Lesmateriaal voor het voortgezet speciaal onderwijs

Lesmateriaal voor het voortgezet speciaal onderwijs

Recht doen aan verschillen tussen leerlingen

lesmateriaal voortgezet speciaal onderwijsUitgeverij Deviant draagt bij effectiever en passender onderwijs. Met veel aandacht en zorg ontwikkelen we daarom lesmateriaal voor leerlingen met een bijzondere leerbehoefte. Binnen het voortgezet speciaal onderwijs is geen leerling en dag hetzelfde en dat maakt het aanbieden van goede lesstof tot een uitdaging. Samen met docenten zoeken we daarom naar de juiste oplossing voor hun lespraktijk.

Ons lesmateriaal  voor het voortgezet speciaal onderwijs is erop gericht om leerlingen verder te helpen op weg naar een kansrijke toekomst. Onze aansprekende methodes sluiten aan bij de belevingswereld van leerlingen en brengen hen zoveel mogelijk richting het gewenste uitstroomniveau. Het opdoen van succeservaringen en leren zichtbaar maken staan hierbij centraal. Leerlingen ontdekken wat zij nu al kunnen én dat ze nog meer in hun mars hebben.


Nederlands

Lesmateriaal Nederlands vsoVoor het vak Nederlands bieden wij lesmateriaal van niveau onder 1F tot en met 3F. Leerlingen die moeite hebben met Nederlands kunnen met onze lesmethodes Starttaal Instap en VIA Vooraf en Vervolg in hun eigen tempo oefen met de taalvaardigheden op weg naar niveau 1F.
Ben je  op zoek naar lesmateriaal voor leerlingen die meer uitdaging aankunnen? Dan zijn onze lesmethodes op niveau 2F en 3F wellicht passend. De methode Starttaal biedt een cursorische, generieke aanpak. Voor een meer beroepsgerichte context kies je voor de methode VIA.

Bij onze methodes Nederlands is ook een aanvullend oefen- en toetsprogramma beschikbaar: (Via)Starttaal Online voor de niveaus onder 1F tot en met 4F. Het programma draagt snel en effectief bij aan de ontwikkeling van de basale taalvaardigheid en kan zowel naast VIA als Starttaal worden ingezet.

Nederlands onder 1F/ 1F      Nederlands 2F/3F

 


Rekenen

rekenen vsoBen je op zoek naar een methode rekenen? Met Startrekenen bieden wij een complete rekenmethode met een doorlopende leerlijn op verschillende niveaus, van onder 1F tot en met 3F. Leerlingen die moeite hebben met rekenen kunnen met onze lesmethodes Startrekenen Instap, Startrekenen Vooraf en Startrekenen Vervolg in hun eigen tempo oefenen met de rekenvaardigheden op weg naar niveau 1F. Wil je leerlingen meer uitdaging bieden, dan kunnen zij werken met Startrekenen 2F of 3F. Startrekenen 2F en 3F zijn beschikbaar als online rekenmethode via onze leeromgeving Studiereader.
Bij onze rekenmethodes is ook een aanvullend oefen- en toetsprogramma beschikbaar: Startrekenen Instap/ Vooraf/ Vervolg Online en Startrekenen Online (1F t/m 4F).

 

rekenen onder 1F/ 1F      rekenen 2F/3F

 


Engels vsoEngels

Voor het Engels bieden wij lesmateriaal op weg naar niveau A1. Voor meer uitdaging in les, bieden we bij de methode Engels Vervolg opdrachten op A1-plusniveau. Heb je leerlingen die niveau A2 of hoger aankunnen? Dan sluiten onze mbo-methodes Can Do of Engels Verkort misschien beter aan. Bij onze methodes Engels zijn ook aanvullende online oefen- en toetsprogramma’s beschikbaar.

Engels onder A1/A1      Engels A2/B1

 


Burgerschap

burgerschap vsoOok voor burgerschap bieden wij meerdere lesmethodes op verschillende niveau’s; van verdiepend tot praktisch, boek en online. Onze methode Kies is ook beschikbaar op mbo-niveau 1 en wordt daarom veel ingezet binnen het praktijkonderwijs en binnen entree-opleidingen. De Nieuwsrubriek brengt actualiteit in de klas tot leven met één klik.

Ben je op zoek naar meer verdieping en uitdaging voor uw leerlingen? Dan is de methode Schokland interessant. In 2019 is deze lesmethode volledig geactualiseerd en voor het komende schooljaar (2020-2021) kan je zelfs online aan de slag met Schokland in Studiereader.

Bij alle methodes burgerschap is aanvullend online oefen- en toetsmateriaal beschikbaar.

Burgerschap niveau 1      Burgerschap niveau 2, 3 en 4

 


Meer hulp nodig bij het maken van uw keuze?

Twijfel je of heb je meer ondersteuning nodig bij het maken van een goede keuze? Wij helpen graag!
Neem contact op voor een maatwerkadvies via voorlichting@uitgeverij-deviant.nl.