Nieuws & achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. Wil je up-to-date blijven? Lees dan hieronder onze laatste nieuwtjes en achtergrondartikelen.

Nieuws & achtergronden

vrijdag, 19 februari, 2021

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. Wil je up-to-date blijven? Lees dan hieronder onze laatste nieuwtjes en achtergrondartikelen.

28-11-2023

Een nieuwe methode in de Gut Gemacht!-lijn komt op de markt! Vanaf studiejaar 2024-2025 kunnen horeca- en toerismeopleidingen Gut Gemacht! Gastronomie & Tourismus gaan inzetten. Is deze nieuweling net zo goed als haar Gut Gemacht!-zussen? Linda Harshagen, maker van Gut Gemacht!, vindt van wel. Waarom? We vragen het haar.

21-11-2023

Schokland is vernieuwd! Welke verbeteringen zijn er in onze succesvolle burgerschapsmethode doorgevoerd? En wat is er hetzelfde gebleven? Ron Visser, redacteur burgerschap bij Uitgeverij Deviant, vertelt het.

21-11-2023

Met een arbeidsmarkt die continu in beweging is, worden loopbaanlessen steeds belangrijker. Maar hoe motiveer je jongeren om na te denken over zichzelf en hun (toekomstige) werkende leven? We vragen het Anne-Marie Brunen, een van de makers van onze mbo-loopbaanmethode Focus.

Alles voor jullie
16-11-2023

DOEN, onze nieuwe mbo-methode Nederlands. Met DOEN gaan we het even helemaal anders doen. Waarom? Om het plezier weer terug te krijgen, bij studenten én docenten. Ruud van den Belt, onze uitgever Nederlands, legt uit hoe we dat willen bereiken: ‘Als je de vaardigheden combineert, dan worden de opdrachten natuurlijker, realistischer, efficiënter.’

lob mbo
11-10-2023

In Startrekenen MBO zijn op dit moment twee onderdelen waarmee studenten zich gericht op het examen kunnen voorbereiden: examenvoorbereiding en examenvragen. Deze onderdelen horen bij de volledige leerlijn in Studiereader.

27-09-2023

Als je jong bent, ben je ontzettend ontvankelijk voor de verkooppraatjes van die snelle influencers, die precies weten hoe ze je moeten verleiden. Docent Amin Asad ziet dan ook dat zijn studenten door influencers worden verleid om the good life te leven, met de nieuwste sneakers, Rolexen en lekker eten. Maar nu is het niet de tijd om rond te lopen met dure schoenen. Nu is het tijd om de mouwen op te stropen en te knallen.

Gebouw in proeftuin Yuverta mbo Houten
07-09-2023

Met vernieuwende opleidingen spelen mbo-opleiders in op de energietransitie. Maar ook traditionele opleidingen, zoals de hoveniersopleiding, spelen een belangrijke rol in een duurzame en groene toekomst. We spraken we met Mark van Noppen, docent aan de hoveniersopleiding van Yuverta mbo in Houten. Het volledige interview verscheen in het Vaktijdschrift Profiel.

Strand met twee strandstoelen en parasol
30-08-2023

Laat je als beginnend docent niet tegenhouden door al die berichten van collega’s die vroegtijdig stoppen. Blijf in het onderwijs. Want jij krijgt de kans om een nieuwe generatie glans te geven. Dat is de raad die Amin Asad geeft in zijn column ‘Blij(f) in het onderwijs’.

docentendag 2022
28-08-2023

Een burgerschapsmethode hoort actueel te zijn. Daarom hebben we het schooljaar 2023-2024 een nieuwe uitgave van Schokland uitgebracht. Hierin is de lesstof volledig geactualiseerd en gekoppeld aan thema’s en vraagstukken die momenteel in de samenleving spelen. Een nieuw schooljaar, een vernieuwd Schokland! 

Werken bij

Wij benaderen onze werknemers hetzelfde als we het onderwijs benaderen. Zoals we elke leerling passend lesmateriaal willen bieden, zo zoeken we altijd naar de invulling van een functie die het best bij een collega past. 

Activiteiten

Wij leren continu bij. Het liefst een leven lang, want zo kunnen we ons lesmateriaal blijven vernieuwen. Omdat we het belangrijk vinden dat ook jij bij de les blijft, bieden we verschillende workshops, voorlichtingen en cursussen aan. 

Nieuws en achtergronden

Wij houden je graag op de hoogte. Van het laatste nieuws uit de onderwijswereld, maar ook van onze visie, werkwijze en de nieuwste ontwikkelingen van ons lesmateriaal. 


Contact

Of je ons nu belt, mailt of langskomt in Amersfoort: bij ons kun je terecht voor al je vragen. Geen vraag is te veel, geen probleem te groot. Wij ondersteunen je waar we kunnen. Want jij bent de belangrijkste schakel in goed onderwijs.

Onderwijs is altijd in beweging

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in ons lesmateriaal en in het onderwijs.

Contact

Wij helpen je graag en zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Uitgeverij Deviant bv
Zuidsingel 13
3811 HA Amersfoort
033 – 46 50 831
[email protected]

Servicedesk Studiemeter & Studiereader
Tel: 033 – 46 50 560
Mail: [email protected]
WhatsApp: 06 – 27408353