Hulp en lestips voor jouw online lessen

Om je ook de komende tijd weer te ondersteunen bij je online lessen, hebben we op een rijtje gezet welke hulp wij bieden voor het werken met ons lesmateriaal in jouw online lessen. Ook hebben we een aantal lestips voor je verzameld, zodat je je klas kunt verrassen zonder er zelf veel extra tijd in te moeten stoppen.

Hulp en lestips voor jouw online lessen

dinsdag, 21 december, 2021

Om je ook de komende tijd weer te ondersteunen bij je online lessen, hebben we op een rijtje gezet welke hulp wij bieden voor het werken met ons lesmateriaal in jouw online lessen. Ook hebben we een aantal lestips voor je verzameld, zodat je je klas kunt verrassen zonder er zelf veel extra tijd in te moeten stoppen.

Opstarten en werken met Studiemeter en Studiereader

Voor het opstarten en werken met onze online oefen- en toetsprogramma’s in Studiemeter hebben we alle instructievideo’s en stappenplannen voor je verzameld op deze pagina

Werk je met een online methode in Studiereader? Op deze pagina vind je handige tips om je online lessen nog beter in te richten.

Aanvullend online en digitaal lesmateriaal

Bij al onze methodes, en dus ook bij de papieren, bieden we veel aanvullend online en digitaal oefenmateriaal aan. Denk hierbij aan uitlegvideo’s, werkbladen, stappenplannen, begrippen- en woordenlijsten en portfolio-opdrachten. Je vindt dit materiaal op Studiemeter bij de Links & downloads van jouw methode(s).

Actuele en creatieve lesbrieven voor mbo en PrO

Met #Trending bieden wij digitale lesbrieven over actuele onderwerpen die je gratis kunt gebruiken voor jouw lessen. Op de Trending-overzichtspagina vind je al het beschikbare materiaal. Voor het praktijkonderwijs bieden we Show de PRO-lesbrieven waarin je aan de hand van herkenbare (strip)verhalen en creatieve opdrachten leerlingen uitdagen om hun talenten te ontdekken.

Uitlegvideo’s over burgerschapsonderwerpen

Wil je in jouw burgerschapslessen aandacht besteden aan lastige burgerschapsonderwerpen en kun je daar wel wat hulp gebruiken? Maak dan gebruik van onze heldere uitlegvideo’s over bijvoorbeeld het immigratiebeleid, de verzorgingsstaat en klimaatverandering. Je vindt alle video’s op Studiemeter onder de Links & downloads van de burgerschapsmethodes.

Maak echte boekwurmen van je studenten en leerlingen

Nu je studenten of leerlingen weer meer thuiszitten hebben ze meer tijd om te lezen. Supergoed voor hun taalkennis en algemene ontwikkeling. Maar hoe krijg je ze zover dat ze met plezier een boek oppakken? Lees het artikel over leesmotivatie met TikTokker Soraya Riem en docent en auteur Amin asad. 

Voordelen van online onderwijs

Om je een hart onder de riem te steken, benoemen we tot slot ook nog maar even de vijf voordelen van online onderwijs.

Vragen? We helpen je graag

Heb je vragen over de inzetbaarheid van ons online lesmateriaal? Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur via 033 – 46 50 560 [email protected].  Of je nu een ervaren docent bent of net begonnen, wij helpen je verder!

Heel veel succes!

Gerelateerde nieuwsberichten

Trending 24 Alles voor jullie
05-10-2021

In het kader van de Nationale Onderwijsweek een #Trendingles aan de hand van het onlangs verschenen boek Alles voor jullie van Amin Asad, Docent van het Jaar 2021. In dit boek vertelt hij zijn levensverhaal als zoon van Iraakse vluchtelingen én neemt hij je mee zijn klaslokaal in. Hij vertelt hoe hij verbinding maakt met zijn studenten. In deze gratis #Trendingles luister je naar fragmenten uit dit boek, ga je in de klas in gesprek over verbinding en nodig je je studenten uit om op creatieve wijze te beschrijven of uit te beelden wat verbinding voor hen betekent.

online onderwijs
16-03-2021

2020: wat was het een vreemd jaar voor het onderwijs. Scholen sloten, studenten en leerlingen moesten thuisblijven en jij gaf plotsklaps volledig les vanachter je scherm. Het was nieuw, vooral onwennig en soms ronduit lastig. Maar nu we, in het begin van het hoopvolle 2021, alweer een tijdje gewend zijn aan online onderwijs, is het tijd om ook de voordelen ervan onder de aandacht te brengen. Om het nieuwe jaar met een positieve noot te beginnen, noemen we er hier vijf.

Werken bij

Wij benaderen onze werknemers hetzelfde als we het onderwijs benaderen. Zoals we elke leerling passend lesmateriaal willen bieden, zo zoeken we altijd naar de invulling van een functie die het best bij een collega past. 

Activiteiten

Wij leren continu bij. Het liefst een leven lang, want zo kunnen we ons lesmateriaal blijven vernieuwen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook jij bij de les blijft, bieden we verschillende workshops, voorlichtingen en cursussen aan. 

Nieuws en achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. 


Contact

Of je ons nu belt, mailt of langskomt in Amersfoort: bij ons kun je terecht voor al je vragen. Geen vraag is te veel, geen probleem te groot. Wij ondersteunen je waar we kunnen. Want jij bent de belangrijkste schakel in goed onderwijs.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
[email protected]

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
Tel: 033 – 46 50 560
Mail: [email protected]
WhatsApp: 06 – 27408353