Wartime Stories wint Comenius Award

Wartime Stories wint Comenius Award

Geplaatst op: 29-06-2015

Educatieve game over Tweede Wereldoorlog wint prestigieuze Comenius EduMedia Medaille

Uitgeverij Deviant heeft met de educatieve game Wartime Stories de Comenius EduMedia Medaille 2015 gewonnen. In Wartime Stories kruipt de leerling in de rol van journalist en doet hij onderzoek naar waargebeurde verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI) reikt de Comenius EduMedia Awards jaarlijks uit aan de meest innovatieve educatieve producten in Europa. Uitgeverij Deviant won naast een medaille ook een zegel voor Pronunciator, een spraakherkenningssysteem voor het vak Engels.

Wartime Stories

Wartime Stories bestaat uit een educatieve game en een aanvullend digitaal lespakket. In de game onderzoekt de leerling op een interactieve manier de verhalen van personen die de oorlog van dichtbij hebben meegemaakt. In Wartime Stories is gebruikgemaakt van authentiek archiefmateriaal, zoals foto’s, video’s, audio en tekstdocumenten. Het lespakket bij de game biedt extra verdieping in de vorm van infographics, krantenartikelen en informatiekaders.

Uitreiking medailles

De medaillewinnaars werden op donderdag 25 juni bekendgemaakt tijdens de Comenius EduMedia Awards 2015 in Berlijn. Wartime Stories won de medaille in de categorie ‘Competentie-bevorderende computerspellen’. Uitgeverij Deviant mocht al twee keer eerder een medaille mee naar huis nemen: in 2012 won de geavanceerde methodesite Studiemeter.nl en in 2014 won de educatieve burgerschapsgame On the Ground Reporter.