Show de PRO-talent Rae tekent haar verhaal

In maart liep Rae Schipper stage bij onze Show de PRO-studio en tekende ze haar verhaal voor een nieuwe Show de PRO-lesbrief. De creatieve Rae is vijftien jaar en kan ontzettend goed tekenen. Tekenen is haar uitlaatklep; ze vertelt zelf waarom dat zo is.

Show de PRO-talent Rae tekent haar verhaal

maandag, 14 maart, 2022

In maart liep Rae Schipper stage bij onze Show de PRO-studio en tekende ze haar verhaal voor een nieuwe Show de PRO-lesbrief. De creatieve Rae is vijftien jaar en kan ontzettend goed tekenen. Tekenen is haar uitlaatklep; ze vertelt zelf waarom dat zo is.

De tekeningen van Rae komen altijd voort uit de dingen die om haar heen gebeuren: ‘Ik tekende altijd al graag, maar vanaf mijn elfde jaar teken ik om beter om te kunnen gaan met belangrijke dingen die gebeuren in mijn leven. Mijn vader werd ziek en er kwam ineens veel op mij, mijn ouders en broertje en zusje af. Ik moest nu een grote zus zijn en mijn ouders vaker helpen. Dat was een grote verandering. Door te tekenen kon ik deze veranderingen beter verwerken.’

Op dit moment is er meer balans in het leven van Rae en heeft ze zich meer kunnen professionaliseren in het tekenen. ‘Ik teken nu veel eigen karakters die ieder een eigen verhaal hebben. Ik wil graag van ’’tekenen’’ mijn beroep maken en ik kijk ernaar uit om naar de kunstacademie te gaan.’ Bij Uitgeverij Deviant heeft ze alvast mogen proeven aan haar toekomstige opleiding en beroep, door haar eigen Show de PRO-verhaal vorm te geven.

Waar gaat jouw Show de PRO-stripverhaal over? 

‘Het Show de PRO-stripverhaal dat ik aan het uittekenen ben beschrijft drie belangrijke periodes uit mijn leven. In elk deel vertel ik welke rol tekenen daarin inneemt en zie je ook terug hoe ik mij gedurende die periodes voelde: van licht naar donker naar weer lichter.’

Waarom is het voor jou belangrijk om hier een verhaal over te maken?

‘Met dit stripverhaal wil ik jongeren die in vergelijkbare situatie zitten, laten zien dat er altijd een goede manier is om je te uiten. Geef niet op wat je leuk vindt om te doen, want juist dat kan je vooruit helpen.’

 

 

Foto: Rae Schipper

Wat hoop je dat leerlingen leren uit jouw verhaal?

‘Iedereen heeft iets waar hij goed in is. Vind dat talent en gebruik het om jouw verhaal te vertellen. Bijvoorbeeld zingen, schrijven, tuinieren, timmeren. Vind wat bij je past en raak niet gedemotiveerd als het niet in één keer lukt. Blijf het proberen!’

Tip: bekijk ook onze Show de PRO-lesbrieven en de interviews met PrO-docenten via uitgeverij-deviant.nl/show-de-pro

Gerelateerde nieuwsberichten

Leesmotivatie Amin Asad Soraya Riem
10-03-2022

Soraya Riem, succesvol TikTokker, vertelt hoe zij jongeren aanspoort om meer te lezen.

Door: Gastreporter Amin Asad

07-07-2021

Je kent onze methodes als didactisch sterke en betrouwbare producten. Maar alle ideeën, drijfveren en vooral mensen achter deze producten ken je misschien nog niet. Wat drijft hen in hun werk? En wat vinden ze eigenlijk van de methodes die ze maken? Je komt het te weten in ‘Het gezicht achter …’, een reeks van interviews met onze methodemakers: enthousiaste, deskundige Devianters die iedere dag hard werken aan onze methodes. Deze keer: Michael Mandersloot, een van de gezichten achter Starttaal Entree, onze allernieuwste methode Nederlands voor entreeopleidingen in het mbo en praktijkonderwijs.

Werken bij

Wij benaderen onze werknemers hetzelfde als we het onderwijs benaderen. Zoals we elke leerling passend lesmateriaal willen bieden, zo zoeken we altijd naar de invulling van een functie die het best bij een collega past. 

Activiteiten

Wij leren continu bij. Het liefst een leven lang, want zo kunnen we ons lesmateriaal blijven vernieuwen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook jij bij de les blijft, bieden we verschillende workshops, voorlichtingen en cursussen aan. 

Nieuws en achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. 


Contact

Of je ons nu belt, mailt of langskomt in Amersfoort: bij ons kun je terecht voor al je vragen. Geen vraag is te veel, geen probleem te groot. Wij ondersteunen je waar we kunnen. Want jij bent de belangrijkste schakel in goed onderwijs.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
[email protected]

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
Tel: 033 – 46 50 560
Mail: [email protected]
WhatsApp: 06 – 27408353