Trainingsexamens rekenen. De Trainingsexamens zijn papieren oefenexamens waarin alle veelvoorkomende struikelblokken van het rekenexamen worden geoefend. Deze workshop wordt verzorgd door de auteurs van de Trainingsexamens, Jack Nouwens en Jerry de Bruijn.

Meer informatie 

Zomerschool rekenen

Doelgroep: mbo, entree, vo
Workshopomschrijving: Zomerschool rekenen is een opfris- en bijspijkerprogramma voor studenten of leerlingen die moeite hebben met het vak rekenen. In intensieve samenwerking wordt gewerkt aan plezier in rekenen, het ontdekken van eigen kwaliteiten en het versterken van het zelfvertrouwen. Deze workshop wordt verzorgd door de auteurs van Zomerschool rekenen, Jack Nouwens en Jerry de Bruijn.

Meer informatie