#Trending: Hooligangeweld: wat is het en hoe ga je het tegen?

De nieuwsmedia staan er vol mee: het ene na het andere hooligan-incident. De start van het voetbalseizoen gaat namelijk gepaard met een alarmerende piek in hooligangeweld. Wat is hooligangeweld en hoe ga je het geweld tegen? Ga hierover in gesprek met je studenten aan de hand van onze gratis lestips.

#Trending: Hooligangeweld: wat is het en hoe ga je het tegen?

maandag, 25 oktober, 2021

De nieuwsmedia staan er vol mee: het ene na het andere hooligan-incident. De start van het voetbalseizoen gaat namelijk gepaard met een alarmerende piek in hooligangeweld. Wat is hooligangeweld en hoe ga je het geweld tegen? Ga hierover in gesprek met je studenten aan de hand van onze gratis lestips.

Hoe ga je aan de slag?

Stap 1:

Bekijk met je studenten het fragment over hooligangeweld van WNL (20 oktober 2021): ‘Hooligangeweld laait op, KNVB komt in actie’. Bespreek daarna de volgende vragen:

  • Wat wordt er bedoeld met hooligangeweld?
    Laat je studenten eerst zelf nadenken over het woord en bespreek daarna de definitie klassikaal.
  • Welke ideeën voor het optreden tegen hooligangeweld worden er in het fragment genoemd?
  • Wat zijn nog meer manieren om het hooligangeweld tegen te gaan?
    Vraag je studenten welke ideeën zij hebben om het hooligangeweld tegen te gaan. Noteer de ideeën en laat studenten elkaars ideeën aanvullen.
Stap 2:

Sluit de les af met de stelling: Relschoppers bij een voetbalwedstrijd moeten een levenslang stadionverbod krijgen.

  • Laat je studenten eerst zelf bepalen of ze voor of tegen zijn. Vraag je studenten vervolgens aan te geven of ze het met de stelling eens of oneens zijn en ga over de stelling in debat. Je kunt hier ook een overloopdebat van maken. Tijdens zo’n debat mogen je studenten van mening veranderen tijdens het debatteren. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als ze een argument van de andere kant overtuigend genoeg vinden, of als ze het oneens zijn met argumenten van medestanders.
Trending 25 hooligangeweld

Schrijf je in voor de Trending-nieuwsbrief en ontvang de volgende lesbrief kosteloos in je mailbox.

Gerelateerde nieuwsberichten

Trending 24 Alles voor jullie
05-10-2021

In het kader van de Nationale Onderwijsweek een #Trendingles aan de hand van het onlangs verschenen boek Alles voor jullie van Amin Asad, Docent van het Jaar 2021. In dit boek vertelt hij zijn levensverhaal als zoon van Iraakse vluchtelingen én neemt hij je mee zijn klaslokaal in. Hij vertelt hoe hij verbinding maakt met zijn studenten. In deze gratis #Trendingles luister je naar fragmenten uit dit boek, ga je in de klas in gesprek over verbinding en nodig je je studenten uit om op creatieve wijze te beschrijven of uit te beelden wat verbinding voor hen betekent.

Trending Maak je eigen protestbord
21-09-2021

Heb je de creatieve protestborden gezien bij de UnmuteUs-protesten en Het Woonprotest? Borden om een boodschap kracht bij te zetten. Vaak zijn ze opvallend en vol humor. Maar wanneer is een protestbord het meest krachtig? In deze #Trendingles duik je met je studenten in de wondere wereld van de protestborden. Jullie bekijken verschillende protestborden, bedenken wat de kenmerken zijn van een krachtig protestbord én gaan met de klas zelf protestborden maken. Het lesmateriaal is weer gratis te downloaden.

Werken bij

Wij benaderen onze werknemers hetzelfde als we het onderwijs benaderen. Zoals we elke leerling passend lesmateriaal willen bieden, zo zoeken we altijd naar de invulling van een functie die het best bij een collega past. 

Activiteiten

Wij leren continu bij. Het liefst een leven lang, want zo kunnen we ons lesmateriaal blijven vernieuwen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook jij bij de les blijft, bieden we verschillende workshops, voorlichtingen en cursussen aan. 

Nieuws en achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. 


Contact

Of je ons nu belt, mailt of langskomt in Amersfoort: bij ons kun je terecht voor al je vragen. Geen vraag is te veel, geen probleem te groot. Wij ondersteunen je waar we kunnen. Want jij bent de belangrijkste schakel in goed onderwijs.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
[email protected]

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
Tel: 033 – 46 50 560
Mail: [email protected]
WhatsApp: 06 – 27408353