Workshops rekenen

Workshops rekenen

Werk je met een van onze methodes rekenen en ben je op zoek naar inspiratie voor een afwisselende les? Of ken je onze methodes nog niet goed genoeg en wil je weten wat we te bieden hebben? Bekijk hieronder ons workshopaanbod rekenen. Elke workshop maken we op maat en stemmen we af op jouw specifieke wensen en situatie.

De meeste workshops verzorgen wij online. Nodig ons dus gerust uit voor een studiedag, kennissessie, et cetera.

Voorlichting

Maak kennis met Startrekenen

Doelgroep: mbo, entree, vo, PrO, vso
Workshopomschrijving: Ken of gebruik je onze rekenmethode nog niet? We komen graag bij je langs voor een presentatie van de methode Startrekenen. We hebben methodes voor de gehele rekenleerlijn voor leerlingen vanaf 12 jaar, van Startrekenen Instap (rekenen tot 100) tot en met examentraining op 3F-niveau.

Meer informatie


Instructie

Aan de slag met Startrekenen

Doelgroep: mbo, entree, vo, PrO, vso
Workshopomschrijving: Heb je Startrekenen net aangeschaft of heb je een groep docenten die voor het eerst met Startrekenen aan de slag gaat? De verschillende mogelijkheden om de rekenmethode Startrekenen effectief in te zetten, staan centraal.

Meer informatie


Verdieping

Ontwikkelen rekenbeleid

Doelgroep: mbo, entree, vo, PrO, vso
Workshopomschrijving: Ben je bezig met het verbeteren van het rekenonderwijs? Naast een goede rekenmethode is een rekenbeleid op school van essentieel belang om het rekenonderwijs op school goed vorm te geven. We denken graag mee bij het opzetten van een rekenbeleid.

Meer informatie

Rekenen onder 1F-niveau

Doelgroep: entree, vo, PrO, vso
Workshopomschrijving: Geef je les aan leerlingen die rekenen onder 1F-niveau, bijvoorbeeld in het praktijkonderwijs of het vso? Wij gaan graag met je in gesprek over het bepalen van het rekenniveau van de leerlingen en het differentiëren in de les. We vertellen meer over Startrekenen Instap, Startrekenen Vooraf en Startrekenen 1F en ander lesmateriaal voor deze doelgroep.

Meer informatie

Taal in de rekenles

Doelgroep: mbo, entree, vo, PrO, vso
Workshopomschrijving: Taal speelt een grote rol in de rekenles. Studenten of leerlingen die de juiste rekentaal gebruiken kunnen hun denkstappen beter verwoorden aan elkaar en aan de docent. In deze workshop laten we zien hoe rekentaal integreert in de rekenles en krijgt u handvatten waarmee u taaluitingen van studenten of leerlingen kunt verbeteren, zodat zij hun denkstappen beter kunnen verwoorden.

Meer informatie

Gamend leren in de rekenles

Doelgroep: mbo, entree, vo, PrO, vso
Workshopomschrijving: Het gebruik van spellen en games tijdens de rekenles zorgt voor meer motivatie en interactie. Wij bieden drie educatieve rekengames waarmee je de rekenles afwisselender en leuker maakt. In deze workshop kun je de verschillende games ervaren en leer je hoe rekengames inzet binnen de les.

Meer informatie

De rekenkoffer, activerend materiaal in de rekenles

Doelgroep: mbo, entree, vo, PrO, vso
Workshopomschrijving: Het inzetten van activerend materiaal maakt de rekenles leuker en afwisselender. Wij hebben een selectie van deze materialen verzameld in onze rekenkoffer en laten zien hoe je deze kunt inzetten om studenten of leerlingen te motiveren, te enthousiasmeren en te laten leren.

Meer informatie

Vernieuwingen Startrekenen

Doelgroep: mbo, entree, vo, PrO, vso
Workshopomschrijving: Ben je al een tijdje gebruiker van Startrekenen en wil je graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Rekenen is een dynamisch vak. Ook het beleid rondom rekenen is aan verandering onderhevig. Wij bespreken graag wat dat betekent voor jouw rekenles en vertellen hoe Uitgeverij Deviant inspeelt op nieuwe ontwikkelingen.

Meer informatie

Feedback is belangrijker dan cijfers

Doelgroep: mbo, entree, vo, PrO, vso
Workshopomschrijving: In deze verdiepingsworkshop leer je wat formatief evalueren is en hoe je dit in kunt inzetten in de rekenles. Hoe je leert hoe je gebruik kunt maken van feed-up, feedback en feed-forward om het leren te stimuleren. Tijdens de workshop laten we ook zien hoe je de leerwerkboeken, de toetsen en Startrekenen Online hierbij kunt gebruiken.

Meer informatie

Voorbereiding rekentoets of rekenexamen

Doelgroep: mbo, entree, vo, vso
Workshopomschrijving: Jouw studenten of leerlingen kunnen rekenen, maar hoe bereid je ze voor op de rekentoets of het rekenexamen? Wij vertellen graag hoe je studenten of leerlingen effectief kunt voorbereiden op het rekenexamen op 2A-, 2F- en 3F- niveau en hoe je daarbij gebruik kunt maken van de materialen van Uitgeverij Deviant.

Meer informatie