Studiemeter.nl

Studiemeter.nl is de complete digitale leeromgeving waarbinnen Uitgeverij Deviant digitale leermiddelen en aanvullende lesmaterialen voor de vakken Nederlands, rekenen, Engels en burgerschap aanbiedt.

Inloggegevens aanvragenNaar studiemeter.nl

Studiemeter.nl

De complete digitale leeromgeving

Uitgeverij Deviant biedt via Studiemeter.nl digitale leermiddelen en aanvullende lesmaterialen voor de vakken Nederlands, rekenen, Engels en burgerschap. Op Studiemeter.nl heeft de leerling binnen één omgeving toegang tot oefen- en toetsprogramma’s, methodeonafhankelijke niveautesten, examentrainers en educatieve games.

Met meer dan 350.000 gebruikers in 2015 heeft Studiemeter.nl zich bewezen als dé digitale leeromgeving voor het mbo, het praktijkonderwijs en het voortgezet onderwijs.

Inloggegevens aanvragen

Voorlichtingsbijeenkomsten

Kom naar een van onze bijeenkomsten

9
mrt

Instructiebijeenkomsten Studiemeter.nl

Tijdens deze instructiebijeenkomsten krijgt u een uitgebreide voorlichting over onze methodesite Studiemeter.nl. De voorlichter neemt samen met u stapsgewijs de werking en mogelijkheden van Studiemeter.nl door. De cursus is bedoeld voor zowel nieuwe gebruikers als voor bestaande gebruikers die nog niet goed met Studiemeter.nl uit de voeten kunnen.

Wat...

Meer informatie

Studiemeter.nl bevat het complete digitale methodeaanbod van Uitgeverij Deviant en leent zich uitstekend voor gedifferentieerd onderwijs.

 • Niveautesten – met behulp van de methodeonafhankelijke niveautesten Nederlands, rekenen en Engels bepaalt de docent het start-, voortgangs- of uitstroomniveau van de leerling. Het resultaat wordt overzichtelijk gepresenteerd in een scoretabel.
 • Digitale oefen- en toetsprogramma’s – in de oefen- en toetsprogramma’s kan de leerling zelfstandig en op zijn eigen niveau aan de slag met de onderdelen waarmee hij nog wil oefenen. Elk niveau sluit af met een eindtoets.
 • Online examentrainers – in aanloop naar het examen kan de leerling oefenen met online examentrainers die de officiële examens simuleren. De opmaak, de navigatie en het niveau van de Examencoaches zijn volledig afgestemd op de centrale examens.
 • Educatieve games – Als afwisseling op de traditionele lesmethodes bieden wij de educatieve games On the Ground Reporter, Startrekenen 3D en Wartime Stories. Door de games te spelen, leert de leerling op een praktische en uitdagende manier belangrijke vaardigheden.

Technische informatie

Systeemvereisten Studiemeter.nl

Studiemeter.nl is ontwikkeld in HTML5 en hierdoor toegankelijk op alle gangbare pc’s, laptops en tablets. Om Studiemeter.nl goed op de computer te laten werken, is er een aantal technische eisen waaraan de computer moet voldoen. Deze technische eisen staan hieronder uiteengezet.
Software

 • De volgende besturingssystemen zijn geschikt voor Studiemeter.nl: Microsoft Windows Vista (of nieuwer), Apple Mac OS, Linux, Android en iOS.
 • De internetbrowser dient HTML5 te ondersteunen. De volgende browsers en besturingssystemen zijn geschikt voor Studiemeter.nl:

Browsers en besturingssystemen zijn geschikt voor Studiemeter.nl

*= Voor de serious games is minimaal Internet Explorer 10 vereist.

NB Hoe nieuwer de browserversie, hoe beter de prestaties van Studiemeter.nl zijn met betrekking tot veiligheid, snelheid en ondersteunende features. Bij gebruik van Internet Explorer adviseren wij daarom versie 10+.

Overige eisen

 • De computer moet een stabiele internetverbinding hebben (bij voorkeur een vaste aansluiting);
 • De geadviseerde minimale resolutie is 1024 x 768;
 • De internetbrowser moet cookies toelaten;
 • Javascript moet ingeschakeld zijn;
 • De pop-upblokkering moet uitgeschakeld zijn.

Firewall

De firewall moet de volgende poorten doorlaten:

Voor leerlingen

 • poort 443/tcp (https) vanaf *.studiemeter.nl
 • poort 443/tcp (https) en 1935/tcp (rtmp) vanaf str.studiemeter.nl

Voor docenten

 • poort 443/tcp (https) vanaf *.studiemeter.nl
 • poort 443/tcp (https) en 1935/tcp (rtmp) vanaf str.studiemeter.nl

Koppeling met ELO of LAS

Een koppeling van Studiemeter.nl met een elektronische leeromgeving (ELO) of een leerlingenadministratiesysteem (LAS) is veelal mogelijk. Dit vergroot het gebruiksgemak en voorkomt veel administratief werk. Informeer bij de servicedesk naar de mogelijkheden.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met onze servicedesk via servicedesk@studiemeter.nl of 033-4650560.

Meer informatie

De complete digitale leeromgeving

Uitgeverij Deviant biedt via de methodesite Studiemeter.nl digitale leermiddelen voor de vakken Nederlands, rekenen, Engels en burgerschap. Op Studiemeter.nl heeft de leerling binnen één omgeving toegang tot oefen- en toetsprogramma’s, methodeonafhanelijke niveautesten, examentrainers en educatieve games.

Inloggegevens aanvragenNaar Studiemeter.nl

Servicedesk

Vragen over Studiemeter.nl?

Servicedesk Uitgeverij Deviant

Heeft u vragen over onze methodesite Studiemeter.nl? Onze medewerkers van de servicedesk helpen u graag verder!

Servicedesk Studiemeter.nl
Tel. 033 4650560
Email. servicedesk@studiemeter.nl

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief