Ga schooljaar 2023-2024 goed van start

Kun je hulp gebruiken bij de start met ons digitale lesmateriaal? Laat ons je helpen op een manier die bij jou past: doe kosteloos mee aan een training waarin we je op weg helpen of neem contact op met onze servicedesk. Zo maak jij een soepele start met ons digitale lesmateriaal.

Ga schooljaar 2023-2024 goed van start

Kun je hulp gebruiken bij de start met ons digitale lesmateriaal? Laat ons je helpen op een manier die bij jou past: doe kosteloos mee aan een training waarin we je op weg helpen of neem contact op met onze servicedesk. Zo maak jij een soepele start met ons digitale lesmateriaal.

Optie 1

Doe mee aan een knoppentraining

Ga je voor het eerst aan de slag met ons digitale lesmateriaal? Doe dan mee aan onze knoppentraining. Hiermee heb je binnen een uur de basisfunctionaliteiten onder de knie. Schrijf je in op de datum die jou het best uitkomt. Alle trainingen vinden online plaats van 15:30 tot 16:30 uur en deelname is gratis. 

Training docenten

Optie 2

Training of advies op aanvraag

Teamtraining
Starten jij en je collega’s samen met een nieuwe methode? Of kunnen jullie wel wat hulp gebruiken bij het werken met Studiemeter of Studiereader? Vraag dan een teamtraining aan. Deze kunnen we online én op locatie verzorgen. 

Persoonlijk advies
Vind je het fijn om persoonlijk advies te krijgen over het werken met ons lesmateriaal? Ons team van methodespecialisten staat voor je klaar! Neem contact  met ze op via
[email protected]

Optie 3

Zelfstandig starten

Wil je liever zelfstandig starten? Bekijk dan de informatie in de uitklappers hieronder.

Ontdek jij graag zelf hoe je Studiemeter of Studiereader het best kunt inzetten? Via de onderstaande links kun je bekijken hoe je een docentenaccount aanvraagt, je profiel instelt, toetsen inplant en nog veel meer.

Als je aan de slag gaat met een nieuwe methode, dan is een docentenaccount onmisbaar! Het geeft je toegang tot online methodes én tot het aanvullende materiaal bij papieren methodes. Vraag een docentenaccount aan. Dit kost je niets. 

Voor papieren methodes kun je tegen een gereduceerd tarief een docentenexemplaar bestellen in de webshop. Kies op de bestelpagina van het betreffende boek dan voor ‘Ik bestel voor docenten’. Wij sturen het boek dan zo snel mogelijk naar je op, zodat jij je goed kunt voorbereiden voordat je lessen beginnen.

Als je studenten gaan werken met een combipakket, dan zit op de boeken die ze ontvangen een sticker met aanwijzingen voor het activeren van de bijbehorende licentie. Als ze die aanwijzingen volgen komen ze op deze pagina, waar ze verder worden geholpen met het activeren van hun licenties. 

Meestgestelde vragen

Meestgestelde vragen van docenten

Als je op het online dashboard via Gebruikersbeheer je klassen niet kunt vinden, moet je deze waarschijnlijk nog aan je account koppelen. Dit kun je doen onder Instellingen -> ‘Mijn klassen’. Kun je je klas hier ook niet vinden? Dan moet die nog worden aangemaakt. Een nieuwe klas kun je zelf aanmaken via het orderportaal of via ‘Gebruikersbeheer’ > ‘Klassen’ en dan rechts onderin op het knopje ‘Nieuwe klas’.

Als je dit schooljaar met een nieuwe methode start, dan moet je die zelf koppelen aan je account. Zo heb je niet alleen toegang tot de methode zelf, maar ook tot al het aanvullende materiaal, zoals docentenhandleidingen en antwoordmodellen. Klik op het online dashboard links in het menu op ‘Instellingen’ en dan op ‘Mijn lesmateriaal’. Voeg hier de methodes toe die je nodig hebt. Dit kost je als docent niets.

Ga naar het online dasboard, klik links in het menu op ‘Studiemeter’ en vervolgens op ‘Toetsen inplannen’. Klik dan linksonder op de blauwe knop ‘+ Nieuwe toets’.

Meestgestelde vragen van studenten

Controleer waar je je licenties hebt besteld, log daar in en probeer je licenties te activeren. Als dat lukt zijn ze daarna zichtbaar in Studiemeter of Studiereader onder je lesmateriaal. Lukt het niet? Neem dan contact op met de plek waar je je licenties hebt besteld.

Heb je een activatiecode ontvangen? Klik dan in Studiemeter links in het menu op ‘Lesmateriaal’ en klik op de blauwe knop ‘+ Activatiecode invoeren’. Op deze pagina vind je hulp voor het activeren van een licentie bij onze boeken. 

Als je toets nog niet is ingepland, moet je docent dit voor je doen. Die kan je dus verder helpen met deze vraag.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
[email protected]

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
Tel: 033 – 46 50 560
Mail: [email protected]
WhatsApp: 06 – 27408353